طبق اطلاعات منتشر شده، کمپانی شیائومی قصد دارد به زودی قابلیت Back Tap را به رابط کاربری MIUI 12 اضافه نماید. این رابط کاربری باعث بهبود ظاهری محصولات شیائومی و همچنین امنیت آنها می شود. درواقع کاربران با کمک آن می توانند با دو یا سه ضربه روی پنل پشتی گوشی، عملیات خاصی را انجام دهند.
یکی از اعضای تیم توسعه دهنده XDA با نام kacskrz، در نسخه بتای این رابط کاربری، قابلیتی تحت عنوان Back Tap را مشاهده کرد. متاسفانه او نتوانست با گوشی ردمی نوت ۷، Back Tap را در عمل تست کند اما با این حال اسکرین شاتی از صفحه تنظیمات مربوط به آن و قابلیتهایی را که کاربر میتواند برای آن قرار دهد به اشتراک گذاشت.
اوایل امسال بود که شنیدیم گوگل روی قابلیتی تحت عنوان Columbus کار میکند. ویژگی جذابی که به کاربران این امکان را میداد تا با ضربه روی پنل پشتی گوشی، یک سری برنامه یا قابلیت را فعال کنند. ماه قبل هم دیدیم که اپل قابلیتی مشابه را برای iOS 14 رونمایی کرد و حال اینطور که به نظر میرسد، شیائومی نیز قصد دارد به جمع این شرکتها پیوسته و رابط کاربری خود را با این قابلیت بروزرسانی کند.
هنوز مشخص نیست چه زمانی شیائومی این قابلیت را برای رابط کاربری خود عرضه میکند. همچنین به نظر میرسد این قابلیت روی گوشی ردمی نوت ۷ کار نمیکند؛ بنابراین سوال مهمتر این است که چه گوشیهایی از آن بهره میبرند؟ شیائومی پیشتر از این هم نشان داده که یک سری قابلیتها را فقط برای گوشیهای خاصی در نظر میگیرد و خب امیدواریم اینبار چنین اتفاقی رخ ندهد.
با این حال به نظر میرسد قابلیت Back Tap از لبه های حساس به فشار(Active Edge) گوگل که در پیکسلها مورد استفاده قرار میگیرد بهتر باشد. (کاربر به کمک این قابلیت میتواند فرامین دلخواه خود را با فشردن کنارههای گوشی اجرا کند). اینکه گوگل قابلیت مشابه این را برای اندروید ۱۰ و لذا دیگر گوشیهای اندرویدی عرضه میکند مشخص نیست. بنابراین باید منتظر ماند و دید در روزهای آتی چه پیش خواهد آمد. این احتمال هم وجود دارد که سامسونگ زودتر از گوگل دست بکار شده و در بروزرسانیهای بعدی رابط کاربری One UI، از چنین قابلیتی رونمایی کند.
همانطور که در تصاویر بالا مشاهده میکنید، کاربر میتواند در دو حالت دو بار ضربه یا سه بار ضربه روی پنل پشتی، قابلیتهایی نظیر تهیه اسکرین شات، روشن کردن چراغ قوه، مرکز کنترل، نوار اعلانات، خاموش کردن صفحه، بستن برنامهها، فعال کردن حالت split-screen و باز کردن دوربین را تنظیم کند
بر اساس خبرهای منتشر شده، فیس آیدی از قابلیت های جذاب اپل در گوشی های هوشمند است جدید که احتمالا در آینده ی نچندان دور، برای لپ تاپ های این کمپانی در بازار عرضه خواهد شد. در واقع این تکنولوژی در کمترین مدت زمان و با امنیت فوق العاده بالا با تشخیص چهره افراد برای آنلاک کردن گجت آنها شناسایی نماید. هم اکنون کمپانی آیفون و آیپد از این مشخصه بهره می برند ولی با بررسی های انجام شده کدهای موجود درسیستمعامل macOS Big Sur شواهدی مبنی بر بهرهگیری کامپیوترهای مک از این قابلیت پیدا شده است.
در حال حاضر، مکبوک پرو و مکبوک ایر از تاچ آیدی بهره میبرند و این دکمه درون کیبورد آنها تعبیه شده و کارکرد آنها مبتنی بر چیپهای T2 است. اپل در سال ۲۰۱۶ قابلیت تاچ آیدی را برای لپتاپهای خود معرفی کرد و برای اولین بار مکبوک پرو مجهز به تاچ بار از این مشخصه بهرهمند شد.
مشخصا، متخصصین در این سیستمعامل موفق به یافتن یک افزونه شدهاند که از یک کد مربوط به پشتیبانی از قابلیت موسوم به PearlCamera بهره میبرد. باید خاطرنشان کنیم عبارت Pearl اسم مستعار سیستم فیس آیدی و دوربین TrueDepth از زمان ارائهی آن برای آیفون X محسوب میشود.
همچنین در این افزونه به FaceDetect و BioCapture هم اشاره شده و این نامها احتمال تعبیه دوربین TrueDepth برای مشخصه فیس آیدی در کامپیوترهای مک را افزایش میدهند.
هنوز معلوم نیست چه زمانی کامپیوترهای مک تاچ آیدی را دریافت میکنند و یا اینکه کدام یک از آنها در ابتدا مجهز به این مشخصه خواهند شد. اما طبق گزارشهای منتشر شده، قرار است برای آیمک، مکبوک ایر و مکبوک پرو تغییرات مختلفی عملی شود و همچنین در کنار آن باید به مهاجرت به سمت نمایشگر های mini - LEDو تراشه های اختصاصی اپل و هم اشاره کنیم؛ بنابراین شاید فیس آیدی در کنار این بهروزرسانیهای برای مکهای موردنظر ارائه شود.
همچنین پیادهسازی این قابلیت ممکن است مدت بیشتری طول بکشد و تاکنون منابع موثق در رابطه با زمان ارائهی این مشخصه گزارشی منتشر نکردهاند.
بر اساس گزارشات اعلام شده، کمپانی شیائومی به تازگی از جدیدترین گوشی های هوشمند خود، ردمی 9A و ردمی 9C رونمایی کرد. در واقع 9 گوشی هوشمند مقرون به صرفه و با سخت افزار مناسب است که دارای نمایشگر ۶.۵۳ اینچی IPS LCD با بریدگی قطرهای، رزولوشن اچ دی پلاس و نسبت تصویر ۲۰:۹ مجهز شدهاند و هر دو دارای باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی هستند. شیائومی برای این محصولات خود ۲ گیگابایت رم LPDDR4x و ۳۲ گیگابایت حافظه eMMC 5.1 درنظر گرفته که البته از کارت حافظه نیز پشتیبانی میکنند.
ردمی 9A بهمنظور بهتصویر کشیدن محتوای بصری به صفحهنمایشی ۶/۵۳ اینچ با بریدگی قطرهایشکل مجهز شده است که از وضوح 720p بهره میبرد. ردمی 9A شیائومی همچنین دارای باتری ۵٬۰۰۰ میلیآمپرساعتی است. در گوشی ردمی 9A از دوربین یگانه با حسگر ۱۳ مگاپیکسلی استفاده شده است. بهعلاوه این گوشی در پنل جلویی خود از دوربینی با حسگر ۵ مگاپیکسلی بهره میبرد.
ازطرفی ردمی 9C را داریم که برای پردازش کارهای مختلف به سیستم-روی-چیپ هلیو G35 مدیاتک مجهز شده است و از دو گیگابایت حافظهی رم درکنار ۳۲ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی استفاده میکند. در ردمی 9C همچون ردمی 9A شاهد صفحهنمایشی ۶/۵۳ اینچ با وضوح HD پلاس و بریدگی قطرهایشکل هستیم. در این گوشی نیز از باتری با ظرفیت ۵٬۰۰۰ میلیآمپرساعت استفاده شده است. شباهت دیگر بین دو گوشی، بهرهمندی از دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی است. قیمت گوشی شیائومی ردمی 9A برابربا ۸۵ دلار خواهد بود، درحالیکه مدل 9C با قیمت ۱۰۰ دلار دردسترس قرار میگیرد. از قرار معلوم شیائومی قصد دارد ردمی 9A را روز هفتم ژوئیه ۲۰۲۰ (۱۷ تیر ۱۳۹۹) روانهی بازار مالزی کند. تاریخ عرضهی ردمی 9C برای اواخر ماه ژوئیه (اوایل مرداد) تعیین شده است.
ردمی تاکنون مشخصات فنی کامل دو گوشی موردبحث را با رسانهها در میان نگذاشته و صرفا از هر کدام یک تصویر منتشر کرده است. این شرکت با انتشار پستی جدید در فیسبوک ، قابلیتهای کلیدی گوشیهای جدید را اعلام کرد. بر همین اساس ردمی 9A شیائومی دارای تراشهی هلیو G25 است و دو گیگابایت حافظهی رم بههمراه ۳۲ گیگابایت حافظه ذخیره سازی دارد.
در ردمی 9C نیز از دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی استفاده میشود، اما برخلاف ردمی 9A که از دوربین یگانه استفاده میکند، ردمی 9C به دوربین سهگانه مجهز شده است. درحالحاضر نمیدانیم که بهغیر از دوربین ۱۳ مگاپیکسلی، دو دوربین دیگر با چه هدفی در گوشی گنجانده شدهاند. احتمالا یکی از آنها دارای لنز فوق عریض و دیگری دارای لنز تلهفوتو باشد یا اینکه بهمنظور عمقسنجی صحنهها مورداستفاده قرار گیرد. در پنل پشتی ردمی 9C از حسگر اثر انگشت استفاده شده است؛ قابلیتی که در 9A دیده نمیشود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، کمپانی گوگل قابلیت جدیدی را به صورت آزمایشی در مرورگر کروم قرار داده است در واقع قصد دارد به شکل چشمگیری میزان مصرف انرژی مرورگر کروم کاهش می دهد. این قابلیت که برای تمام پلتفرمها شامل مک او اس در حال توسعه است، تایمر بیداری جاوا اسکریپت در صفحات وب در پس زمینه را به یکبار در دقیقه محدود میکند که مانع از پردازش در زمان عدم مشاهده صفحه میشود.
در گزارش قبلی به این موضوع اشاره شده بود که این ویژگی در نسخه بتای کروم ۸۶ در حال بررسی است و در تستهای گوگل شارژدهی باتری تا ۲ ساعت افزایش پیدا کرده. حالا بر اساس گزارش وال استریت ژورنال ، گوگل چنین موضوعی را تایید کرده و خبر از تلاش برای کاهش مصرف منابع توسط مرورگر خود داده است.
« کریستوف به سه بهبود مرورگر گوگل در ماههای آینده اشاره کرده است. علاوه بر کاهش مصرف منابع توسط تبها که تاثیر زیادی روی شارژدهی باتری و عملکرد دارد، گوگل بدنبال محدود کردن قدرت مورد استفاده تبلیغات و همچنین بهینهسازی دیگر المانهای درون مرورگر است.
این تغییرات علاوه بر ویندوز، به احتمال زیاد در سیستم عامل مک او اس نیز اعمال میشوند. گوگل زمانی شروع به بهبود دوباره مرورگر خود کرده که شرکتهای رقیب تغییرات زیادی در مرورگرهای خود اعمال کردهاند. سافاری در سیستم عامل macOS Big Sur از افزونهها پشتیبانی میکند و عملکرد آن نیز بهبود پیدا کرده است. مرورگر مایکروسافت اج کرومیوم نیز با دریافت بروزرسانی کارایی خود را افزایش میدهد.
مکس کریستوف»، مدیر مهندسی مرورگر کروم در این زمینه اعلام کرده:
«من عملکرد کروم را به عنوان یک سفر و نه یک مقصد میبینیم. این یک سرمایهگذاری مداوم برای بهبود سرعت، کارایی و شارژدهی باتری است.»
:: موضوعات مرتبط:
اخبار ,
,
:: برچسبها:
گوگل ,
سیستم عامل ,
:: بازدید از این مطلب : 341
طبق گفته های مدیر محصولات ردمی ونگ تنگ، کمپانی شیائومی قصد دارد از یک پرچم دار قدرتمند از سری می 10 رونمایی کند. و احتمالا می 10 پرو پلاس نام گذاری خواهد شد. حال به نظر می رسد می 10 پرو پلاس قرار است نخستین گوشی این کمپانی باشد که احتمالا از مرز 1000 دلار هم عبور خواهد کرد.
با توجه به شایعات اخیر، می ۱۰ پرو پلاس به پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ مجهز میشود؛ البته حالا که اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس رونمایی شده این احتمال هم وجود دارد که شیائومی از این پردازنده در پرچمدار جدید خود استفاده کند. نمایشگر بکار رفته در این گوشی ۱۲۰ هرتزی خواهد بود که به نسبت نمایشگر ۹۰ هرتزی می ۱۰ پرو پیشرفت بسیار خوبی محسوب میشود.
اما خبر جدیدی که در رابطه با این گوشی منتشر شده، قیمت احتمالی آن را به نوعی مشخص کرد. به نقل از وبسایت Gizchina، هنگامی که در رابطه با پرچمدار جدید سری می ۱۰ در ویبو سوالی پرسیده شد، ونگ تنگ، مدیر محصولات ردمی اعلام کرد این محصول یقینا در دست ساخت قرار دارد. او همچنین افزود کاربران و علاقهمندان به این محصول باید پول خود را برای خرید آن آماده کنند.
شنیدن چنین حرفهایی در رابطه با محصولات شیائومی چیزی نیست که به آن عادت داشته باشیم. معمولا گوشیهای این شرکت از قیمت پایین و کیفیت بالایی برخوردار بودند اما بعد از معرفی سری می ۱۰، شاهد افزایش قیمت محصولات شیائومی بودیم که اگرچه به نسبت دیگر پرچمدارهای بازار ارزانتر بودند اما کاملا در مقابل سیاستهای غول چینی قرار گرفتند.
در طول هفتههای گذشته، شنیده بودیم شیائومی قصد دارد از پرچمدار جدیدی رونمایی کند. از آن جایی که سری می ۱۰ در حال حاضر با می ۱۰ پرو، قدرتمندترین پرچدار شیائومی به حساب میآید، انتظار میرود محصول جدید می ۱۰ پرو پلاس نامگذاری شود.
حال به نظر میرسد می ۱۰ پرو پلاس قرار است اولین گوشی شیائومی باشد که احتمالا از مرز ۱۰۰۰ دلار هم عبور خواهد کرد اما سوال اینجاست چه چیز ارزشمندی در این گوشی قرار دارد که چنین قیمت بالایی را توجیه میکند؟
از لحاظ دوربین، بعید به نظر میرسد سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی حذف شود اما احتمالا بزرگنمایی هیبریدی تا میزان ۱۲ برابر نیز افزایش پیدا کند. همه این موارد نیازمند باتری پر ظرفیتی است که هنوز در رابطه با آن اطلاعی نداریم اما احتمالا شیائومی از یک شارژر ۵۰ یا ۶۵ واتی به منظور شارژ آن استفاده خواهد کرد.
با توجه به گزارش های مالی رسمی شرکت کره ای ال جی، این شرکت به شدت تحت تاثیر بیماری کووید 19 قرار گرفت و براساس پیش بینی های صورت گرفته سود محصولاتش طی بازه زمانی سه ماه دوم سال 2020 میلادی با 24 درصد کاهش همراه بوده است.
این تولیدکننده کرهای در جریان کنفرانس گزارش مالی ابتدای سال خود اشاره کرده بود که پیش بینی میشود پاندمی کووید-19 روی درآمد و سوددهی این شرکت تاثیر بگذارد. از جهت درآمد الجی بیشتر از هر واحد دیگری متکی بر بخش لوازم خانگی و تجهیزات صوتی تصویری مانند تلویزیون است.
این یعنی به ترتیب ۲۴.۴ درصد و ۱۸ درصد کاهش نسبت به همین بازه زمانی از سال ۲۰۱۹ میلادی. در مقایسه با سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ هم سود عملیاتی و درآمد کمپانی الجی به ترتیب ۵۴.۸ درصد و ۱۳ درصد کم شده است.
شرکت الجی الکترونیک که وظیفه تولید لوازم خانگی و صوتی و تصویری را بر عهده دارد، در فصل دوم سال ۲۰۲۰ میلادی ۴۹۳ میلیارد وون (معادل با ۴۱۱ میلیون دلار) سود عملیاتی داشته و ۱۲.۸ تریلیون وون (معادل با ۱۰.۶ میلیارد دلار) نیز درآمد داشته است.
البته نرخ تقاضا از سوی مشتریان از اواسط ماه می دوباره با رشد همراه شده. در غیر این صورت کارشناسان پیش بینی میکردند که الجی رکورد ضعیفترین میزان درآمد و سود عملیاتی را در بازه زمانی یاد شده برای خودش بشکند.
تحلیل و پیش بینی کارشناسان نشان میدهد در این دوره ضرر مالی واحد موبایلهای هوشمند الجی برای بیست و یکمین فصل پیاپی ادامه یابد. الجی فروش پرچمدار جدیدش یعنی موبایل Velvet را مدتی پیش در کره جنوبی آغاز کرده و ماه قبل هم آن را در اروپا راهی بازار کرده است. این تلفن هوشمند ماه آینده در نهایت به بازار آمریکا هم میرسد.
تجارت مورد بحث در ماههای ابتدایی سال عملکرد خوبی داشته، اما بسته شدن فروشگاهها و قرنطینه در آمریکا و سراسر اروپا به صورت مستقیم روی فروش و درآمد آنها تاثیر گذاشته است. ولی در هر صورت انتظار میرود واحدهای لوازم خانگی و صوتی و تصویری بیشترین نرخ سوددهی را برای الجی به ارمغان بیاورند.
:: موضوعات مرتبط:
اخبار ,
,
:: برچسبها:
ال جی ,
کره ,
کرونا ,
:: بازدید از این مطلب : 320
باتوجه به خبرهای منتشر شده، اخیرا شایعات و گزارش های مختلفی مبنی بر اینکه کمپانی شیائومی در حال کار دو گوشی هوشمند جدید است. پیش از این شایعات زیادی درباره ی گوشی های شیائومی Mi 5 و Mi 5 پلاس منتشر شده بود. هم اکنون این کمپانی در انتظار تاییدیه مجوز تصدیق کیفیت Mi 5 در سازمان TENNA به سر می برد.
هنوز اطلاعات جدیدی در مورد دیگر جزییات سختافزاری این گوشی منتشر نشده است. البته با توجه به عکس منتشر شده از این گوشی باید انتظار یک صفحه نمایش ۵.۷ اینچی با رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰ پیکسل و شیشه Gorilla Glass 4 را داشته باشیم. همچنین پیشبینی میشود در این گوشی از یک چیپست اسنپدراگون ۸۲۰، ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی استفاده شود. گوشی Mi 5 پلاس از تمام قابلیتهای ارتباطی مانند fast Cat.9، GPS، شبکه اینترنت LTE و وایفای پشتیبانی خواهد کرد. طول این گوشی ۱۵۵.۱ میلیمتر و عرض آن ۷۷.۶ میلیمتر خواهد بود. وزن گوشی Mi 5 پلاس ۱۶۰ گرم و قطر آن ۶.۹۵ میلیمتر است. همچنین در شایعهها احتمال وجود یک باتری ۳۵۰۰ میلیآمپر ساعتی و رابط کاربری مخصوص شیائومی با اندروید لالیپاپ شنیده میشود.
بهتازگی، گوشی شیائومی Mi 5 پلاس برای دریافت مجوزهای تصدیق کیفیت و دیگر مجوزهای لازم برای عرضه در بازار، به سازمان TENAA ارسال شده است. پیش از این شایعه استفاده از یک دوربین اصلی ۲۳ مگاپیکسلی در این گوشی شنیده شده بود. اما به نظر میرسد که این گوشی از یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی با فلش دوگانه بهره میبرد. همچنین یک دوربین ۴ مگاپیکسلی در جلوی این گوشی مشاهده خواهید کرد.
طبق اطلاعات منتشر شده از سوی سایت Android Police، جدیدترین نسخه های آزمایشی کروم Dev و کروم Canary مبنی بر معماری 64 بیتی می باشند. اما برای نسخه اصلی کروم همچنان شاهد به کارگیری از معماری ۶۴ بیتی هستیم که این یعنی در آینده ای نه چندان دور، تمام کاربران می توانند از نسخه ۶۴ بیتی گوگل کروم بهره مند شوند.
طبق قوانین گوگل، تمام اپلیکیشنهای اندروید تا اول آگوست ۲۰۲۱ باید به بهرهگیری از معماری ۶۴ بیتی روی بیاورند و بنابراین احتمالا در آینده نزدیک این نسخه کروم برای گوشیهای مبتنی بر اندرویدهای قدیمیتر هم ارائه خواهد شد.ظاهرا گوشیهای مبتنی بر اندروید ۱۰ یا نسخههای جدیدتر میتوانند از کروم ۶۴ بیتی استفاده کنند و این یعنی گوشیهای قدیمی که فاقد اندروید ۱۰ هستند، باید به استفاده از کروم ۳۲ بیتی ادامه دهند.
هر دو نسخه وChrome Dev وChrome Canary در گوگل پلی استور حضور دارند. به همین خاطر اگر میخواهید از گوگل کروم ۶۴ بیتی استفاده کنید، کافی است آنها را دانلود و نصب کنید. طبق برنامه گوگل، نسخه ۸۵ کروم در ماه آگوست منتشر میشود و بنابراین اگر تمایلی به استفاده از نسخههای ناپایدار این اپلیکیشن ندارید، میتوانید تا آن زمان صبر کنید.
در این میان، برخی از کاربران که نسخه ۸۴ کروم را در گوشی خود نصب کردهاند، میگویند این نسخه مبتنی بر معماری ۶۴ بیتی است ولی برخی دیگر میگویند این نسخه ۳۲ بیتی محسوب میشود. کاربرانی که میخواهند این موضوع را مورد بررسی قرار دهند، کافی است عبارت chrome://version را در نوار آدرس وارد کنند و در بخش Google Chrome عبارت ۳۲ بیت یا ۶۴ بیت را میتوانند مشاهده کنند.
بر اساس گزارش های اعلام شده کمپانی سامسونگ قصد دارد نسخه ای مقرون به صرفه تر از گلکسی فولد را روانه ی بازار خواهد کرد. برخی از شایعات که ماه گذشته قوت گرفتند، احتمال ارائه گوشی های هوشمند تاشدنی را تا پایان سال جاری بسیار می دانستند. بر اساس گزارشات بدست آمده، نسخهی اقتصادی گوشی تاشدنی سامسونگ به پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵، اما نمایشگری کوچک تر از نسخهی عادی مجهز خواهد بود. ، در حال حاضر گفته میشود احتمالا تا سال ۲۰۲۱، نمی توان انتظار معرفی و عرضه این گوشی را داشت؛ محصولی که به نام گلکسی فولد Lite در رسانهها نام گذاری شده است.
همانطورکه گفته شد، گوشی سامسونگ گلکسی فولد لایت احتمالا از پردازندهی پرچم دار اسنپدراگون ۸۶۵ برخوردار خواهد بود. بهعلاوه، شاید کرهایها برای ارزان نگهداشتن قیمت گوشی ، قابلیت اتصال به شبکهی 5G را در آن ارائه نکنند. دیگر مشخصات و قابلیتهای گوشی جدید سامسونگ مشخص نیست؛ اما میتوان با احتمال فراوان، کوچکتربودن نمایشگر و کاهش قدرت حافظه یا دیگر بخشها را در آن پیشبینی کرد.
اخبار و گزارشهای جدید دلیل تأخیر در معرفی و عرضهی گوشی تاشدنی اقتصادی سامسونگ را اعلام نکردهاند. بااینحال، برخی کارشناسان پیشبینی میکنند شاید بازهم ویروس کرونا دلیلی برای معرفینشدن گوشی جدید باشد.
گوشی تاشدنی گلکسی فولد لایت در زمان عرضه به بازار احتمالا قیمتی معادل یکمیلیون وون کره (حدود ۹۰۰ دلار) خواهد داشت. اگر این اطلاعات صحیح باشد، بازهم قیمت اقتصادی ترین گوشی تاشدنی کرهایها درحدود محصولات پرچمدار بازار خواهد بود.
اخبار قبلی ادعا میکردند گلکسی فولد لایت ماه اوت معرفی میشود. افزونبراین، در این ماه رویداد Unpacked سامسونگ را شاهد خواهیم بود که گوشیهایی همچون گلکسی نوت 20 و شاید نسخهای جدید از گلکسی فولد در آن رونمایی میشوند. همانطورکه گفته شد، احتمال معرفی نسخهی لایت گوشی تاشدنی گلکسی فولد در رویداد آنپکد پیش رو، بسیار ضعیف شده است؛ زیرا کرهایها تصمیم گرفتهاند این گوشی اقتصادی را سال آینده معرفی و به بازار عرضه کنند.
بر اساس خبرهای منتشر شده کمپانی مایکروسافت توانست با استفاده از سیستم یادگیری ماشین، مشکل اساسی در بروز رسانی جدید که باعث بروز باگ پرینتر ویندوز 10 را بر طرف نماید. این کمپانی یک بسته ی اصلاحی برای ویندوز 10 عرضه کرد. در واقع اختلالی که در رابطه با پرینترها در این سیستم عامل ایجاد شده بود را برطرف کرد.
بستهی اصلاحی رفع باگ پرینتر بهزودی برای نسخههای دیگر ویندوز ۱۰ نیز منتشر میشود. ویندوز ۱۰ نسخهی ۲۰۰۴ و نسخهی قدیمی ۱۷۰۹ نیز بستهی اصلاحی را دریافت میکنند و از نسخههای دیگر میتوان به ۱۶۰۷، ویندوز ۱۰ اینترپرایز LTSC نسخهی ۲۰۱۵، ویندوز 8.1، نسخهی سرور ۱۷۰۹، 2012R2 و ویندوز سرور ۲۰۱۲ اشاره کرد.
کاربران در گزارشهای قبلی ادعا میکردند بهروزرسانی امنیتی جدید ویندوز ۱۰ به ازکارافتادن پرینتر شرکتهایی همچون ریکو (Ricoh)،کانن،پاناسونیک و برادر (Brother) منجر میشد که ظاهرا در بهروزرسانی جدید، مشکل مذکور برطرف شده است. ردموندیها در پستی وبلاگی جزئیات بستهی اصلاحی متمرکز بر مشکل پرینتر در ویندوز ۱۰ را منتشر کردند. بستهی جدید برای ویندوزهای نسخهی ۱۸۰۳ تا ۱۹۰۹ کاربردی خواهد بود و نسخههای مشابه در ویندوز سرور هم از آن بهره میبرند.
بهروزرسانی جدید ازطریق سرویس Windows Update یا WSUS خودکار نصب نمیشود. درواقع، کاربرانی که بهدلیل دریافت بهروزرسانیهای قبلی با مشکل پرینتر مواجه بودند، باید بستهی اصلاحی را ازطریق Microsoft Update Catalog دریافت و نصب کنند. چنین بهروزرسانیهای خاصی بهنام out-of-band شناخته میشوند که کاربران محدودی به دانلود و نصب آنها ملزم هستند. مایکروسافت هم از کاربران میخواهد تنها درصورت تجربهی مشکل با پرینتر پس از بهروزرسانی ماه ژوئن، بستهی اصلاحی جدید را نصب کنند.
همانطورکه گفته شد، مایکروسافت برنامهی دیگری هم در سیستم انتشار بهروزرسانی ویندوز ۱۰ دارد. این شرکت بهمرور برنامهی گستردهی مبتنیبر هوش مصنوعی خود را اجرا میکند تا کمکم تمامی دستگاههای مجهز به نسخهی ۱۸۰۹ ویندوز ۱۰ به نسخهی ۲۰۰۴ بهروزرسانی شوند.
بستهی اصلای KB4567512 برای باگ ویندوز ۱۰ نسخهی ۱۹۰۳ و بستهی KB4567513 برای باگ در ویندوز ۱۰ نسخهی ۱۸۰۹ و بستهی KB4567514 برای نسخهی ۱۸۰۳ منتشر شدهاند. باگ عملکردی اخیر ویندوز ۱۰ نهتنها برخی پرینترها را از کار میانداخت؛ بلکه پورت USB مرتبط با آنها را نیز در برخی مواقع بهنوعی حذف میکرد. برای رفع مشکل دوم هم بهزودی بستهای اصلاحی عرضه خواهد شد.
کمپانی پاناسونیک یکی از محبوب ترین محصولات شرکت ژاپنی محسوب می شود دروقع عضو جدیدی به آن اضافه شده است. تبلت اندرویدی ۱۰.۱ اینچی به نام Toughpad A3 رونمایی به عمل آورده است. پاناسونیک این محصول را به نحوی طراحی کرده که برای مشتریان تجاری و افرادی که بنا به شرایط کاربری نیاز به یک محصول قدرتمند و مستحکم دارند، ایدهآل باشد. مهمترین ویژگی تبلت جدید Panasonic بدنه مقاوم و ضد آب آن است. دارای گواهی IP65 جهت مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و خاک و همچنین گواهی نظامی MIL-STD-810H جهت مقاومت بالا در برابر ضربه و سقوط است. پاناسونیک از مجموعه ابزارهای جهتیابی خود نیز در این تبلت استفاده کرده است.
در اطراف حاشیه موجود در دورتادور نمایشگر ۵ دکمه فیزیکی تعبیه شده است که هریک دستور العمل خاصی را انجام میدهند. با این حال، بزرگترین ویژگی پاناسونیک Toughbook A3 نوع طراحی آن است که در کنار مقاومت بالا در برابر ضربات، امکان تعویض باتری را به کاربر میدهد.
از مشخصات سختافزاری تبلت پاناسونیک Toughbook A3 میتوان به تراشه اسنپدراگون ۶۶۰، ۴ گیگابایت حافظه رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی اشاره کرد که امکان افزایش ظرفیت حافظه ذخیرهسازی به لطف درگاه کارت حافظه میکرو اسدی وجود دارد.
با وجود اینکه اکثر محصولات جدید با اندروید۱۰ به بازار عرضه میشوند؛ اما پاناسونیک Toughbook A3 مبتنی بر اندروید ۹ است که شاید بزرگترین نقطه ضعف آن محسوب شود. در دل تبلت جدید پاناسونیک، دو عدد باتری با ظرفیت ۳،۲۰۰ میلیآمپرساعت قرار گرفته که امکان تعویض آنها وجود دارد. پاناسونیک میگوید که تبلت با هر بار شارژ کامل باتری تا ۸ ساعت به شارژ مجدد نیازی ندارد.
درواقع طراحی پاناسونیک Toughbook A3 شامل دو باتری قابل تعویض میشود که در محصولات اخیر چنین طراحی کمتر به چشم میخورد و اصولا اکثر محصولات از بدنهای یکپارچه برخوردار شدهاند. محصول جدید پاناسونیک از قلم Stylus، درگاه USB نوع A و نوع C برخوردار است و علاوه بر موارد ذکر شده، امکان اتصال دو سیمکارت نیز در اختیار کاربر قرار داده میشود.
بدنه مقاوم پاناسونیک Toughbook A3 باعث میشود که ضربات را تا حد بسیاری جذب کند تا اجزای داخلی دستگاه آسیبی نبینند. علاوه بر آن، محصول جدید پاناسونیک گواهی IP65 را نیز دارد که یعنی تبلت جدید شرکت ژاپنی در برابر نفوذ قطرات آب و ذرات گرد و خاک مقاوم است.
تبلت پاناسونیک Toughbook A3 مناسب برای کسبوکارهای مختلف نیز هست؛ زیرا امکان خواندن بارکدها یا کارتهای هوشمند را دارد. در بالای نمایشگر، دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی قرار گرفته و در پنل پشتی نیز میتوان دوربین ۸ مگاپیکسلی را مشاهده کرد.
انتظار میرود تبلت پاناسونیک Toughbook A3 با قیمت ۱،۱۸۲ پوند در ماه اوت، روانه بازار بریتانیا شود. هنوز مشخص نیست که کدامیک از بازارهای دیگر دنیا برای عرضه محصول جدید پاناسونیک در نظر گرفته شدهاند.
بر اساس خبرهای منتشر شده از سوی سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی، با توجه به آمار بدست آمده ضریب نفوذ تلفن ثابت در سال 1398 در کشور 34/92 درصد در سه ماهه ی اول سال تا پایان تیر به 34/89 درصد در سه ماهه ی پایانی به سال 1399 رسیده است.
همانطورکه گفته شد، ضریب نفوذ تلفن ثابت در سهماههی آخر سال ۱۳۹۸ به ۳۴/۸۹ درصد رسید که کاهش آن را درمقایسهبا فصلهای قبلی نشان میدهد. در این فصل، تعداد خطوط دایر به ۲۸،۹۸۰،۹۳۷ خط رسید. البته تعداد خطوط منصوبهی تلفن ثابت تا پایان سال ۳۸،۹۸۰،۴۰۰ خط بوده است. این آمار در فصل اول ۲۹،۰۰۹،۲۴۳ خط دایری و ۳۸،۵۰۶،۴۹۲ خط منصوبه را نشان میدهد. درحقیقت، افزایش خطوط منصوبه برای مشترکان و فعالنشدن ارتباطها و خطها ضریب نفوذ را در فصل پایانی سال ۱۳۹۸ کاهش داد.
در بخشی از آمار سازمان تنظیم مقررات، به تعداد روستاهای مجهز به ارتباط تلفن ثابت اشاره میشود که در پایان سال ۱۳۹۸، به ۵۲،۱۳۸ منطقه رسید. این آمار نشاندهندهی ارتباط ۸۴/۴۷ درصد از روستاهای کشور است. در فصل اول سال ۱۳۹۸، تعداد روستاهای مجهز به ارتباط تلفن ثابت ۵۱،۷۸۵ منطقه بود که ۴۶،۵۲۷ روستا هم به اینترنت خانگی دسترسی داشتند.
ماه گذشته کمپانی سونی اظهار داشت چیپست اسنپدراگون 810 که در گوشی های هوشمند سونی اکسپریا Z 3 به کار رفته باعث افزایش بیش از اندازه دما می شود. با وجودی که این چیپست تا به حال مسئول بروز این مشکل در دستگاههای متفاوتی بوده، (از میان آنها میتوان HTC One M9 و شیائومی را نام برد) اما کوالکوم هنوز مسئولیت این وضعیت را به عهده نگرفته است.در واقع این کمپانی به تازگی به روز رسان جدید نسخهی ۲۸.۰.A.7.24 را برای رفع مشکل داغ کردن گوشی اکسپریا Z 3منتشر کرده است. سادهترین راه حل این است که سرعت پردازندههای مرکزی و گرافیکی کمی پایین آورده شود.حجم آن تقریبا ۷۰ مگابایت است و اگر در منطقه ی شما قابل دسترسی باشد، می توانید آن را روی گوشی تلفن همراه خود نصب کنید.
این شرکت بهروزرسان دیگری هم برای M9 منتشر کرده بود تا این دستگاه را به هنگام شارژ شدن خنکتر نگاه دارد. با توجه به کلنجار این شرکتهای نامدار با اسنپدراگون ۸۱۰ به نظر میرسد رفع مشکل داغ کردن این چیپست کار آسانی نیست.
دقیقا مشخص نیست که این بهروزرسان چگونه مشکل داغ کردن را حل میکند. سادهترین راه حل این است که سرعت پردازندههای مرکزی و گرافیکی کمی پایین آورده شود. اما این کار فقط پاک کردن صورت مسئله است و سونی میتوانست راه چارهی بهتری ارایه دهد. گوشی HTC One M9 هم مشکل مشابهی داشت و بهروزرسانی که برایاش منتشر شد تا حدودی میزان داغ شدن آن را کاهش داد (اما به طور کامل این مشکل را حل نکرد) که در نتیجهی آن امتیازهای گوشی HTC در بنچمارکها کاهش یافت
به نظر می رسد که کمپانی آنر در ماه ژوئیه از دو گوشی هوشمند به نام های آنر ایکس 10 پرو و ایکس 10 مکس رونمایی کند. تا به حال خبرهای متفاوتی درباره این محصولات منتشر شده است. طبق گفته ی مدیر برند آنر، جرج ژائو یکی از این دو محصول از نمایشگری بزرگ احتمالا هفت اینچی استفاده می کند.
گفته میشود که آنر ایکس ۱۰ مکس محصولی خواهد بود که از نمایشگری بزرگ بهره میبرد. طبق گفتهها ابعاد نمایشگر آنر ایکس ۱۰ مکس به ۷/۰۹ اینچ میرسد و مجهز به تراشه دایمنسیتی ۸۰۰ است.
حال به نظر میرسد در سری آنر ایکس ۱۰ شاهد بازگشت مدلی با نمایشگر ۷ اینچی خواهیم بود. به گفته جرج ژائو، شرکت آنر در تولید نسخه بعدی این سری با چالشهای مختلفی مواجه شده است که برای مثال میتوان برخورداری سری نسل بعدی از ارتباطات 5G را مثال زد. با این حال، معرفی محصولی با نمایشگر بزرگ نیز چالشی ویژه محسوب میشود.
جرج ژائو در حساب کاربری ویبوی خود خبر در دست ساخت بودن چنین محصولی را اعلام کرده است. در گذشته نیز چنین ویژگی را در سری آنر ۸ ایکس با نام آنر 8 ایکس مکس مشاهده کردیم که نمایشگری ۷/۱۲ اینچی داشت؛ اما سری آنر 9 ایکس فاقد مدلی با نمایشگر ۷ اینچی بود.
آنر ایکس ۱۰ مکس دارای دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با گشادگی دریچه دیافراگم f/1.8 است و لنزی ۲۶ میلیمتری دارد. انتظار میرود محصول جدید برند آنر با قیمت ۱،۶۰۰ یوآن (معادل ۲۲۵ دلار) روانه بازار چین شود. هنوز مشخص نیست که محصول جدید برند آنر آیا روانه بازارهای دیگر دنیا خواهد شد یا خیر؛ اما انتظار میرود آنر ایکس ۱۰ مکس از ارزانترین گوشیهای هوشمند مجهز به فناوری ارتباطات ۵ جی باش
:: موضوعات مرتبط:
اخبار ,
,
:: برچسبها:
آنر ,
آنر ایکس ۱۰ ,
:: بازدید از این مطلب : 385
با توجه به شایعات اخیر در رابطه با رونمایی از گلکسی فولد 2 سامسونگ، روند توسعه نرم افزار گلکسی Fold 2 هنوز به نسخه اول bootloader خود نرسیده است درواقع این نرم افزار تا مرحله نهایی شدن فاصله دارد و با تاخیر در بازار عرضه خواهد شد .دلیل این تأخیر گویا مشکلات نرم افزاری است و فرآیند توسعه ی نرم افزار گلکسی فولد ۲ هنوز به پایان نرسیده این بدان معناست که در اواخر اوت یا سپتامبر در فروشگاه ها موجود خواهد بود، اما حتی در این صورت هم موجودی بسیار محدود خواهد بود.
محدودیت در تولید گلکسی فولد ۲ به این معنی است که پس از عرضهی آن، احتمالا تعداد کمی از گوشی تاشو سامسونگ را در بازار شاهد خواهیم بود و احتمالا در برخی از بازارهای دنیا نایاب خواهد شد. انتظار میرود فولد ۲ از تراشه ی اسنپدراگون ۸۶۵ استفاده کند که با فناوری 5Gسازگار است.
منابع دیگری نیز به محدودیت در تولید گلکسی فولد ۲ اشاره میکنند. پیشازاین، گفته شده بود تولید انبوه گلکسی فولد ۲ از ماه اوت آغاز میشود و سامسونگ در نظر دارد تعداد محدودی از نسل بعدی گلکسی فولد بسازد. همین امر نیز سبب میشود عرضهی گلکسی فولد ۲ به انتهای ماه اوت یا سپتامبر موکول شود. یکی از دلایل چنین اقدامی برخورداری گلکسی فولد ۲ از شیشهی بسیار نازک (UTG) است که سامسونگ از آن روی پنل نمایشگر فولد ۲ استفاده میکند. UTG همراه با گلکسی زد فلیپ معرفی شد و تولید آن درمقایسهبا شیشههای معمولی، بسیار پیچیدهتر و گرانتر است. سامسونگ نیز تولید UTG را محدود کرده تا از ضرر احتمالی درنتیجهی فروش کم گلکسی فولد ۲ جلوگیری کند.
بر اساس خبرهای اعلام شده از سوی اداره کل ارتبطات سیار ایران، همزمان با روز جهانی ارتباطات، طرح گسترده اتصال روستاهای کشور به اینترنت پر سرعت همراه اول با حضور معاون اول رییس جمهور اسحاق جهانگیری و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات محمدجواد آذری جهرمی، مدیران استانی و برخی از مدیران اپراتور همراه اول و همچنین گروهی از مسووولان و دست اندرکاران صنعت مخابرات به شکل ویدئو کنفرانس افتتاح شد.
همراه اول همچنین براساس گزارشهای دورهای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور، ضمن در اختیار داشتن بالاترین میزان پوشش جمعیتی شهرها و روستاها، تا پایان سال گذشته بالغ بر 82 هزار کیلومتر از جادههای کشور را نیز تحت پوشش خدمات ارتباطی خود درآورده و از همین طریق مرجع مکالمات رومینگ ملی نیز بوده است.
پوشش گسترده شبکه ارتباطات سیار ایران به عنوان زیرساختی برای شبکه ملی اطلاعات، باعث شده تا مشترکان سایر اپراتورهای تلفنهای همراه نیز از امواج ارتباطی این اپراتور بهرهمند شوند و دیگر دغدغهای برای عدم آنتندهی شبکه اپراتور خود نداشته باشند.
همراه اول همچنین به عنوان بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور، همواره سعی کرده با تمرکز بر مسئولیت اجتماعی خود، زمینهساز عدالت و توسعه فراگیر در کشور باشد و از همین رو در مواجهه با بحرانهای سالیان اخیر، با تکیه بر پوشش گسترده شبکه خود، همواره طرحهای تشویقی مختص زمان را راهاندازی کرده تا در سختترین شرایط بتواند کنار مردم عزیز ایران باشد.
شرکت ارتباطات سیار ایران از ابتدای سال 1398 با احداث 279 سایت جدید، تعداد 655 روستا را تحت پوشش خدمات ارتباطی مبتنی بر نسلهای نوین تلفن همراه درآورده است؛ همچنین 381 سایت در 1407 روستا در بازه زمانی مذکور به نسلهای 3 یا 4 ارتقاء تکنولوژی یافته است.
بنابراین در بازه زمانی یک سال اخیر، 1587 روستا با پوشش جمعیتی حدود 1.3 میلیون نفری از خدمات اینترنت پرسرعت همراه اول بهرهمند شدهاند.
میزان پیشرفت این پروژهها در قالب USO (طرح خدمات عمومی اجباری روستایی) برای سال جاری، احداث 39 سایت در 58 روستا و همچنین ارتقاء 17 سایت در 42 روستا بوده است.
اپراتور اول با در اختیار داشتن بالغ بر نیمی از بازار ارتباطات کشور، توانسته تاکنون در 4142 روستا نسل چهار، در 5707 روستا نسل سه و در 44968 روستای کشور پوشش نسل دو ایجاد کند.
سرمایهگذاریهای انجام شده در قالب تجهیز روستاها و مناطق کمتر برخوردار کشور از محل USO، باعث شده که بزرگترین اپراتور کشور ، 86 درصد جمعیت روستایی را تحت پوشش سرویسهای باکیفیت خود قرار دهد و گستردهترین شبکه را در زمینه ارتباطات سیار ایجاد کند. •تشکر معاون اول رییسجمهور از آذری جهرمی و همراه اول اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهور نیز در ادامه با تأکید بر اینکه اقدامات شایستهای در دولت دوازدهم مخصوصا در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده است، اظهار کرد: یکی از مهمترین آنها، توسعه اینترنت پرسرعت تلفن همراه در روستاهاست که امروز از آقای آذری جهرمی و همراه اول بابت اهتمام به این موضوع تشکر میکنم و همچنین روز جهانی ارتباطات را نیز به فعالان این بخش تبریک عرض میکنم.
محمد صادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی با حضور در روستای سیدان و شرکت در این مراسم به شکل ویدئو کنفرانس، نیز با بیان اینکه ظرفیت ارتباطی هر 29 شهر این استان و پوشش تلفن همراه در تمامی شهرها تکمیل شده است، گفت: پوشش تلفن همراه در 96 درصد روستاهای بالای 100 خانوار نیز فراهم شده است؛ روستای سیدان نیز اکنون با 97 خانوار و 324 نفر جمعیت، تحت پوشش خدمات نوین ارتباطی همراه اول قرار گرفت.
•تحقق رویای دیجیتال برای تمامی ایرانیان در این مراسم از سایت نسل 4 روستای سیدان از توابع شهرستان درمیان در استان خراسان جنوبی نیز از طریق ویدئو کنفرانس رونمایی شد. مرتضی طاهریبخش معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول در این مراسم با بیان اینکه با شعار تحقق رویای دیجیتال برای همه ایرانیان، پروژههای بزرگی را استارت زدهایم که بخشی از آنها امروز افتتاح میشود و پروژههای زیرساختی بزرگی در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد، اظهار کرد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید بسیاری بر توسعه دسترسی روستاهای کشور به اینترنت پرسرعت داشتند و در این راستا از محل اعتبارات USO و با حمایت سهامداران شرکت، اقدام به ظرفیتسازی در روستاهای کشور برای بهرهمندی روستاییان عزیزمان از پتانسیلهای نهفته در این شبکه کردیم. وی ادامه داد: در یک سال اخیر ارتقاء دسترسی 1407 روستا و ایجاد دسترسی جدید برای 655 روستا به شبکه اینترنت پرسرعت نسل چهارم شرکت ارتباطات سیار ایران صورت پذیرفته که آیین آن به شکل نمادین در روستای سیدان خراسان جنوبی برگزار شد. معاون فنی همراه اول با تأکید بر اینکه 26 ماه است ما و همکاران فنی و شبکه به دلایلی از جمله سیل نوروز 1398 و کرونای نوروز 1399 به مرخصی نرفتهایم و تمام تمرکزمان بر توسعه و حفظ پایداری شبکه ارتباطی کشور بوده است، اذعان کرد: تمامی شرایط بحرانی اخیر باعث شد تا میزان مصرف شبکه ارتباطی روز به روز گسترش یابد، تا جاییکه مصرف برخی اپلیکیشنهای داخلی تا 1000 درصد و متوسط مصرف کاربران از این اپلیکیشنها نیز 500 درصد رشد داشته است. طاهریبخش افزود: بنابراین همراه اول تمام تلاش خود را کرده تا شبکهای پایدار با سرعت دسترسی مناسب برای ایرانیان فراهم آورد و با افتتاح بالغ بر 520 میلیارد تومانی امروز، در مجموع طی سه سال اخیر 4200 روستا از خدمات اینترنت پرسرعت همراه برخوردار شدهاند.
• تقدیر از اقدام مجاهدانه همراه اول برای توسعه ارتباطات روستایی محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در این مراسم با اشاره به دستور پنج مادهای مقام معظم رهبری برای تسریع و تکمیل زیرساخت شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: در این راستا مراکز داده همراه اول که با اعتبار 800 میلیارد تومانی و با هدف ایجاد زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات در استانهای غرب و شمال غرب کشور و تهران طراحی و پیادهسازی شده است، به زودی رونمایی خواهد شد.
وزیر ارتباطات ضمن قدردانی از همراه اول که از بهمن ماه گذشته مجاهدانه تلاش کرد تا پروژههای امروز (اتصال روستاها به اینترنت پرسرعت) را در مدت کوتاهی و با سرعت زیاد به سرانجام برساند، تصریح کرد: تاکنون 93 درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور تحت پوشش تلفن همراه و اینترنت همراه قرار گرفتهاند که در راستای تحقق عدالت اجتماعی، این رقم تا پایان سال جاری به 100 درصد خواهد رسید.
لازم به ذکر است، طرح خدمات عمومی اجباری روستایی یا همان USO، با هدف ارائه خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت در روستاهای سراسر کشور به کارفرمایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعریف شده است.
همراه اول به عنوان پیشرو و رهبر ایجاد سرویسهای دیجیتال در حوزه ICT و با مأموریت «تحقق رویای دیجیتال»، ضمن فراهم آوردن بستر لازم برای سرویسهای نوین و دیجیتال در شبکه ملی اطلاعات، بیشترین میزان اتصال روستاهای کشور به فناوریهای نوین ارتباطی را با هدف کاهش سطح اختلافی میان شهر و روستا، فراهم آورده تا از این طریق گامی اجرایی در راستای پیشرفت و ارتقای اقتصادی کشور برداشته باشد.
شرکت ارتباطات سیار ایران هماکنون بالغ بر 69 میلیون مشترک تلفن همراه با ضریب نفوذ 84 درصدی در کشور دارد و ارتباطات رومینگ بینالملل آن نیز با 270 اپراتور در 112 کشور جهان برقرار است.
با توجه به خبرهای اعلام شده، گوشی تلفن همراه 30 تا 35 درصد گران شد و این افزایش قیمت ناگهانی ناشی از نرخ ارز است این خبری است که امروز به نقل از رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه در رسانه ها مطرح شد. از آنسو انجمن واردکنندگان موبایل میگوید این آمار غلط است و گوشی موبایل طی ۱۵ روز اخیر، ۲۰ تا ۲۵ درصد ارزان شده است.
به گفته درستی در حال حاضر ۷۰ تا ۷۵ درصد بازار متقاضی گوشی با قیمت ۳.۵ تا نهایت ۵ میلیون تومان است، ۲۵ درصد هم گوشیهای گران قیمت خریداری میکنند. او همچنین موضوع قاچاق در بازار موبایل را از اساس رد میکند؛ موردی که اتحادیه واردکنندگان چندی پیش درباره آن هشدار داده بود و از روش جدید استفاده از کد اتباع برای رجیستری گوشیها خبر داده بود. این روش امروزه توسط سامانه همتا معلق شده و جلوی آن گرفته شده است.
ابراهیم درستی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا اعلام کرده که موبایل و دیگر کالاهای الکترونیکی به عنوان اجناس وارداتی محسوب شده و نرخشان به شدت وابسته به نرخ دلار و ارز است.
او تاکید کرده که تقاضای گوشی بین قشر دانش آموزان و دانشگاهیان در مرحله آموزش از راه دور بیشتر شده که این مساله نیز به گران شدن گوشی دامن زده است: «امیدواریم با ایجاد سهولت در پروسههای اداری و تخصیص ارز این مشکلات مرتفع شود.» او تاکید کرده واردکنندگان موبایل ۱۸ درصد سود میکنند و مغازهداران کمترین سود را دارند: «به دلیل اینکه وضعیت ارز در نوسان است و امکان واردات سخت شده قیمتها روند افزایشی گرفته است.»
قربانی تاکید دارد که قیمتها در فروشگاههای اینترنتی نیز کمتر شدهاند و مردم میتوانند این موضوع را خودشان با مقایسهای بسیار راحت، درک و لمس کنند. قربانی باور دارد که نباید به بازار موبایل با ارائه آمار اشتباه التهاب وارد کرد چرا که به بهانه ارائه گوشی ارزانتر، راه برای واردات گوشی از مجرای غیرقانونی دوباره باز خواهد شد:
«هر گوشی که از راهی به جز واردات رسمی شرکتها وارد شود به نوعی قاچاق محسوب میشود و نباید با تصور بر اینکه با کد اتباع خریداری شده و پاسپورت مسافرین، گوشیها رجیستری میشوند این تصور پیش بیاید که قاچاق در کار نیست.»
اما از سوی دیگر «رضا قربانی» رئیس کمیسیون تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل در گفتگو با دیجیاتو ضمن رد کردن افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی نرخ موبایل، تاکید دارد این کالا طی دو هفته اخیر ۲۰ تا ۲۵ درصد ارزان شده است و برای این صحبت خود ادله میآورد: «گوشی پرفروش A10S سامسونگ تا دو هفته پیش سه میلیون و چهارصد هزار تومان بوده که امروزه دو میلیون و نیم فروخته میشود. همچنین شیائومی نوت ۸ نیز چهار میلیون و دویست هزار تومان نرخ داشته که امروزه سه میلیون وششصد هزار تومان شده است.»
کمپانی شیائومی مدتی است که در حال گسترش و تنوع محصولات تولیدی خود می باشد. این شرکت علاوه بر تولید گجت های قابل حمل، روی تولید لوازم جانبی کامپیوترکار می کند.برند ردمی یکی از زیر مجموعه های شرکت چینی محسوب می شود از اولین نمایشگر خود برای رایانه های شخصی به نام ردمی A1 با برخورداری از مشخصاتی درخورتوجه و برچسب قیمت ۸۳ دلاری رونمایی کرد.
اصولا شیائومی به تولید محصولاتی با کیفیت بالا و البته برخوردار از برچسب قیمتی اقتصادی معروف است و ورود چنین شرکت بزرگی به بازارهای دیگر ازجمله لوازم جانبی کامپیوتر برای کاربران خوشحالکننده خواهد بود.
چندی پیش گفته شد که بهزودی شاهد معرفی تلویزیون ردمی ایکس خواهیم بود و سپس مشخص شد که شرکت چینی روی لپ تاپ جدیدی به نام ردمی بوک کار میکند؛ اما ورود شرکت چینی به بازار لوازم جانبی کامپیوتر سورپرایز جالبی برای طرفداران محصولات این شرکت محسوب میشود.
نمایشگر تازهمعرفیشده ردمی دیسپلی A1 نیز از فرمول همیشگی شیائومی استفاده میکند و با وجود مشخصات سختافزاری نسبتا قابلتوجه، طراحی ظاهری چشمنواز و قیمتی رقابتی را به کاربران ارائه میدهد. برای مدتی میشود که شیائومی در حال گسترش تنوع محصولات تولیدی برند ردمی است.
در پنل پشتی نمایشگر درگاههای HDMI و VGA قرار دارد تا امکان اتصال نمایشگر به سختافزارهای قدیمی و جدید میسر شود. چنین انتخابی کاملا منطقی بهنظر میرسد؛ زیرا هنوز کاربرانی هستند که از سختافزارهای قدیمی استفاده میکنند. آنچه بیش از هر نکتهای توجه رسانهها را به ردمی دیسپلی A1 جلب کرده است، برچسب قیمت آن بوده که گفته میشود با قیمتی معادل ۸۳ دلار روانه بازار خواهد شد.
از نظر سختافزاری، نمایشگر ردمی دیسپلی A1 دارای پنلی از نوع LCD IPS با ابعاد ۲۳/۸ اینچ است و از رزولوشن ۱،۹۲۰ در ۱،۰۸۰ پیکسل بهره میبرد. میزان روشنایی ردمی دیسپلی A1 برابر ۲۵۰ نیت عنوان شده و نرخ کنتراست آن به ۱،۰۰۰:۱ میرسد.
میزان حاشیه در لبههای نمایشگر برابر تنها ۷/۳ میلیمتر است. حاشیه کم در لبههای نمایشگر، ردمی دیسپلی A1 را به گزینهای مناسب برای کاربرانی تبدیل میسازد که از چند نمایشگر بهصورت همزمان استفاده میکنند.
:: موضوعات مرتبط:
اخبار ,
,
:: برچسبها:
شیائومی ,
چین ,
:: بازدید از این مطلب : 409
بر اساس گزارشات اعلام شده،شرکت مخابرات منطقه تهران به منظور دسترسی آسان شهروندان تهرانی جهت استفاده بهینه از تلفن همگانی در سطح شهر باید نسبت به تعویض کارت های قدیمی تلفن خود به کارت جدید و یا تهیه کارت های قابل شارژ تلفن همگانی مراکز مخابراتی اقدام نمایند.
گفتنی است مشترکین تلفن همگانی برای شارژ کارت تلفن خود میتوانند از سه روش: مراجعه به مراکز مخابراتی، مراجعه به سایت شرکت مخابرات ایران و خرید شارژ از طریق تلفن همراه با شماره گیری کد #2020* استفاده کنند.
همان طور که میدانید، شرکت مخابرات ایران، به تازگی امکان شارژ کردن کارت تلفن عمومی را فراهم کرده است، یعنی کاربران تلفنهای عمومی از این پس میتوانند کارتهای تلفن خود را به صورت دلخواه شارژ کنند و دیگر لازم نیست هر بار کارت تلفن جدید بخرند.
با توجه به اطلاعات کسب شده، کارتهای تلفن همگانی که به نام شخص صادر میشود ، مشاهده کارکرد کارت تلفن، مسدودسازی کارت در صورت مفقودی یا خرابی، انتقال شارژ به کارت تلفن دیگر همان فرد و خرید شارژ برای کارت تلفن دوستان و آشنایان را امکان پذیر میکند.
توجه داشته باشید کسانی که میخواهند از تلفن همگانی استفاده کنند باید ابتدا کارتهای قدیمی تلفن همگانی خود را با کارت جدید قابل شارژ تعویض کنند.
با توجه به خبرهای منتشر شده، که حاکی از آن است برندهای بزرگی همچون سامسونگ و هواوی در حال تولید و عرضه گوشی های تاشو هستند. کمپانی نوکیا نیز قصد دارد وارد این عرصه شود، معرفی و تولید گوشیهای تاشو چندان کم حاشیه نبوده است؛ از تبلیغات پرسروصدا گرفته تا مشکلات فنی که هر دو برند سامسونگ و هوآوی پس از عرضه این گوشیها با آن مواجه شدند، همگی میلیونها دلار هزینه در بر داشته است.
گوشیهای انعطافپذیر در اولویت بسیاری از شرکتها قرار دارند و تا به امروز سامسونگ، موتورولا و هواوی محصولات خود را در اختیار خریداران قرار دادهاند. این محصولات گران قیمت هستند و از طراحی ظریفی بهره میبرند. این دستگاهها معمولا روی نمایشگر خود پوشش پلاستیکی دارند که باعث میشود به راحتی آسیب ببینند.
افشاگر گوشیهای نوکیا، «Nokia Anew» که اطلاعات قابل قبولی درباره این برند فنلاندی منتشر میکند، اخیرا در توییتی به این موضوع اشاره کرده که پروژه مربوط به گوشی انعطافپذیر نوکیا لغو نشده و این دستگاه همچنان در حال توسعه است.
موتورولا ریزر و گلکسی زد فلیپ دو گوشی انعطافپذیری هستند که ابعاد قابل قبولی دارند و البته موتورولا در سال جاری میلادی از نسل دوم ریزر رونمایی خواهد کرد. در صورتی که نوکیا برای گوشی هوشمند جدید خود از طراحی «Communicator» الهام بگیرد، احتمالا نمایشگر آن مقاومت بالایی از خود نشان دهد.
یکی دیگر از مشکلات گوشیهای انعطافپذیر مربوط به لولای آنها میشود. این لولا پس از مدتی خراب میشود یا درون آن گرد و غبار جمع میشود. در صورتی که نوکیا قصد داشته باشد چنین دستگاهی را توسعه دهد و وارد بازار کند، احتمالا در کنگره جهانی موبایل ۲۰۲۱ با آن ملاقات خواهیم کرد، البته اگر ویروس کرونا باعث لغو آن نشود.
با وجود این توییت، نباید منتظر رونمایی از چنین گوشی هوشمندی در آینده نزدیک باشیم، علاوه بر این نوکیا گوشیهای تاشو ساده نیز وارد بازار کرده که برای مثال می توان به نوکیا 2720 اشاره کرد، بنابراین شاید منظور Nokia Anew یک محصول مشابه باشد. این افشاگر اطلاعاتی درباره مشخصات فنی یا نحوه طراحی گوشی انعطافپذیر نوکیا منتشر نکرده است
طبق گزارش های شرکت مخابرات ، این شرکت قصد دارد در طرح "۱۰×۱۰" به ۱۰ میلیون کاربر تلفن ثابت خود اینترنت ۱۰ مگابایتی ارائه دهد. در رابطه با هزینه این طرح نیز گفته شده است که با توجه به شهری یا روستایی بودن تلفن هزینه ها حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزارتومان براورد شده است با توجه به گفته های معاون شبکه مخابرات ایران محمدرضا حاجی محمدی، زیرساخت های مربوط به این طرح آماده شده است و پیش بینی می شود تا سال ۱۳۹۷ این طرح به طور کامل اجرا می شود.
حاجی محمدی اضافه کرد : تکنولوژی روز دنیا به سمت تلفن های IP محور در حال حرکت است و تمام شرکت های سازنده به سوی تولید قطعات و لوازم تلفن های IP محور می روند. هرچند که کشور ما همچنان در زمینه تولید و تعمیر قطعات یدکی تلفن های کابلی به مشکلات زیادی روبرو است.
معاون شبکه مخابرات ایران در مورد درآمد تلفن های ثابت و تکنولوژی تلفن های ثابت در ایران گفت : درآمد هر خط تلفن ثابت به طور میانگین ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان در ماه است. همچنین تکنولوژی حال حاضر TDM محور است که این سیستم در دهه ۷۰ و در طی یک عملیات زیر ساختی از آنالوگ به دیجیتال تغییر هویت داد.
در دنیای گجت های هوشمند، وقتی که به دنبال مهم ترین بخش و مشخصات گوشی هستیم، گزینه های بسیاری را در نظر می گیریم در واقع نرم افزار شهودی ترین بخش گوشی هوشمند محسوب می شود که در بیشتر مواقع نقش را هم در کارایی و قدرت ایفا می کند. در حال حاضر سخت افزار اکثر گوشیهای هوشمند در بخشهای پردازشی و حافظهای بههم شبیه شده است، شاید دوربین مهم ترین مشخصات محصول بهنظر برسد. بههرحال، گوشیهای هوشمند امروزه بهعنوان تنها ابزار بسیاری از افراد برای ضبط عکس و فیلم شناخته میشود. گوشی های تلفن همراه هوشمند پرچم دار نیز هرچه بیشتر روی افزایش تعداد لنزها و بهبود کیفیت حسگر متمرکز شدهاند.
تفاوت در علاقه و تمایل کاربران و تجربهی استفاده از گوشیهای هوشمند اهمیت نرمافزار را بهعنوان مؤلفهی مقایسهای بین محصولات بیشتر میکند؛ درنتیجه کاربرانی که با رابط کاربری آشنا هستند، با احتمال بیشتری برای گوشیهای بعدی خود نیز همان برند را انتخاب میکنند. بههرحال، رابط کاربری و نرمافزار ملموسترین بخشهای تجربهی استفاده از هر گجت هوشمند هستند و شاید نادیدهگرفتن آنها بهخاطر دوربین یا نمایشگر کمی بهتر در گوشی دیگر، انتخابی منطقی نباشد.
نمایشگر و پردازنده و دیگر قطعات سختافزاری گوشی هوشمند بخشهایی الزامی و حیاتی هستند و مقایسهی بین قدرت و کارایی آنها نیز بسیار جذاب است. همچنین، اگر نرمافزار مناسبی در گوشی هوشمند نداشته باشید و با رابط کاربری احساس راحتی نکنید، تجربهی خوبی از استفاده از گوشی قدرتمند نخواهید داشت. فراموش نکنید همین رابط کاربری دلیل محکمی است که بسیاری از کاربران گوشیهای هوشمند محصولات اپل را با وجود قیمت گرانتر و حتی در برخی اوقات مقرونبهصرفهنبودن به محصولات دیگر ترجیح میدهند.
تمایل به سیستمعامل و نرمافزار خاص و طرفداری از آن عادت بدی نیست و نشان میدهد تجربهی کاربری بهتری با نرمافزار مذکور دارید. همهی نرمافزارها و رابطهای کاربری قوتها و ضعفهای خاص خود را دارند و نمیتوان لزوما یکی را برتر از دیگری دانست. درنهایت، باید بدانیم نرمافزار نقشی حیاتی در لذتبردن از گوشی هوشمند ایفا میکند.
وقتی گوشی هوشمند جدیدی به بازار عرضه شود، صحبت دربارهی مشخصات دوربین و مقایسهی کیفیت دوربینها به مهمترین بحث میان کارشناسان و عاشقان دنیای فناوری تبدیل میشود. بههمیندلیل، امروزه امتیازهای سرویس DXOMARK در بسیاری از رسانهها نقشی حیاتی در اعتباربخشیدن به قدرت گوشی هوشمند دارد. بههرحال، مقایسهی سختافزارها همیشه در گوشیهای موبایل دیده میشد و بررسی سایر قطعات همچون پردازنده، نمایشگر، رم،باتری و حافظه ذخیره سازی هنوز نسبتا ادامه دارد.
تمام قطعات سختافزاری، نقش مهمی در کارایی و عملکرد گوشی هوشمند دارند. دراینمیان، برخی از کاربران و کارشناسان به بخش دیگری از مشخصات گوشی دقت میکنند که شاید تأثیر ملموستری هم بر تجربهی کاربری بگذارد؛ بخشی که از سایر مشخصات شهودیتر است و کاربر هرروز از نزدیک با آن تعامل میکند: نرمافزار.
هر فعالیتی که در گوشی هوشمند انجام دهید، ازطریق تعامل با نرمافزار انجام میشود. مشاهدهی اعلانها، جابهجایی بین صفحات، استفاده از اپلیکیشنها و... به تعامل با سیستم عامل نیاز دارد. نرمافزار گوشی هوشمند در هستهی تمامی فعالیتها قرار دارد و نحوهی کار تمامی بخشها را مشخص میکند. بهعلاوه، همین نرمافزار ظاهر مؤلفههای گوناگون را هم در گوشی هوشمند مشخص میکند. از تأثیرهای مهم دیگر نرمافزار میتوان به قابلیتهای کاربردی مستقیم و غیرمستقیم آن اشاره کرد که درکنار سرعت دریافت بهروزرسانی، نقشی حیاتی در تجربهی کاربری ایفا میکند.
نرمافزار برخلاف تصور عموم، نقشی حیاتی در تجربهی کاربری افراد بازی میکند. همچنین برخلاف نمایشگر یا پردازنده که بهصورت غیرشهودی مقایسه میشود، نرمافزار ساختاری چندلایه دارد و نمیتوان بهراحتی نرمافزارهای گوناگون را در گوشیهای هوشمند متفاوت باهم مقایسه کرد. بهعنوان مثال، بهراحتی میدانیم پردازندهی اسنپدراگون 865 قوی تر از پردازندهی اسنپدراگون ۶۶۵ است و باتری پنجهزار میلیآمپرساعتی ظرفیت بیشتری از باتری چهارهزار میلیآمپرساعتی دارد. درمقابل، نمیتوان مثلا رابط کاربری گوگل را الزاما بهتر یا بدتر از One UI سامسونگ یا هر رابط دیگر دانست و اینها وابستگی زیادی به علاقه و تمایل کاربر دارند.
اهمیت نرمافزار باعث میشود برخی کاربران برند و گوشی خاصی را به محصولات دیگر ترجیح دهند. بهعنوان مثال، برخی بهخاطر علاقه به اکوسیستم گوگل و نرمافزارهای آن، گوشی های پیکسل را انتخاب میکنند که حتی شاید مشخصات سختافزاری ضعیفتری از رقبای همرده داشته باشند. آنها از رابط کاربری اندروید خالص لذت میبرند و بهدنبال سریعترین بهروزرسانیهای نرمافزاری هستند؛ درنتیجه ویژگیهای منفی سختافزاری را نادیده میگیرند. درمقابل، کاربرانی هم هستند که مثلا بهدلیل بیعلاقگی به رابط کاربری One UI، گوشیهای هوشمند حرفهای سامسونگ را از سبد انتخاب خود خارج میکنند.
کمپانی های ابر قدرت از جمله سونی و مایکروسافت در عرصه فناوری، برای ساخت دوربین های مبتنی بر هوش مصنوعی «مایکروسافت اژور» با سنسور تصویر جدید سونی یعنی IMX500 همکاری می کنند که با کمک تراشه هوش مصنوعی داخلی، اطلاعات را در لحظه پردازش میکند. به کمک دوربینهای مجهز به این تراشه می توان برای شمارش کسانی که وارد فروشگاه می شوند و یا ردیابی محصولات قرار گرفته روی میز صندوق فروشگاهی استفاده کرد. درواقع این دو کمپانی سال ۲۰۱۹ به منظور ساخت راهکارهای ابری برای گیمینگ و استریم محتوا با هم همکاری کردند.
کمپانی سونی قصد دارد اپلیکیشن اختصاصی برای سنسور IMX500 را نیز بر مبنای Azure IoT توسعه دهد که کاربران به کمک آن میتوانند به دادههای آنالیتیک دوربینها دسترسی پیدا کرده و روند انجام امور را ساده تر نماید.
«Terushi Shimizu»، مدیر اجرایی سونی با انتشار بیانیهای میگوید این شرکت و مایکروسافت اعتقاد دارند که «با پیوند دادن فناوری های حسگر و تصویر نوآورانه سونی با خدمات فضای ابری هوشمند و ممتاز مایکروسافت میتوانند پلتفرمی قدرتمند و بی دردسر را به بازار دوربینهای هوشمند معرفی کنند.»
این اولین دفعهای نیست که سونی و مایکروسافت برای پروژه مبتنی بر هوش مصنوعی با هم همکاری میکنند. این دو شرکت سال ۲۰۱۹ به منظور ساخت راهکارهای ابری برای گیمینگ و استریم محتوا با هم همکاری کردند .این همکاری آنقدر نزدیک بود که سونی از بکارگیری دیتاسنترهای مایکروسافت برای بازیها و پلتفرمهای استریم خود خبر داد.
همانطور که میشد حدس زد دوربین هوشمند مایکروسافت و سونی برای مشتریان شرکتی ساخته شده و آنها قصد دارند شرکتهای تولیدکننده سخت افزار علاقه مند به خرید دوربینهای هوشمند و همچنین فروشگاههای نرم افزاری متخصص در بینایی رایانهای و ویدیو آنالیتیک را جذب کنند.
با توجه به اطلاعات به دست آمده شرکت فیسبوک در حال خرید وب سایت تولید و به اشتراک گذاری GIPHY است. در روز گذشته این شرکت اعلام کرد که قیمت در نظر گرفته شده برای خرید این سرویس اینترنتی ۴۰۰ میلیون دلار مشخص شده است. در واقع فیسبوک سعی دارد با اضافه کردن این سرویس به پلتفرمهای خود، استفاده از قابلیت GIF را در شبکههای اجتماعی فیسبوک و اینستاگرام گسترده تر کند.
به گفته فیسبوک، در حال حاضر حدود ۵۰ درصد از ترافیک سرویس GIPHY مربوط به اپلیکیشنها و سرویسهای این شرکت است و نیمی از این بخش، مربوط به اینستاگرام است؛ بنابراین سرمایهگذاری جدید فیسبوک منطقی به نظر میرسد. در این میان باید خاطرنشان کنیم که اپلیکیشنها و سرویسهای متعددی از خدمات GIPHY بهره میبرند و فیسبوک هم اعلام کرده این اپلیکیشنها همچنان میتوانند از امکانات GIPHY استفاده کنند. البته حالا که فیسبوک سرویس موردنظر را خریداری کرده، باید ببینیم این اپلیکیشنها به استفاده از آن ادامه خواهند داد یا نه.
روی هم رفته به نظر میرسد حداقل تا آینده نزدیک قرار نیست رویکرد سرویس GIPHY با تغییر اساسی مواجه شود. اما از آنجایی که فیسبوک قصد دارد این سرویس را به طور گسترده با اکوسیستم خود یکپارچه کند، مطمئنا باید انتظار تغییراتی را داشته باشیم.
اگرچه فیسبوک در حال حاضر از API سرویس GIPHY برای واتساپ، مسنجر، اینستاگرام و خود سایت فیسبوک استفاده میکند اما که حالا این سرویس تحت تملک فیسبوک قرار گرفته، قرار است به طور گستردهتری با اینستاگرام و دیگر اپلیکیشنهای فیسبوک یکپارچه شود. این شرکت در بیانیه خود نوشته: «با ترکیب اینستاگرام و GIPHY، پیدا کردن GIF ها و استیکرهای موردنظر برای استوریها و دایرکتها به کار راحتتری بدل میشود.»
طبق آخرین آمار بدست آمده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از موقعیت بخش ICT کشورمان ایران، تا پایان شهریور ماه 1398 تعداد کاربران اینترنت باند پهن به 67 میلیون و 687 هزار و 4 نفر رسیده است.
در واقع تا پایان شهریورماه سال 98، ضریب نفوذ اینترنت در کشور به 81.48 درصد رسیده است و ضریب نفوذ اینترنت موبایل 76.58 درصد و ضریب نفوذ اینترنت ثابت 4.9 درصد برآورد میشود.
از این تعداد تنها 4 میلیون و 69 هزار و 227 نفر، مشترک اینترنت ثابت ( از طریق فناوری هایی مانند ADSL و یا فیبر) هستند و 63 میلیون و 617 هزار و 777 نفر از موبایل برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند.
بررسی ها حاکی از آن است که روند نفوذ اینترنت ثابت در کشور رشد نزولی داشته و با وجودی که ضریب نفوذ اینترنت ثابت در پایان سال 97 حدود 12.5 درصد اعلام شده بود هم اکنون و در نیمه سال 98 به 4.90 درصد رسیده است.
در این میان آمارها نشان می دهد که 93.9 درصد کاربران برای اتصال به اینترنت از فناوری نسل 3 و ۴ موبایل (3G و 4G ) استفاده می کنند و تنها 5.88 درصد کاربران از طریق فناوری DSL و کمتر از یک درصد نیز از طریق فناوری FTTX به اینترنت متصل می شوند.
این درحالی است که بر خلاف اینترنت ثابت، نفوذ اینترنت موبایل در کشور در حال رشد است و به بیش از 76 درصد رسیده است.
بر اساس خبرهای منتشر شده، اکثر کاربران شبکه های اجتماعی از جمله واتساپ، تلگرام و غیره در معرض خطر هک شدن و یا کلاهبرداری هستند از روش های امنیتی استفاده نمی کنند. بررسی و تحقیقات انجام شده در دانشگاه بیرمنگام انگلیس حاکی از آن می باشد که تنها 14 درصد کسانی که از خدمات رمزگذاری پیام رسان ها استفاده می کنند.
با توجه به بررسیهای انجام شده 79 درصد از کاربران واتسآپ و 96 درصد از کاربران وایبر با بررسی تنظیمات این پیام رسانها توانستند رمزگذاری دادهها را انجام دهند، اما از آنجایی که تنظیمات فیسبوک کار دشواری است تنها 63 درصد افراد موفق به انجام این کار شدهاند.
برنامههای کاربردی واتسآپ و وایبر، پیامها را به صورت پیشفرض رمزگذاری میکنند، این برنامهها نیازمند فرآیند اعتبارسنجی (Authentication Ceremony) برای تضمین امنیت واقعیشان هستند اما پیامرسان فیسبوک خدمات رمزگذاری پیش فرض ارائه نمیدهد و کاربران خودشان میتوانند خدمات یاد شده را فعال کنند. با این حال از آنجایی که اکثر کاربران از این فرآیند و اهمیت آن ناآگاه هستند و مشکلات امنیتی خاصی را تجربه نکردهاند مجاب کردن آنها برای استفاده از روشهای امنیتی کمی مشکل است.
کاربران باید برای کسب اطمینان در این زمینه برخی تنظیمات را به طور شخصی انجام دهند، برای مثال هویت گیرنده پیامها را تایید کنند تا مطمئن شوند اطلاعات شخصی آنها سرقت نمیشود. بدون تایید فرایند ایمنسازی دادهها برای گیرنده، ممکن است هکر خود را به جای گیرنده جا بزند و پیامهای کاربران را دریافت کند.
بنابر خبرهای اعلام شده، طبق آمار منتشر شده از سوی شرکت OpenSignal در مورد اختلاف سرعت دانلود اینترنت گوشی تلفن همراه و وای فای میان کشورهای مختلف دنیا صورت گرفته است، در اغلب کشورهای دنیا سرعت اینترنت وای فای بیشتر از سرعت گشوی تلفن همراه می باشد.
با توجه به این که اینترنت به یک عضو مهم و جدا نشدنی از زندگی ما تبدیل شده است و تقریبا اکثر شغلهای دنیا و حتی برخی کارهای روزانه ساده نیز بدون وجود اینترنت دشوار و زمان گیر است، مسئله سرعت یکی از دغدغههای اصلی کاربران اینترنت محسوب میشود.
مطمئنا برای شما که از اینترنت استفاده میکنید این سوال پیش آمده باشد که سرعت اینترنت موبایل بیشتر است یا وای فای و بهتر است از کدام یک استفاده کنم؟
نکته جالب این است که بعد از تحقیقات Opensignal و بدست آمدن عدد 41 درصد، به کاربران و تولیدکنندگان دستگاه های الکترونیکی پیشنهاد کرد که این فرضیه را که اینترنت وای فای، گزینه بهتری از اینترنت موبایل است را کنار بگذارند.
پس از تحقیق که شرکت Opensignal درباره اختلاف سرعت دانلود اینترنت موبایل و وای فای میان 80 کشور انجام داد، مشخص شد که در 41 درصد کشورهای مورد بررسی، (33 کشور) سرعت دنلود اینترنت موبایل سریعتر از وای فای است، و البته ایران نیز جز همین 33 کشور قرار دارد.
در واقع اختلاف سرعت اینترنت وای فای و موبایل در ایران 8.3 است، یعنی سرعت دانلود با اینترنت وای فای در ایران 5.1 و سرعت دانلود اینترنت موبایل 13.4 مگابیت بر ثانیه است. ایران از لحاظ اختلاف سرعت اینترنت در رده هشتم جهان قرار دارد.
البته کشورهایی همچون بلغارستان، بنگلادش، بلژیک و نروژ نیز وجود دارند که اختلاف سرعت وای فای و موبایل در آنها بسیار کم و ناچیز است. به عنوان مثال، سرعت دانلود وای فای در بلغارستان 31.7 و سرعت دانلود اینترنت موبایل 31.7 مگابیت برثانیه است، سرعت
دانلود وای فای در بنگلادش 5.2 و سرعت دانلود اینترنت موبایل 5.1 مگابیت برثانیه است، سرعت دانلود وای فای در بلژیک 34.3 و سرعت دانلود اینترنت موبایل 33.5 مگابیت برثانیه است و سرعت دانلود وای فای در نروژ 48.9 و سرعت دانلود اینترنت موبایل 42.8 مگابیت برثانیه است.
پیش از ایران به ترتیب کشورهای استرالیا، لبنان، قطر، عمان، یونان، جمهوری چک و میانمار از لحاظ اختلاف سرعت اینترنت موبایل و وای فای در رتبه اول تا هفتم جهان قرار دارند. در واقع بیشترین اختلاف سرعت مربوط به کشور استرالیا با عدد 13 میباشد.
کشورهایی که در آنها پهنای باند اینترنت بیشتر است، سرعت وای فای نیز زیاد است. به عنوان مثال کشورهای هنگ کنگ، کره جنوبی، سنگاپور پر سرعتترین وای فایهای دنیا را دارند.
از میان کشورهایی که سرعت اینترنت وای فای در آنها بیشتر از اینترنت موبایل است به ترتیب کشورهای هنگ کنگ، سنگاپور، آمریکا و تایلند بیشترین اختلاف را در میان دو نوع اینترنت داشتند.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایوب دهقانکار با اعلام پایان زمان بیست روزه پویش کتاب خانه گفت: این پویش با همکاری وزارت ارشاد و پلتفرمهای کتاب آنلاین برگزار شد و طی آن ۲۳۶ هزار نسخه کتاب الکترونیکی با تخفیفهای ۷۰ و ۸۰ درصد به فروش رسید.
در واقع بسیاری از شهروندان استانهای ایران در قرنطینه خانگی به سر میبرند تا از بحران شیوع کرونا دوری کنند. این دسته از کاربران در منازل خود برای اوقات فراغت و گذران وقت خود اقدامات مختلفی انجام میدهند و استارتاپها نیز در کنار این شهروندان، خدماتی را عرضه میکنند تا در این دوران سخت کنار آنها باشند. کتابخوانهای آنلاین ایرانی از جمله این سامانهها هستند که از همان روزهای آغازین شیوع ویروس کرونا، کارهای متعددی از جمله رایگان کردن بخشی از کتب و یا اعطای تخفیفهای ویژه را انجام دادند.
طرح پویش کتابخانه نیز برای تشویق شعار «در خانه بمانیم» با همکاری وزارت ارشاد و پلتفرمهای فروشنده کتاب الکترونیک به صورت سراسری اجرا شد و تمامی پلتفرمها در این طرح شرکت کردند. این پلتفرمها با توجه به نوع قرارداد خود با ناشرین تعداد بسیاری از کتابهای خود را در این طرح قرار دادند و تقریبا ۹۰ درصد کتابها در پویش کتابخانه شرکت داشتند.
شایان ذکر است طرح پویش کتاب خانه که در آن کتب بزرگسال با تخفیف ۷۰ درصد و کتب کودکان با تخفیف ۸۰ درصد ارائه میشد، یک همکاری سه جانبه میان ناشرین، پلتفرمهای فروش و وزارت ارشاد بوده؛ به این ترتیب که ۲۰ درصد هزینهها را وزارت ارشاد و ۵۰ درصد باقی مانده توسط پلتفرمها و ناشرین پرداخت شده است. همچنین قرار بوده که تیزرهای تبلیغاتی این کمپین با مساعدت وزارت ارشاد از صدا و سیما پخش شود که این موضوع بنا به دلایلی نامشخص تحقق نیافته است. شنیدههای دیجیاتو حکایت از این دارد که تا به امروز وزارت ارشاد به وعده پرداخت سهم ۲۰ درصدی خود نیز مبادرت نورزیده و پلتفرمهای فروش از این موضوع گلهمند هستند.
مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده که طی اجرای این طرح به مدت تقریبا ۲۰ روز، بیش از ۲۳۶ هزار نسخه کتاب الکترونیکی به فروش رسیده است. او هدف از برگزاری این پویش تقویت سبد فرهنگی خانوادههای ایرانی در ایام خانهنشینی ناشی از کرونا دانسته و تاکید کرده سیاست معاونت فرهنگی حمایت همزمان از نشر کتاب بهصورت کاغذی و دیجیتال است. به نظر میرسد در شرایط کنونی خواندن کتابهای آنلاین به عنوان مکملی برای فرهنگ کتابخوانی که ایمنتر هم باشد ضروری است.
«ایوب دهقانکار» گفته که «خوشبختانه ناشران الکترونیک کشور در مقایسه با سالهای گذشته رشد کمی و کیفی مطلوبی داشتهاند و همین موضوع یکی از دلایل اصلی استقبال مخاطبان از محصولات ارائه شده است.»
اجرای کمپینهای مشترک با شهرداری تهران، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان از دیگر اقدامات کتابفروشیهای آنلاین در این روزها بوده که به نظر میرسد در روزهای آتی نیز با همکاری سایر نهادها شاهد اجرای کمپینهای دیگری در زمینه کتابخوانی باشیم.
گفتنیست پلتفرمهای دیگر کتابخوانی نظیر فیدیبو نیز تخفیفهای تا نود درصد و رایگان کردن کتابهای دانشگاه تهران را برای کاربران خود در این روزها در نظر گرفتهاند. فیدیبو همچنین در این روزها با ناشران برتر کشور کمپینهای تخفیف مختلفی را برگزار میکند و طرح اهدای کتاب خریداری شده توسط کاربران به افرادی که هنوز عضو فیدیبو نیستنند را راهاندازی کرده است؛ طرحی که به منظور تشویق فرهنگ خرید کتاب آنلاین اجرایی شده است.
:: موضوعات مرتبط:
اخبار ,
,
:: برچسبها:
کرونا ,
دولت ,
کتاب ,
:: بازدید از این مطلب : 336
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 ارديبهشت 1399 |
نظرات ()
بنابر گزارش های اعلام شده، شبکه اجتماعی واتساپ در جدیدترین خبر خود اعلام نمود، که از فوریه 2020 در بعضی از گوشی های تلفن همراه آیفون و اندروید غیر فعال می شود.
اوایل سال جاری نیز واتساپ اعلام نمود که 1.5 میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد و حتی اگر چند میلیون نفر از آنها را از دست بدهد باز هم تعداد کاربران آن رقم خوبی است.نسخه iOS واتساپ نخستین بار در آگوست سال 2009 منتشر شد و کمی بعد یعنی در اکتبر 2010 نسخه اندروید آن از راه رسید.
در ادامه واتس اپ گفت: ما پیشنهاد میدهیم از جدیدترین iOS در دسترس برای گوشی هایتان استفاده کنید. همچنین اندرویدهایی که از مدلهای قدیمیتر از 2.3.3 (اندرویدهای جینجربرد در 2010 به بازار آمدند) با عنوان اندروید ای جینجربرد استفاده میکنند هم دیگر تحت حمایت واتساپ نخواهند بود و هر که تلاش کند حساب جدیدی ایجاد کند یا حساب قبلی خود را با استفاده از اندرویدهای قدیمی تر تایید کند، بلاک خواهد شد.
واتس اپ توسط 2 شهروند آمریکایی با نامهای Brian Acton و Jan Koum ساخته شده است که آنها از کارمندان سابق شرکت یاهو بوده اند. واتس اپ قابلیتهای زیادی را در اختیار کاربران قرار داده است که میتوان به ارسال پیام ، ارسال تصویر ، ارسال کلیپ و … اشاره کرد.
علاوه بر این توجه داشته باشید ویندوز فون هایی که سیستم عامل 8.1 یا بعد از آن را دارند هم همچنان واتساپ را در اختیار خواهند داشت.
واتس اپ در جدیدترین خبر خود اعلام کرد از بتدای سال 2020 واتساپ دیگر در آیفونهایی که iOS 8 یا قبل از آن را دارند و اندرویدهایی که از مدل های قدیمی تر از 2.3.3 هستند کار نخواهد کرد.
طبق خبرهای اعلام شده، در 24 دی ماه 1398،ظهر امروز در کمال تعجب وب سایت آپارات که یکی از شناخته شده ترین و پر بازدیدترین سامانه اشتراک گذاری ویدئو در کشورمان است از دسترس خارج شد و طی بررسی های گوناگون مشخص شد علت آن تحریم های بین المللی می باشد که هر بار یکی از وب سایت ها یا کسب و کارهای ایرانی را تحت الشعاع قرار داده می دهد.
دقایقی بعد از دسترس خارج شدن آپارات محمد جواد شکوری، مدیر عامل صبا ایده (آپارات) در اکانت توییتر خود اعلام کرد: "متاسفانه بدلیل اعمال تحریمهای بین المللی از طرف شرکت ثبت کننده دامنه، آپارات بدون اطلاع قبلی، ناگهان از دسترس خارج شد. در حال انتقال به شرکت ثبت دامنه جدید هستیم، امیدواریم این فرایند بیش از یک روز زمان نبرد. کاش فقط درگیر تحریم بودیم!"
گفتنی است شرکت خدمات دهنده دامنه اینترنتی آپارات enom است که میزبانی دامنه بسیاری از سایتهای ایرانی را برعهده دارد.
حتی چندی پیش مدیر سایت vpn.com از ترامپ خواست تمامی دامنههای اینترنتی ایرانیان را مشمول تحریمها کند.
موضوع تحریم اپلیکیشنهای ایرانی چند سال است که کسب و کارهای کشورمان را با مشکل روبرو کرده است. به عنوان مثال در شهریور 96 بر اساس دستور وزارت خزانهداری آمریکا، اپلیکیشنهای Alibaba ،Tap30 ،Snap ،Hamloo ،Reyhoon از دسترس ایرانیها خارج شدند و پس از آن اسفندماه 97، اپلیکیشنهای پرکاربرد ایرانی همچون اسنپ، آپ، هفت هشتاد، تپسی و ... در گوشیهای اپل از دسترس خارج شدند. و از آنجایی که بسیاری از ایرانیها از گوشیهای آیفون استفاده میکنند، این موضوع بسیاری از کاربریها را با اختلال روبرو کرد.
در واقع آپارات جز پر بازدیدترین سایتهای ایرانی به شمار میرود، از همین رو تحریم و از دسترس خارج شدن آن موجب نگرانیهای فراوانی شده است.
طبق گزارشات اخیر، در طی چند روز گذشته سامانهای به نام نت سنج پلاس توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی راه اندازی شد و کاربران می توانند بر روی سرعت اینترنت ثابت و تلفن همراه خود نظارت داشته باشند.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری نیز در این خصوص چنین گفت: براساس تست 145 هزار کاربر در سامانه نت سنج پلاس مشخص شد که سرعت اینترنت موبایل در کشور به طور متوسط 24 مگابیت است و این در حالی است که سرعت متوسط اینترنت ثابت 8.5 مگابیت ارزیابی میشود که مطابق استانداردها و اسناد توسعهای، سرعت اینترنت ثابت مناسب نیست. ما امکان تولید 70 درصد از تجهیزات ارتباطات ثابت در کشور را داریم، که از این ظرفیت میتوان برای توسعه بخش اینترنت ثابت کشور استفاده کرد.
در واقع مشترکین با استفاده از وبسایت نت سنج پلاس به راحتی میتوانند سرعت اینترنت خود را رسیدگی نمایند و با شرکتهای ارائه دهنده دیگر مقایسه کنند تا بتوانند در نهایت بهترین ارائه کننده را انتخاب کنند.
پس از راه اندازی نت سنج پلاس و بررسی سرعت اینترنت ثابت و موبایل مشخص شد که سرعت اینترنت ثابت در کشور 8.5 مگابیت می باشد، که اصلا سرعت مناسبی محسوب نمی شود.
آذری جهرمی گفت: یک سال و نیم وقت داریم و با وجود اینکه در نقطه عطف تاریخ تحول دیجیتال در دنیا هستیم باید در این حوزه تمرکز ویژه داشته باشیم. از این رو دو پروژه را برای 1.5 سال آینده بر این اساس تعریف کرده ایم.
حمله به زیرساختهای کشور موجب کندی سرعت اینترنت شده است
در طی یک ماه گذشته اختلالات زیادی در اینترنت کشور به وجود آمده بود که این مشکلات در دو روز گذشته به اوج حود ریسد که موجب قطع ارتباط کاربران زیادی شد.
فرهاد فاطمی، بنیانگذار و ناخدای فنی ابر آروان نیز در مورد حملات اخیر به زیرساخت های اینترنتی کشورمان گفت: حدود یک هفته است که دیتاسنترها و سرویسدهندگان مختلف اینترنت مانند افرانت و ایرانسرور حملات DDos را تجربه میکنند و این حملات با شدت بیشتر، از دیروز روی ابر آروان و دو دیتاسنتر مبین نت و آسیاتک آمده و درنهایت، به محدودشدن دسترسی برخی دیتاسنترها به ایران منجر شده است. در حملهی دیروز، به اکثر دیتاسنترهای کشور حمله شد؛ اما احتمالا شدیدترین حمله به ابر آروان معطوف بوده است. شرکت ارتباطات زیر ساخت دلیل این قطعی را حملات منع سرویس توزیعشده یا DDos اعلام کرد و سجاد بنابی، نایبرئیس هیئتمدیرهی شرکت ارتباطات زیرساخت در این خصوص گفت: ساعت 11:45 امروز بهدلیل حمله منع سرویس توزیع شده، اینترنت برخی اپراتورهای همراه و ثابت یک ساعت با اختلال مواجه شد که با مداخلهی سپر دژفا و تلاش همکاران شرکت زیرساخت این ارتباطات هماکنون عادی شده است.
بنابر خبرهای اعلام شده،طبق بیانیه ای که در این چند وقت اخیر توسط اتحادیه اروپایی انتشار یافت، کلیه شرکت هایی که بدون رضایت کاربر اطلاعات آنها را منتشر کنند،با جریمه های سنگینی روبرو خواهند شد. طبق قانون موجود در صورت عدم حفظ حریم خصوصی کاربران میزان جریمه مبلغی حدود 114 میلیون یورو جریمه خواهد شد.
از سال 2018 که این قانون برای اولین بار وضع شد شرکت حقوقی DLA Piper فرانسه بیشترین جریمه محاسبه شده که معادل 50 میلیون یورو میباشد را برای گوگل در نظر گرفت.
البته طبق این گزارش میزان جریمههای نقدی مربوط به نشت اطلاعات در مقایسه با جریمههای مربوط به پروندههای آنتی تراست (ضدانحصار) در کشورهای اتحادیه اروپا بسیار اندک است.
28 دفتر ملی حفاظت اطلاعات در کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر اجرای این قانون را نظارت میکنند اما بخش اعظم این مسئولیت به طور نامتوازن بر دوش ایرلند است. این کشور رهبر قانونگذاری برای شرکتهای بزرگ سیلیکون ولی است که در کشورهای اروپایی نیز فعالیت میکنند مانند فیس بوک.
به طور کلی و بر اساس قوانین موجود در صورت عدم حفظ حریم خصوصی کا ربران، میزان جریمه هر شرکت می تواند 2 یا 4 درصد درآمد مالی شرکت در سراسر جهان باشد.
کاهش تعرفه، ارایه اپلیکیشن برای برقراری ارتباطات ارزان و خدمات رسانی به مشترکین در کشور عراق، از جمله خدمات رایتل به زائران عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی است.
با توجه به حضور پیروان عظیم و علاقه مند به عبدالله الحسین (ع) در روزهای اربعین در کشور عراق اپراتور رایتل برای فراهم کردن رفاه حال کاربران سرویس های ویژه ای را برای آنها در نظر گرفته است.
رایتل در مسیر پیادهروی اربعین در کنار شماست علاوه بر خدمات ذکر شده، کارشناسان رایتل در ایام اربعین حسینی، در کشور عراق حضور دارند و با استقرار در 7 نقطه، به خدماترسانی به زائرین میپردازند. براین اساس، کارشناسان رایتل در ایستگاه مقبره الحکیم واقع در نجف اشرف ، پنج ایستگاه در مسیر پیادهروی نجف به کربلا (عمودهای 1، 202، 546، 828 و 1120) و ایستگاه میدان شهدا واقع در کربلای معلی مستقر هستند تا به راهنمایی و رفع مشکلات احتمالی مشترکین بپردازند.
رایفون اپلیکیشن ویژه رایتلیها، در ایام اربعین ارتباطات را ارزانتر برقرار خواهد کرد مشترکین رایتل، همچنین میتوانند با نصب اپلیکیشن رایفون، مکالمات خود را ارزانتر برقرار کنند. برای استفاده از رایفون، لازم است تا کاربر ابتدا از طریق یک سیمکارت رایتلی، نسبت به فعالسازی نرمافزار و ایجاد حساب کاربری اقدام کند. در هنگام استفاده از رایفون، زمانی که تماس گیرنده تصمیم به برقراری تماس از رایفون را دارد، دو حالت به وجود میآید، در حالت اول مخاطب نیز رایفون را نصب کرده است و تماس از یک رایفون به رایفونی دیگر، همواره رایگان و بر بستر اینترنت صورت میگیرد. همچنین در صورت عدم دسترسی به اینترنت WiFi ، هزینه استفاده از اینترنت نیز برای کاربران مطابق تعرفه های جاری اپراتورهای سرویس دهنده، افزوده میشود. در حالت دوم، مخاطب رایفون را نصب نکرده است، حتی در این حالت نیز امکان برقراری تماس وجود دارد و هزینه رایفونی این تماس، از سوی شخص برقرار کننده تماس پرداخت خواهد شد و دریافت کننده تماس، شماره رایتلی تماس گیرنده را به هنگام قبول تماس، مشاهده خواهد کرد. به غیر از تماس از رایفون با رایفون که هیچ هزینهای در پی ندارد، تماس از رایفون با خطوط رایتل دقیقهای 400 تومان و تماس از رایفون با سایر خطوط ثابت و همراه ایران، 600 تومان هزینه خواهد داشت. هزینههای مذکور، برای سیم کارت اعتباری، از شارژ ریالی سیمکارت کسر خواهد شد و برای کاربران سیم کارت دائمی، بر روی صورتحساب محاسبه خواهد شد. جزییات بیشتر در خصوص نحوه نصب و استفاده از رایفون، از طریق سایت قابل دسترسی است. با در نظر گرفتن تخفیف، تماس خروجی با ایران دقیقهای 2999 تومان، تماس خروجی با داخل کشور عراق 1999 تومان، تماس دریافتی 899 تومان، پیامک خروجی 899 تومان و پیامک دریافتی رایگان محاسبه خواهد شد. همچنین تعرفه استفاده از سرویس دیتا نیز در ازای هر مگابایت، معادل 499 تومان خواهد بود. جزییات بیشتر در خصوص تعرفهها از طریق قابل دسترسی است.رایفون در هنگام نبود شبکه تلفن همراه، ویژگی منحصر به فردی دارد؛ به این شکل که با حضور کاربر رایفون در مکانی فاقد شبکه تلفن همراه و با دسترسی به اینترنت، در صورتی که تماس گیرندهای حتی بدون استفاده از رایفون با این شخص تماس بگیرد، ارتباط برقرار و مشترک میتواند با استفاده از اپلیکیشن رایفون، به صورت رایگان به تماس دریافتی پاسخ دهد.
از جمله این اقدامات، انعقاد قرارداد ویژه رومینگ بینالملل با اپراتور عراقی کورک است تا مشترکین رایتل، با استفاده از خدمات رومینگ بینالملل این اپراتور، بتوانند از تمامی سرویسهای ارتباطی استفاده کنند. بر اساس این خبر، مشترکین در بازه زمانی اول تا 20 آبان ماه، از تخفیفهای ویژهای، هنگام استفاده از شبکه اپراتور کورک در عراق برخوردار خواهند شد.
طبق گفته های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آذری جهرمی اعلام نمود اجرای طرح رومینگ ملی با توافق دو اپراتور بزرگ ایران،3800کیلومتر جاده و بالای 5500 روستای دیگر تحت پوشش 3G و4Gقرار میگیرند کاربرانی که در این مناطق آنتن نداشتند میتوانند از آنتن این اپراتورها استفاده نمایند.
اما به تازگی، محمدجواد آذری جهرمی با اعلام خبرخوب جدید در صفحه خود در توئیتر اعلام کرد که دیگر مهم نیست از کدام اپراتور خدمات میگیرید، از هفتهی آینده، تمام ایران سرای شما خواهد بود.
در آذرماه سال 1397 بود که اعلام شد رومینگ ملی بین اپراتورهای تلفن همراه در سراسر کشور از امروز اجرایی شده است.
به گفته وزیر ارتباطات، رومینگ ملی قبلاً مصوب شده بود و به صورت فراگیر تنها بین سیم کارت های دائمی و اعتباریهمراه اول و رایتل برقرار شده بود و از آذرماه، بین هر سه اپراتور تلفن همراه و دو اپراتور روستایی به صورت فراگیر به اجرا درآمد.
بر این اساس و طبق اعلام مسؤولان در وزارت ارتباطات، در یک اقدام مهم در ۷۰۰۰ منطقه که تنها پوشش همراه اول فراهم بود، ایرانسل نیز در دسترس قرار گرفته و متقابلاً در ۶۸۰۰ منطقه خدمات ایرانسل برای مشترکان همراه اول دسترس پذیر شده بود.
رومینگ ملی اولین بار در کشور در خردادماه 13۹۳ بین اپراتور رایتل و اپراتور همراه اول و اپراتور ایرانسل برقرار شد، یک ماه بعد همراه اول و ایرانسل نیز برای استفاده از آنتنهای یکدیگر به تفاهم رسیدند.
اپراتور رایتل برای تمامی کاربران خود از جمله سیم کارت های دائمی و اعتباری و دیتای رایتل،هر سال در روز تولد کاربران خود هدیه میدهد این بسته به طور خودکار در این روز برای شما فعال میشود و در لحظه های شاد شما شریک میشویم.
قابل ذکر است؛ در زمان فعال سازی بسته هدیه تولد، پیامکی از سوی رایتل برای کاربران ارسال می شود. بسته های هدیه و بسته های آغازین به ترتیب دارای بالاترین اولویت استفاده نسبت به سایر بسته ها هستند.
گفتنی است؛ مبنای روز تولد شما تاریخ ثبت شده در زمان ثبت نام به عنوان تاریخ تولد مالک در سند سیم کارت می باشد، هر سال در همین روز، بسته هدیه روز تولد به طور خودکار برای شما فعال می شود.
مشخصات بسته هدیه تولد رایتل به مشترکین شامل«200 مگابایت حجم ترافیک عادی با مهلت استفاده از بسته ی ۲۴ ساعته برای سیم کارت های دایمی، اعتباری و دیتا می باشد»
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات،یداله طهماسبی در جلسه ای به عنوان تجزیه و تحلیل وضعیت شاخص های حوزه فناوری اطلاعات برگزار شد شهر مازندران با جمعیتی بیش از 200 هزار نفر که بالای 4 میلیون و 200 خط همراه تلفن در این شهر وجود دارد.
طهماسبی «ضریب نفوذ تلفن همراه در سطح استان را ۸۳ درصد» عنوان نمود و افزود: درصد استفاده افراد این منطقه از موبایل ۳ درصد بیشتر از درصد میانگین کشوری است
وی افزود:ازجمله اقدامات مهم و در دست اجرا به منظور پوشش باکیفیت تر و ارائه سرویس های مناسب تر در سطح مناطق روستایی را اجرای دو طرح رومینگ بین اپراتورها و SWAP و بروزرسانی سایت های تلفن همراه اول در استان عنوان کرد.
او گفت: در سطح استان بیش از هفت میلیون و ۷۰۰ هزار سیم کارت وجود دارد که از این تعداددر حدود ۵۵ درصد فعال است.
در روزهای اخیر دولت ترکمنستان راستای پیشگیری استفاده ی کاربران از فیلتر شکن روند جدید را آغاز نموده است که این عمل باعث توجه بعضی از وی پی ان کشوراز رسانه های دنیا قرار گرفته است .افرادی که از این برنامه استفاده می کنند را دولت ترکمنستان فعالیت آنها را محدود مینماید.
در صورت استفاده مشترکین ترکمنستان از فیلترشکن دسترسی آنها به سرویس «Google Play» نیزبه طور کامل قطع میشود چراکه آنها میتوانند از طریق این سرویس نرمافزارهای رفع فیلترینگ را تهیه کنند
دولت در این جهت یک برنامه خاص طراحی کرده که در صورت استفاده مشترکین از فیلترشکن، سیمکارت آنها میسوزد و کاربران چارهای جز خرید سیمکارت جدید نخواهند داشت
تا به حال دولت ترکمنستان دلایل تشدید ناگهانی نظارت بر اینترنت را اعلام نکرده اما به نظر مشترکین این کشور دولت نگران پیدایش اطلاعات و شایعاتی در این زمینه طوفان به تازگی در این کشور و وضعیت مرزهای مشترک با افغانستان است
شرکت مخابرات ایران ،در روز یکشنبه 18 آذر ماه 1397در جشنواره ای با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور آقای سورنا ستاری و جمعی از معاونان شرکت سرمایه گذاری حرکت اول به نمایندگی از اپراتور همراه اول و شرکت دانش بنیان سانا گستر سبز، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اصحاب رسانه، معاونان همراه اول و قرارداد همکاری در رابطه با سرمایه گذاری امضاء کردند.
اخوان با بیان اینکه برخی دوستان نخبه دانشگاهی از عدم توجه به آنها گله مند هستند، وي افزود: امروز می خواهیم این پیام را بدهیم که در کشورمان جاهایی هستند که به شما نخبگان به طور جدی فکر می کنند و همراه اول از آنها حمایت می کند.
در این جشنواره که در مجتمع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، مهدی اخوان بهابادی رئیس هیأت مدیره همراه اول با قدردانی از معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و تقدير از جمع کردن نخبگان در مجموعه حاکميت اظهار داشت: امروز ما شاهد اولین سرمایه گذاری جدی مجموعه حرکت اول هستیم و از این پس اسم حرکت اول بیشتر مورد توجه خواهد بود..
وي افزود: همراه اول با تعیین چشم انداز جدید و مأموریت تحقق هدف دیجیتال بصورت جدی وارد عرصه سرمایه گذاری در استارت آپ ها شده است..
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در این مراسم مباحثی همچون سرمایه گذاری در استارت آپ ها بیان داشت: ما یک مشکل بزرگ در اکوسیستم خود داریم و آن سرمایه گذاری در سطوح بالای ۵ میلیون دلار است.
اولین MVNO توسط اپراتور دانمارکی TELE۲ راهاندازی شد بعد از انکه این رویداد اروپا را دربر گرفت،در سال 1378 اپراتور مجازی انگلیس با عنوان Nextel آغاز به خرید و فروش و ارائه خدمات مخابرات UK پرداخت. و در همان ابتدای کار توانست 480 میلیون درآمد را کسب کند.موفقیت وی منجر به شکل گیری «ورجین موبایل» در آمریکا که بدون دسترسی شبکه و امکانات برقرار شد .
درآمد براورد شده در طرح تجاری بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال باشد، به ازای هر ۵۰ میلیارد ریال ۱۰ درصد به حق امتیاز اضافه خواهد شد. همچنین حق امتیاز پروانه ارائه خدمات ارتباطی (Servco) رقم ۲۰ میلیارد ریال تعیین گردید.هیئت دولت ایران در نشست کاری خود به رئیس جمهور حق امتیاز پایه پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) را به میزان ۵۰ میلیارد ریال و پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه نوع دوم را ۲۰ میلیارد ریال تعیین و تصویب کرد.
تفاوت اپراتورهای مجازی تلفن همراه با اپراتورهای موبایل
خدمات
اپراتورهای مجازی تلفن همراه برای ارائه هر خدمت که در مجوزشان ذکر شده باید با اپراتور اصلی به توافق برسند. به عنوان مثال برخی اپراتورهای مجازی پیام چندرسانهای ندارند یا فقط اینترنت ارائه میکنند.
تعرفه
تعرفه اپراتورهای مجازی باید بر اساس قوانین رگولاتوری و با توافق اپراتور اصلی تعیین گردد. این تعرفهها در برخی مواقع کمتر از اپراتورهای اصلی و در برخی مواقع بیشتر است.
شماره
سرشماره یا همان کد اپراتورهای مجازی میتواند متفاوت باشد به عنوان مثال اپراتور مجازی طرف قرارداد همراه اول به جای استفاده از ۰۹۱ در شماره سیم کارت خود از شماره مخصوص واگذار شده توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی استفاده کند.
سیمکارت
اپراتورهای مجازی میتوانند سیمکارتهای خود را از اپراتور اصلی تهیه نکرده و خودشان از شرکت تولیدکننده خریداری کنند؛ در ضمن قیمت سیمکارت های این اپراتورها میتواند متفاوت باشد و در این زمینه از اپراتور اصلی تبعیت نکنند و تفکر حاکم بر سیم کارت رند در سیستم جاری شد حفظ پویایی و کارآمدی همیشگی بوده به نحوی که از زمان رونمایی آخرین نسخه نرم افزاری تا کنون بطور متوسط هر 10 روز یک بار امکانات و خدمات جدیدی به سایت اضافه شده و این روند همچنان ادامه دارد.
طرحها و بستهها
اپراتورهای مجازی تلفن همراه میتوانند بستهها و طرحهای تشویقی متفاوت یا ارزانتری را ارائه دهند.
برند تجاری
اپراتورهای مجازی تلفن همراه برند تجاری خاصی خود را دارند و میتوانند نام اپراتور یا اپراتورهای اصلی خود را در سایت یا تبلیغاتشان اعلام نکنند. این برند تجاری خاص به اپراتورهای مجازی استقلال میدهد.
خرید و فروش
در سال 1387همراه اول به صورت یک ایده نو به طور فنی در حیطه خرید و فروش سیم کارت آغاز به کار کرد اپراتورهای مجازی موبایل میتوانند طرحهای فروش متفاوتی نسبت به اپراتورهای اصلی داشته باشند. بعضی از اپراتورهای مجازی موبایل برای جذب مشتری بیشتر با سازمانها و شرکتها قرارداد میبندند و برخی تنها در بخش سازمانی خدمات ارائه میدهند.
مالکیتهای مجزا
بر اساس قوانین اپراتورها در ایران میتوانند تنها ۱۰ سیمکارت را به نام یک نفر بزنند. اپراتورهای مجازی شامل این قانون میشوند و مالکانی که ۱۰ سیمکارت از یک اپراتور دارند میتوانند ۱۰ سیمکارت دیگر از اپراتور مجازی طرف قرارداد با این اپراتور نیز داشته باشند.
شبکه و زیرساخت فیزیکی
اپراتورهای مجازی موبایل نمیتوانند خودشان شبکه و زیرساخت فیزیکی جدا داشته باشند. این شرکتها باید برای استفاده از شبکه تلفن همراه، با یک یا چند از اپراتورهای اصلی موبایل قرار داد بسته تا بتوانند از شبکه آنها استفاده کنند. بدین ترتیب در کشور ما هر شرکتی که میخواهد مجوز اپراتور مجازی تلفن همراه(MVNO) را دریافت کند باید حداقل با یکی از شرکتهای همراه اول , ایرانسلو رایتل به توافق رسیده و با آنها قرارداد امضاء کند.
توسعه شبکه
اپراتورهای مجازی موبایل نمیتوانند شبکه خود را گسترش دهند مگر اینکه اپراتور اصلی برای توسعه شبکهاش اقدام کند و دسترسی استفاده از آن را به اپراتور مجازی بدهد. بدین ترتیب اپراتورهای مجازی قبل از قرارداد باید به توسعه فنی و جغرافیایی شبکه اپراتور اصلی به خصوص در زمینه شبکهها .
قیمت گذاری
بحث قیمت سیم کارت کار کاملا کارشناسی بوده این فرآیند توسط کارشناسان مجرب در امر خرید و فروش تعیین می شود. مشترکان تمام اپراتورهای همراه اول ، ایرانسل و غیره از این سرویس استفاده کنند.ای 3G و 4G دقت کنند.
اولین دوره از برگزاری خدمات تلفن همراه در سال 1373 در تهران با مسئولیت آقای محمد جواد آذری جهرمی با ظرفیت سازی برای 9200 سیم کارت صورت گرفت.در مرداد ماه سال 1373با واگذاری 4 سیم کارت به دفتر ریاست جمهوری ایران،برای نخستین بار ارائه رسمی سیم کارت در جمهوری اسلامی ایران شروع شد. هم اکنون شرکت مخابرات سیار ایران حدود ۷۳ میلیون مشترک دارد و ۱۲۴۵ شهر و بیش از ۷۰ هزار کیلومتر از جاده های کشور را تحت پوشش قرار داده است. ضریب نفوذ «همراه اول» حدود ۹۰.۳ درصد و ارتباط رومینگ بین الملل آن با ۲۷۰ اپراتور در ۱۱۲ کشور جهان برقرار است. همچنین در سال ۸۹ پس از اختصاصی شدن شرکت مخابرات ایران، این شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد.
هيئت وزيـــران درجلسه مـورخ ۸۳/۰۵/۱۴ بنا بــه پيشنهــاد معاون وزیر آقای آذری جهرمی و به مستند مواد ۲و۴ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران – مصوب ۱۳۷۹ و مصوبه شماره ۱۹۰۱/۷۶۰۱۶ مورخ ۸۲/۰۴/۲۴ شوراي عالي اداري در اجراي بند ب ماده ۱ قانون مذكور - با تجديد سازمان و تغيير نام و اصلاح اساسنامه مركز سنجش از دور ايران به شركت ارتباطات سيار ایران، اساسنامه شركت را با سرمايه ۲۰۰۰ميليارد ريال تصويب نمود و کليه وظايف امور ارتباطات سيار شرکت مخابرات ايران به شرکت ارتباطات سيار ایران واگذار شد.سرويسهاي ويژه ای که هم اکنون مشتركين همراه اول از آن بهره مند هستند شامل اینترنت نسل ۳و ۴و ۴.۵، وای فای اول، سامانه خدمات آنلاین همراه من، باشگاه فیروزه ای، سیم کارت کودک، سیم کارت دانشجو، انتقال و انتظار مكالمه، مکالمه گروهی، سرويسFDN ، محدودیت مکالمه، اتصال به نمابر و ديتا، پیام کوتاه، پیام صوتی، تماس بان، پرداخت همراه و سرويس رومينگ بينالملل می باشد.