همان طور که می دانید کمپانی هواوی سال های زیادی را در زمینه فناوری و تکنولوژی بوده است درواقع تجربه های بسیاری در این زمینه دارد این کمپانی اغلب در بسیاری از کشورها به انتخاب اول خریداران تبدیل شده بود اما تحریم های ایالات متحده آمریکا باعث شد تا این کمپانی با مشکلات فروانی روبرو شود و بخش عظیمی از فروش خود را از دست بدهد. اما اخیرا شایعاتی از احتمال ورود هواوی به بازار کنسول بازی و لپ تاپ گیمینگ خبر می دهند. پیش تر قرار بود نخستین محصول هواوی برای بازار لپ تاپ های گیمینگ، آنر هانتر وی ۷۰۰ باشد؛ اما بعد از مشکلات سیاسی و اقتصادی که برای هواوی پیش آمد، کمپانی چینی مجبور به فروختن برند زیرمجموعهی خود به کمپانی دیگری شد و عملا پروژهی ساخت لپ تاپ گیمینگ آنر نیز دیگر زیر نظر سران هواوی قرار ندارد.
چندی پیش AMD با شرکتهای چینی همکاری را شروع کرد تا محصولاتی مبتنی بر پردازندههای Zen بسازند و طبیعتا دور از ذهن به نظر نمیرسد که طی چنین همکاری شاهد واحد پردازش سریع یا APU مانند ایکس باکس یا پلی استیشن باشیم. بااینحال، گزارشها نشان میدهند که هواوی میخواهد برای تولید پردازندهی مورد استفاده در کنسول خانگی خود از توانمندیهای HiSilicon، یکی دیگر از زیرمجموعههای هواوی، کمک بگیرد.
حال، سایت خبریGSMArena گزارشی منتشر کرده که هواوی طی سال ۲۰۲۱ لپتاپ گیمینگ خود را روانه بازار میکند؛ اما چنین محصولی تنها هدف شرکت چینی نیست و احتمال دارد هواوی کنسول خانگی نیز بسازد و به بازار چین و دیگر نقاط دنیا عرضه کند. در گزارش اشاره میشود که منظور از کنسول خانگی، محصولی ضعیف نیست؛ بلکه در مورد کنسولی صحبت میکنیم که قادر به رقابت با پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس باشد.
جزئیات بسیار کمی در مورد کنسول خانگی هواوی منتشر شده است؛ برای مثال نمیدانیم که کنسول هواوی بر مبنای چه پلتفرمی ساخته میشود. درواقع کنسول خانگی هواوی مانند نمونههای موجود در بازار مبتنی بر معماری x86 نخواهد بود و از پلتفرمی مستقل، اما قابل رقابت با کنسولهای نسل نهمی استفاده میکند.
هواوی باید همراهبا معرفی کنسول خود، عناوین متعددی نیز معرفی کند تا گیمرها به سمت کنسول جدید این شرکت جذب شوند. باید در نظر داشت که شرکت چینی در گذشته نیز تجربهای مشابه داشته است. در سال ۲۰۱۴ هواوی کنسولی به نام ترون را معرفی کرد که از پردازنده Tegra 4 و سیستمعامل اندروید ۴.۲ استفاده میکرد؛ اما مشکلات متعددی بر سر راه این کنسول قرار داشت و درنتیجه به شکست ختم شد.
هایسیلیکون شرکتی است که وظیفهی طراحی پردازندههای سری کرین را به عهده دارد و میتواند از دانش خود برای تولید پردازندهی مورد نیاز کنسول خانگی هواوی استفاده کند. هایسیلیکون تجربهی مشابهی نیز داشته است که میتوان به تراشهی Kunpeng 920 اشاره کرد که مبتنی بر معماری آرم ساخته شده بود و برای پردازندهی گرافیکی نیز از مدل رادئون ۴۳۰ AMD استفاده میکرد.
درحالحاضر هواوی میتواند با استفاده از سرویس گیمسنتر خود عناوین اندرویدی را قابل اجرا روی کنسول خانگی درآورد. چنین امری کمک میکند که کنسول بازی هواوی دارای عناوین مختلف اندرویدی در زمان عرضه باشد. هواوی همچنین میتواند سیستمعاملی مبتنی بر لینوکس نیز برای کنسول خود در نظر بگیرد؛ اما مشکلی که بر سر راه هواوی قرار میگیرد محدودیت محتوای قابل ارائه است.
طبیعتا اگر پردازندهی مرکزی و گرافیکی توانمندتری را در نظر بگیریم به کنسولی برخواهیم خورد که توانایی رقابت با کنسولهای نسل نهمی را دارد؛ اما سؤال بعدی در مورد نرمافزار خواهد بود. به نظر میرسد هواوی در این زمینه نیز گامهای اولیه را برداشته است. سال گذشته، هواوی خدماتی به نام گیمسنتر را برای HMS معرفی کرد؛ سرویسی که جایگزین خدمات گوگل برای گوشی های هوشمند و تبلتهای شرکت چینی شد.
همان طور که در جریان هستید سال 2020، سال خوبی برای بازار تبلت بوده و طبق گزارشات اخیر IDC ، تعداد تبلت های عرضه شده نسبت به سال گذشته 13.6 درصد افزایش داشته است. درواقع در سال 2020 مجموعا ۱۶۴٫۱ میلیون دستگاه تبلت به بازار عرضه شد؛ این درحالی است که تعداد تبلت های عرضه شده در سال ۲۰۱۹، ۱۴۴٫۵ میلیون دستگاه برآورد می شود. و اپل همچنان بالاتر از سامسونگ و هواوی، بیشترین سهم بازار تبلت را در اختیار دارد. سامسونگ با فاصلهی زیاد پس از اپل در رتبهی دوم جای گرفت و ۱۰٫۱ میلیون دستگاه تبلت سری گلکسی را در سهماههی چهارم سال ۲۰۲۰ عرضه کرد. تعداد تبلتهای عرضهشدهی سامسونگ در سهماههی چهارم ۲۰۲۰ نسبت به سهماههی چهارم ۲۰۱۹ با رشد ۴۵ درصدی مواجه شده است. لنوو در سهماههی چهارم ۲۰۲۰ نسبت به همین بازهی زمانی در سال ۲۰۱۹، بیش از دو برابر تبلت در دسترس مشتریان قرار داد.
همانطور که میشد انتظار داشت، اپل همچنان رهبر بازار تبلت است و آیپدهای این شرکت در تعداد بسیار زیادی به بازار عرضه شدهاند. مطابق آمار، اپل در سهماههی چهارم سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۱۹ میلیون و در کل سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۳٫۲ میلیون دستگاه آیپد عرضه کرده است.
ردیف
نام شرکت
عرضه تبلت در سهماههی چهارم ۲۰۲۰
سهم بازار در سهماههی چهارم ۲۰۲۰
عرضه تبلت در سهماههی چهارم ۲۰۱۹
سهم بازار در سهماههی چهارم ۲۰۱۹
رشد سالانه
۱
اپل
۱۹ میلیون دستگاه
۳۶٫۵ درصد
۱۵٫۹ میلیون دستگاه
۳۶٫۵ درصد
۱۹٫۵ درصد
۲
سامسونگ
۱۰٫۱ میلیون دستگاه
۱۹٫۴ درصد
۷٫۰ میلیون دستگاه
۱۶٫۰ درصد
۴۴٫۹ درصد
۳
لنوو
۵٫۶ میلیون دستگاه
۱۰٫۷ درصد
۲٫۵ میلیون دستگاه
۵٫۸ درصد
۱۲۰٫۶ درصد
۴
آمازون
۳٫۶ میلیون دستگاه
۶٫۸ درصد
۳٫۳ میلیون دستگاه
۷٫۶ درصد
۷٫۶ درصد
۵
هواوی
۳٫۳ میلیون دستگاه
۶٫۳ درصد
۴٫۴ میلیون دستگاه
۱۰٫۱ درصد
۲۵٫۷- درصد
-
شرکتهای دیگر
۱٫۶ میلیون دستگاه
۲۰٫۴ درصد
۱۰٫۵ میلیون دستگاه
۲۴٫۱ درصد
۱٫۳ درصد
-
مجموع
۵۲٫۲ میلیون دستگاه
۱۰۰ درصد
۴۳٫۶ میلیون دستگاه
۱۰۰ درصد
۱۹٫۵ درصد
لنوو با افزایش ۶۶ درصدی عرضهی تبلت در سال ۲۰۲۰، بالغ بر ۱۴٫۱ میلیون دستگاه تبلت در این سال در دسترس مشتریان قرار داد و با فاصلهی کمی تا هواوی، در رتبهی چهارم بزرگترین شرکتهای تولیدکنندهی تبلت قرار گرفت.
با وجود چالشهای ناشی از تحریم شدن توسط ایالات متحدهی آمریکا، هواوی توانست جایگاه خوبی در بازار تبلت در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص بدهد. طبق آمار، هواوی سومین تولیدکنندهی بزرگ تبلت در دنیا است. این شرکت ۱۶ میلیون دستگاه تبلت در سال ۲۰۲۰ عرضه کرد؛ تعداد تبلتهای عرضهشدهی هواوی در سال گذشتهی میلادی اندکی بیشتر از سال ۲۰۱۹ بود.
همان طور که می دانید کمپانی وان پلاس سال گذشته میلادی سری نورد را معرفی کرد ولی اینطور که به نظر می رسد وان پلاس برای نام گذاری گوشی های خود از سونی الگوبرداری کرده است. بر اساس گفته های یکی از افشاگران، جانشین وان پلاس نورد N10 با نام نورد N1 به دست کاربران خواهد رسید. تا کنون درباره ی مشخصات این گوشی و تاریخ عرضهی آن جزئیاتی فاش نشده است. اما با توجه به تاریخ عرضه ی نورد N10 ، احتمالا جانشین آن در نیمه ی دوم ۲۰۲۱ معرفی خواهد شد.
با توجه به این خبرها، هنوز معلوم نیست که آیا جانشین وانپلاس نورد راهی بازار میشود یا نه. از طرف دیگر، اگر وانپلاس نورد N1 با تراشهی سری ۷۰۰ اسنپدراگون معرفی شود، آیا این شرکت جانشین نورد N100 را هم معرفی میکند. باید خاطرنشان کنیم گوشی نورد N100 به دلیل ضعف در حوزههای مختلف با واکنشهای منفی روبهرو شده است.
به نظر می رسد در سال جاری میلادی وانپلاس قصد دارد نسبت به سال گذشته گوشیهای بیشتری را راهی بازار کند. بهعنوان مثال، طبق گزارشهای منتشر شده در کنار گوشیهای وانپلاس ۹ و ۹ پرو، احتمالا شاهد معرفی وانپلاس ۹E هم خواهیم بود. به نظر میرسد این گوشی بهعنوان ارزانترین عضو خانوادهی گوشیهای اصلی وانپلاس انجام وظیفه میکند.
در هر صورت احتمالا طی ماههای آینده اطلاعات بیشتری دربارهی نسل جدید گوشیهای سری نورد وانپلاس فاش میشود. از طرف دیگر، به نظر می رسد گوشیهای سری وانپلاس ۹ حدود یک ماه زودتر از موعد همیشگی معرفی خواهند شد و برای معرفی گوشیهای جدید سری نورد هم احتمالا باید تا نیمهی دوم ۲۰۲۱ منتظر بمانیم.
اخیرا گزارشی از سویandroidauthoriy منتشر شد، که نشان می دهد کمپانی سامسونگ بار دیگر طراحی های عجیب و متفاوتی را قرار است به نمایش بگذارد درواقع این کمپانی در گذشته نیز بارها روی طراحی های مختلفی سرمایه گذاری کرده بود که نگاه جدیدی به این بخش داشتند. به عنوان مثال، می توانیم گلکسی A80 و دوربین چرخشی آن را به یاد آوریم. در حال حاضر به نظر می رسد که این کمپانی در حال آزمایش روش های نوین برای طراحی دوربین در دستگاههای آیندهاش است. گفته میشود جدیدترین پتنت های منتشرشده احتمالا به دوربینی متعلق است که در نمونههای آینده گلکسی استفاده خواهد شد.
این مکانیزم جذاب به دوربین اصلی که در بالاترین مکان ممکن قرار گرفته است، اجازه میدهد تصاویر سلفی باکیفیتی ثبت کند. البته گرفتن تصاویر سلفی باکیفیت با استفاده از دوربین اصلی بدون شک از ویژگیهای برجسته گلکسی A80 بود. مستندات منتشرشده از وجود دوربینهایی خبر میدهند که میتوان از آنها برای ثبت تصاویر سلفی نیز استفاده کرد. ازلحاظ تئوری این ادعا یعنی طراحی مذکور به سامسونگ اجازه میدهد از لنز واید انگل در جلو دستگاهش نیز استفاده کند؛ درنتیجه، کاربران میتوانند تصاویر سلفی فوقالعادهای ثبت کنند و از کار با گوشی هوشمند سامسونگ لذت ببرند. درادامه، طراحی اولیه منتشرشده LetGoDigital با استفاده از اطلاعات این پتنت را مشاهده میکنید.
خبرگزاری LetsGoDigital اولینبار موفق شد پتنتی جدید کشف کند که ژانویه ۲۰۲۱ منتشر شده است. این پتنت از دوربین اصلی پاپآپی خبر میدهد که قرار است طراحی این بخش گوشیهای هوشمند را تغییر دهد. فایل مذکور طراحی تلفنی را توصیف میکند که ممکن است یک دوربین عقب سهگانه باشد. همچنین، بهنظر میرسد قرار نیست دوربین سلفی مجزایی برای آن در نظر گرفته شود. البته این بدانمعنا نیست که نمیتوانید این کار را با گوشی سامسونگ انجام دهید؛ زیرا هنگامیکه کاربر قصد دارد تصویر سلفی بگیرد، دوربین اصلی از جای خود حرکت میکند و ۱۸۰ درجه میچرخد تا روبهرویش قرار گیرد.
درحالیکه گفته میشود سامسونگ در حال ساخت جانشین Galaxy A80، یعنی Galaxy A82 است، هنوز هیچ نشانهای از وجود چنین دوربینی در آن یافت نمیشود. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که دوربین پاپآپ ویژگی خاصی برای گلکسی A80 بود؛ بههمیندلیل، نمیتوان انتظار داشت با مکانیزم دیگری جابهجا شود. احتمالا اگر قرار باشد تغییری در نسخه جدید آن اعمال شود، صرفا بهروزرسانی طراحی پیشین خواهد بود.
بااینحال، هنوزهم طراحی گوشی هوشمندی که میتوان از تمام نمایشگرش بدون هیچ بخش اضافهای استفاده کرد و کیفیت تصاویر ثبتشده دوربین سلفی آن بسیار رضایتبخش است، اتفاق خلاقانهای بهحساب میآید. هنوز فناوری قرارگیری دوربین زیر نمایشگر بهاندازه کافی پیشرفت نکرده است که بتوانیم با آن با دوربینهای موجود روی صفحهنمایش خداحافظی کنیم؛ اما میتوان به آینده آنها امیدوار بود؛ زیرا هماکنون شرکتهای مختلفی ازجمله سامسونگ مشغول کار روی آن هستند. پتنت منتشرشده مشخص کرده است که این شرکت در حال یافتن روشی برای بهبود مکانیزم دوربین زیر نمایشگر و افزایش کیفیت تصاویر خروجی است.
نیروی محرک مکانیزم چرخشی دوربین این دستگاه ازطریق قطعاتی مانند موتور و چرخدهنده تأمین میشود. این بخش بسیار پیچیده بهنظر میآید و وجود انبوهی از قطعات مختلف برای حرکتدادن دوربین ممکن است بر دوام کلی آن تأثیر منفی بگذارد. احتمالا افتادن چنین گوشی هوشمندی روی زمین ممکن است خسارات جبرانناپذیری به آن وارد کند.
مدتی پیش گزارشاتی منتشر شد مبنی بر اینکه شیائومی Mi 11 Pro با باتری 4700 میلی آمپر ساعتی معرفی می شود. اما اکنون اطلاعاتی در شبکه اجتماعی ویبو قرار گرفته است که نشان می دهد این گوشی، باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی دارد.
بخش دیگری از شایعات به این موضوع اشاره دارند که شیائومی می ۱۱ پرو از شارژر ۱۲۰ وات بهره میبرد که قبلا با شیائومی می ۱۰ اولترا همراه شده بود. امیدواریم در طول روزهای آینده اطلاعات بیشتری از این گوشی بشنویم. هنوز نمیدانیم شیائومی این گوشی هوشمند را کی معرفی خواهد کرد.
شیائومی ماه گذشته می 11 را بهعنوان اولین گوشی مجهز به تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ معرفی کرد. این گوشی به باتری ۴۶۰۰ میلیآمپر ساعتی مجهز شده است و شارژر ۵۵ وات دارد. از دیگر مشخصات سختافزاری شیائومی می ۱۱ میتوانیم به ۸ گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی اشاره کنیم. این گوشی هوشمند با قیمت ۶۱۲ دلار در چین راهی بازار شد.
خبرگذاری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه خبر داد که کمپانی اپل قصد دارد در نسخه بعدی مک بوک ایر از نسل بعدی تراشه ی اپل سیلیکون و پورت شارژر MagSafe استفاده کند. این کمپانی به دنبال کوچک تر کردن لپ تاپ با کوچک تر کردن لبه های صفحه نمایش است که 13 اینچ است. درواقع مدل فعلی ۲.۸ پوند ۱.۲۷ کیلوگرم وزن دارد. انتظار میرفت که این مکبوک ایر با نسل بعدی تراشهی اپل سیلیکون در سال ۲۰۲۲ رونمایی شود، اما این گزارش جدید ادعا می کند که این احتمال وجود دارد که شاهد رونمایی از این نسخه از مک بوک ایر در نیمه ی دوم سال ۲۰۲۱ باشیم.
به تازگی گزارشی منتشر شده است که ادعا میکند به احتمال زیاد نسل بعدی مکبوک ایر زودتر معرفی خواهد شد.این گزارش همچنین ادعا میکند که نسل بعدی مکبوک ایر علاوه بر نمایشگر Mini-LED دارای طراحی ظاهری جدید است و اپل قصد دارد تا وزن و ابعاد سبکترین مکبوک خودش را کاهش دهد.
در این گزارش به این موضوع اشاره شده است که این مدل جدید جایگزین مدل فعلی نخواهد شد و اپل قصد دارد از آن بهعنوان گزینهی قدرتمندتر مکبوک ایر رونمایی کند.
پیشتر گزارشهایی منتشر شده بودند که نشان میدادند اپل قصد دارد در نسل بعدی مک بوک ایر که در سال 2022 عرضه می شود از نمایشگر Mini-LEDاستفاده کند.
با وجود اینکه در گزارش بلومبرگ صحبتی از نمایشگر Mini-LED نشده است، اما این گزارش جدید هماهنگ با گزارش مینگ چی کو است که میگوید اپل از پورت شارژر MagSafe در مک های بعدی استفاده خواهد کرد. البته باید بگوییم که کو ادعا کرده است که از این پورت تنها در مکبوک پروها استفاده خواهد شد.
در این گزارش همچنین آمده است که اپل قصد دارد ابعاد مکبوک ایر را هم کاهش دهد. در این گزارش به این موضوع اشاره شده است که اپل میخواهد اندازهی نمایشگر ۱۳ اینچی مکبوک ایر را حفظ کند اما حاشیههای اطراف آن را کاهش دهد.
همچنین گزارشهایی وجود دارند که ادعا میکنند اپل قصد داشته تا تولید نسخهی ۱۵ اینچی از این لپتاپ را مورد بررسی قرار دهد، اما منابعی که نام آنها فاش نشده است ادعا کردهاند که اپل از انجام این کار منصرف شده است.
با وجود اینکه انتظار میرفت که این مکبوک ایر با نسل بعدی تراشهی اپل سیلیکون در سال ۲۰۲۲ رونمایی شود، اما این گزارش جدید ادعا میکند که این احتمال وجود دارد که شاهد رونمایی از این نسخه از مکبوک ایر در نیمهی دوم سال ۲۰۲۱ باشیم.
همان طور که می دانید ایسوس در ماه جولای 2020 از گوشی گیمینگ راگ فون 3 رونمایی کرد. یک گوشی گیمینگ بسیار قدرتمند که مدتها به عنوان قدرتمندترین گوشی بنچمارک AnTuTu در صدر جدول قرار داشت حال اخیرا خبرهای منتشر شده که به نظر می رسد کمپانی ایسوس قصد دارد به زودی جانشین راگ فون 3 را تحت عنوان راگ فون ۴ با طراحی جدید و شارژر بسیار سریع ۶۵ واتی راهی بازار کند.
البته برخی از خبرگزاریها معتقدند رونمایی از راگفون ۴ ممکن است زودتر از انتظار رخ دهد. با در نظر گرفتن اینکه سامسونگ رونمایی از پرچمداران خود را ۶ هفته زودتر انجام داد و پیش از آن هم هواوی، شیائومی و اپل پرچمداران خود را راهی بازار کرده بودند، ایسوس هم ممکن است تاریخ معرفی راگفون جدید را دستخوش تغییراتی کند تا بتواند گوشیهای قدرتمند و مطرح بازار را به چالش بکشد. حتی اگر این اتفاق هم رخ ندهد، شاید شرکت حداقل در بازار بزرگ چین، این گوشی را زودتر عرضه کند.
اینکه ایسوس در چه تاریخی رسما از این گوشی رونمایی میکند مشخص نیست، اما از آنجایی که شرکت تایوانی از همین حالا انتشار تیزرهایی از این محصول را شروع کرده، به نظر میرسد بهزودی طی یک رویداد بزرگ و البته مجازی، شاهد رونمایی از جدیدترین گوشی گیمینگ از سری راگفون خواهیم بود.
اما در رابطه با گوشیهای گیمینگ ایسوس یک مشکل وجود دارد و آن هم ظاهر آنهاست. البته منظور این نیست که این گوشیها ظاهر زیبایی ندارند، اما اصلا شکل و شمایلی شبیه به گوشیهای عادی ندارند و همین موضوع باعث میشود تنها افراد خاص آن را خریداری کنند و نه افرادی که به دنبال یک پرچمدار قدرتمند هستند.
در رابطه با راگفون جدید اطلاعات زیادی در اختیار نداریم و این طبیعی است چون ماهها به عرضهی آن زمان باقی مانده. اما یک سری چیزهای بدیهی وجود دارد که میتوان با اطمینان به آنها اشاره کرد. مثلا اینکه ایسوس آن را قطعا با پردازندهی اسنپدراگون ۸۸۸ (و بنابراین پشتیبانی از اینترنت ۵G) و حداقل ۸ گیگابایت حافظهی رم راهی بازار خواهد کرد.
اینکه در رابطه با حافظهی رم هم تقریبا مطمئن هستیم به این خاطر است که چند ماه پیش بنچمارک گیکبنچ این گوشی با ۸ گیگابایت رم منتشر شد. علاوه بر اینها، مشخص است که گوشی یاد شده با اندروید ۱۱ بهعنوان سیستمعامل پیشفرض راهی بازار میشود و حتی در بنچمارک هم به آن اشاره شد.
متأسفانه فعلا در رابطه با قیمت و تاریخ رونمایی قطعی راگفون ۴ (یا ۵) اطلاعی نداریم اما با در نظر گرفتن انتشار تیزرهایی از آن توسط خود ایسوس، انتظار میرود این اتفاق حتی زودتر از تاریخ معمول رخ دهد.
اینطور که گفته میشود، ایسوس قصد دارد راگفون ۴ را به گونهای طراحی کند که بیشتر شبیه به گوشیهای پرچمدار معمولی باشد تا بدین ترتیب بتواند کاربران بیشتری را جذب خود کند. این موضوع البته فعلا در حد یک حدس و گمان بر اساس آن چیزی است که ایسوس در ویبو منتشر کرده؛ یعنی محصولی با حاشیههای بسیار کم در بخش پایین نمایشگر و تقریبا بدون حاشیه در کنارهها و بالای صفحه. اما نمیتوان به طور حتم گفت راگفون ۴ ظاهری معمولی خواهد داشت چون از نمای پشتی آن بیخبریم.
خبر مهم دیگر، نامگذاری این محصول است که به احتمال زیاد با یک تغییر به نسبت قبل همراه خواهد بود. شماره مدل محصول جدید ایسوس، I005DA است. (راگفون ۳ با شماره مدل I003D راهی بازار شد). بنابراین این احتمال وجود دارد که شرکت تایوانی گوشی گیمینگ خود را با نام راگفون ۵ راهی بازار کند تا بدین ترتیب توجه کاربران را بیشتر به تغییرات انقلابی (البته احتمالی) صورت گرفته جلب کند. اینکه شرکتهای سازندهی گوشی هوشمند از یک شماره در نامگذاری ترتیبی گوشی خود بگذرند امری است بسیار عادی و بارها شاهد این اتفاق بودیم.
مهمتر اینکه گفته میشود راگفون جدید از یک باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد. ظرفیتی که در گوشیهای پرچمدار امروزی شاهد آن نیستیم و اتفاقا یکی از مشکلات مهمی که پرچمدارها با آن دست و پنجه نرم میکنند هم همین است. یعنی باتری نه چندان قوی که شرکتها با قرار دادن شارژر سریع درون جعبه تا حدودی این ضعف را جبران میکردند که این روزها حتی شارژر هم همراه گوشیها راهی بازار نمیشود.
البته راگفونها گوشیهای گیمینگ ایسوس هستند و طبیعی است چنین باتری در آنها به کار رود. راگفون ۳ و ۲ هم با یک باتری با ظرفیت مشابه راهی بازار شدند. اما اگر ایسوس این گوشی را با ظاهری معمولی راهی بازار کند، آن وقت گوشیهای حاضر در بازار با قدرتمندترین و جدیترین رقیب خود روبهرو خواهند شد.
آنچه که در رابطه با این گوشی هیجانانگیز خواهد بود، ظرفیت باتری و شارژر آن است. با توجه به گواهی جدیدی که این گوشی دریافت کرده، باید گفت شارژری که برای آن در نظر گرفته شده یک شارژر بسیار سریع ۶۵ واتی است که به نسبت شارژر ۳۰ واتی راگفون ۳ یک پیشرفت فوقالعاده مهم و محسوس به حساب میآید. بدین ترتیب راگفون ۴ (یا ۵) از این لحاظ مشابه گوشیهای مطرحی چون هواوی میت ۴۰ پرو و اوپو رینو ۵ پرو خواهد بود و محصولاتی نظیر سری گلکسی S21، شیائومی Mi 11 و حتی پرچمدار بعدی وانپلاس یعنی وانپلاس ۹ پرو را از میان برخواهد داشت.
همان طور که می دانید سامسونگ بزرگترین تولید کننده ی نمایشگرهای اولد در جهان است و نقش مهمی در این زمینه ایفا می کند سامسونگ دیسپلی با اعلام تولید انبوه اولین نمایشگرهای OLED با نرخ تازه سازی ۹۰ هرتز برای لپ تاپ ها تاکید کرد که چندین کمپانی بزرگ IT در سال جاری از دستگاههای مجهز به این نمایشگرها رونمایی خواهند کرد. طبق این گزارش پروژه تولید انبوه نمایشگرها از دو ماه دیگر آغاز خواهد شد.
استفاده از نمایشگرهای OLED در لپتاپها بیسابقه نیست اما به مدلهای محدودی منحصر میشود. برای مثال در چندین لپتاپ گیمینگ از آنها استفاده شده اما در عوض کاربران این دستگاهها قید نرخ رفرش بالا را زدهاند؛ چالشی که سامسونگ با کلید زدن این پروژه در پی غلبه بر آن است و احتمالا با استقبال بالایی نیز مواجه خواهد شد.
از آنجا که این غول کرهای بزرگترین تولید کننده پنل OLED در جهان است، با تکی بر ظرفیت بالای خطوط تولید خود میتواند پاسخگوی نیاز بسیاری از برندهای معتبر بازار لپتاپ بوده و استفاده از این نمایشگرها را به شکلی قابل توجه رایج کند.
بر اساس این بیانیه نرخ پاسخگویی نسبت به مدلهای فعلی کمتر بوده و سطح تارشدگی تصویر در حد نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی LCD خواهد بود. در بیانیه نامی از تولیدکنندگان لپتاپهای مجهز به این نوع نمایشگر به میان نیامده اما انتظار میرود دستگاهها در انواع مختلف به دست کاربران برسند.شرکت کرهای ابعاد پنلهای مذکور را ۱۴ اینچ اعلام کرده اما جدای از این به جزییات دیگری درباره رزولوشن یا نسبت تصویر اشاره نکرده است.
مدتی ست که از آغاز تحریم های ایالات متحده علیه هواوی می گذرد درواقع تحریم های آمریکا باعث شد تا کمپانی هواوی نتواند از سرویس های گوگل روی گوشی هایش استفاده کند. دامنه این تحریم ها به حدی گسترده بود که حتی باعث شد زیر مجموعه هواوی، یعنی برند آنر نیز از این کمپانی جدا شود. این تحریمها باعث شد هواوی آنر را بفروشد تا بتواند به صورت مستقل به فعالیت و همکاری با کمپانی های آمریکایی ادامه دهد.
جداشدن آنر از هواوی باعث میشود تنها گوشیهای فعلی آنر به اپ گالری و سرویسهای موبایل هواوی مجهز باشند و گوشیهای جدیدتر از سرویسهای گوگل استفاده کنند. در ۱۸ ماه گذشته، فروش گوشیهای آنر در روسیه و کشورهای اروپایی بهشدت کاهش پیدا کرده است. تغییرات جدید آنر احتمالا در گوشیهای V40 و X11 رخ نمیدهد و این شرکت بهاحتمال زیاد سری جدیدی از گوشیهای هوشمند را معرفی میکند تا بتواند مستقلبودن خود را هم نشان دهد.
بهگزارش GSM Arena ، آنر میتواند در گوشیهای آینده خود از سرویسهای گوگل استفاده کند. براساس گزارشی که روزنامهای روسی منتشر کرده است، آنر روی برند جدیدی از گوشیهای هوشمند کار میکند که از سرویسهای گوگل استفاده خواهند کرد.
آنر در ماههای آتی گوشی V40 را معرفی خواهد کرد؛ اما این گوشی با همکاری هواوی ساخته شده و از رابط کاربری Magic UI بهره میبرد و سرویسهای موبایل گوگل هم روی آن نصب نیست.
مینگ چی کو، تحلیلگر معروف دنیای تکنولوژی پیش بینی های جالبی درباره مک بوک پرو 2021 دارد وی ادعا می کند که غول دنیای فناوری کمپانی اپل قصد دارد نسخه جدید مک بوک پرو را در سال جاری میلادی، با صفحه نمایش 14 و 16 اینچی به روز کند. اینطور که پیداست، هر دو مدل جدید از طراحی متفاوت بهره می گیرند درواقع با لبههای تخت که بیشتر با زبان طراحی مدرن این کمپانی سازگار است؛ البته باید توجه داشت که مک بوک پرو کنونی نیز از لبههای تخت استفاده می کند؛ اما اعتقاد بر این است که اپل انحنای سطح پایینی شاسی را حذف و طراحی کاملا تختی استفاده میکند که ظاهرا به زبان طراحی آیپد پرو یا آیفون 12 شبیه خواهد بود.
با استناد به گفتهی این تحلیلگر، پیشبینی میشود که مدلهای بعدی مک بوک پرو بتوانند شارژر مگسیف را بعد از مدتها در کامپیوترهای مک احیا کنند و انتظار میرود که اهالی کوپرتینو نمایشگر OLED لمسی موسوم به تاچ بار (Touch Bar) که آنچنان مورد استقبال قرار نگرفته است را به نفع دکمههای فیزیکی کنار بگذارند. در این میان، برخی از کاربران انعطافپذیری نوار لمسی را تحسین میکنند؛ اما شواهد حاکی از آن است که توسعهدهندگان پتانسیل و مؤلفههای این قابلیت بهطور کامل درک نکردهاند؛ زیرا فقط تعداد معدودی از آنها از کنترلهای پویا در برنامههایشان بهره میگیرند.
بنا به ادعای گزارش، گفته میشود که کوپرتینوییها لپتاپهای بالاردهی خود را به تعداد بیشتری درگاه مجهز خواهند کرد؛ زیرا مینگچی کو، بر این باور است که دستگاههای آینده از درگاههای متنوعی برخوردار خواهند بود؛ بهطوری که بیشتر کاربران دیگر نیازی به خریداری دانگلهای مبدل نخواهند داشت.
براساس شایعات قبلی، گفته میشود که تراشهی اپل سیلیکون متشکل از ۱۲ هستهی پردازشی برای استفاده در مکبوک پرو ۱۴٫۱ اینچی مورد استفاده قرار خواهد گرفت و ظاهرا اپل آن را برای رونمایی و عرضه در ماه مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹) در نظر گرفته است. اما مینگچی کو، بار دیگر تأکید میکند که اپل مدل بازطراحیشدهی کامپیوترهای مک مجهز به نمایشگر ۱۴٫۱ اینچ و ۱۶ اینچی را در سهماههی سوم ۲۰۲۱ رونمایی خواهد کرد. همچنین، احتمال میرود که مکبوکهای یادشده به نمایشگرهای مینی LED مجهز شوند.
در مستندات یادداشت کو آمده است که غول دنیای فناوری کانون توجه خود را به پردازندههای اپل سیلیکون معطوف خواهد کرد و احتمالا از نسخههای مبتنی بر پردازندههای اینتل در لپتاپهای جدیدش استفاده نخواهد کرد؛ بدین معنی که اپل در بطن کامپیوترهای جدید خود از پردازندهی M1 یا نسخه قدرتمندتری که هنوز اعلام نشده، بهره خواهد گرفت. همچنین، پیشبینی میشود محمولههای مکبوک با توجه به پردازندهی جدید و بازطراحی آنها، در بازهی سالیانه ۲۵ تا ۳۰ درصد رشد کنند و در سال ۲۰۲۱ به ۲۰ میلیون واحد دستگاه برسند که به اعتقاد کو ۶۰ تا ۷۰ درصد این محمولهها را لپتاپهای بازطراحیشده تشکیل شده است.
به گفتهی مینگچی کو، اپل برای خنکسازی اجزای داخلی لپ تاپ جدید ، از سیستم لولههای حرارتی مشابه مکبوک پرو ۱۶ اینچی بهره خواهد گرفت؛ از اینرو، فضای بیشتری برای تعبیهی تراشهی قویتر و کنترل گرمای بالا فراهم میشود. در نهایت، گفته میشود که سیستم جدید بسیار بهتر از مکبوک ایر و مکبوک پرو ۱۳ اینچی کنونی است و میتواند قدرت محاسبات را بسیار افزایش دهد. افزون بر این، کو ادعا میکند مدلهای پیشرفته آیفون (احتمالا مدلهای پرو) که در سال ۲۰۲۱ عرضه میشوند، به احتمال زیاد از یک سیستم حرارتی محفظهی بخار (VC) استفاده میکنند که اپل بهشدت آن را آزمایش کرده است. سیستم حرارتی VC به دلیل خنکنگهداشتن قطعات، قدرت محاسباتی بیشتر و سرعت اتصال بالاتر به فناوری 5G را فراهم میکند؛ بنابراین، استفاده از فناوری مذکور در آیفونهای پرچمدار بهمنظور خنکسازی دستگاه در هنگام فشار شدید بسیار مفید خواهد بود.
مینگ چی کو، تحلیلگر معروف دنیای تکنولوژی پیش بینی های جالبی درباره مک بوک پرو 2021 دارد وی ادعا می کند که غول دنیای فناوری کمپانی اپل قصد دارد نسخه جدید مک بوک پرو را در سال جاری میلادی، با صفحه نمایش 14 و 16 اینچی به روز کند. اینطور که پیداست، هر دو مدل جدید از طراحی متفاوت بهره می گیرند درواقع با لبههای تخت که بیشتر با زبان طراحی مدرن این کمپانی سازگار است؛ البته باید توجه داشت که مک بوک پرو کنونی نیز از لبههای تخت استفاده می کند؛ اما اعتقاد بر این است که اپل انحنای سطح پایینی شاسی را حذف و طراحی کاملا تختی استفاده میکند که ظاهرا به زبان طراحی آیپد پرو یا آیفون 12 شبیه خواهد بود.
با استناد به گفتهی این تحلیلگر، پیشبینی میشود که مدلهای بعدی مک بوک پرو بتوانند شارژر مگسیف را بعد از مدتها در کامپیوترهای مک احیا کنند و انتظار میرود که اهالی کوپرتینو نمایشگر OLED لمسی موسوم به تاچ بار (Touch Bar) که آنچنان مورد استقبال قرار نگرفته است را به نفع دکمههای فیزیکی کنار بگذارند. در این میان، برخی از کاربران انعطافپذیری نوار لمسی را تحسین میکنند؛ اما شواهد حاکی از آن است که توسعهدهندگان پتانسیل و مؤلفههای این قابلیت بهطور کامل درک نکردهاند؛ زیرا فقط تعداد معدودی از آنها از کنترلهای پویا در برنامههایشان بهره میگیرند.
بنا به ادعای گزارش، گفته میشود که کوپرتینوییها لپتاپهای بالاردهی خود را به تعداد بیشتری درگاه مجهز خواهند کرد؛ زیرا مینگچی کو، بر این باور است که دستگاههای آینده از درگاههای متنوعی برخوردار خواهند بود؛ بهطوری که بیشتر کاربران دیگر نیازی به خریداری دانگلهای مبدل نخواهند داشت.
براساس شایعات قبلی، گفته میشود که تراشهی اپل سیلیکون متشکل از ۱۲ هستهی پردازشی برای استفاده در مکبوک پرو ۱۴٫۱ اینچی مورد استفاده قرار خواهد گرفت و ظاهرا اپل آن را برای رونمایی و عرضه در ماه مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹) در نظر گرفته است. اما مینگچی کو، بار دیگر تأکید میکند که اپل مدل بازطراحیشدهی کامپیوترهای مک مجهز به نمایشگر ۱۴٫۱ اینچ و ۱۶ اینچی را در سهماههی سوم ۲۰۲۱ رونمایی خواهد کرد. همچنین، احتمال میرود که مکبوکهای یادشده به نمایشگرهای مینی LED مجهز شوند.
در مستندات یادداشت کو آمده است که غول دنیای فناوری کانون توجه خود را به پردازندههای اپل سیلیکون معطوف خواهد کرد و احتمالا از نسخههای مبتنی بر پردازندههای اینتل در لپتاپهای جدیدش استفاده نخواهد کرد؛ بدین معنی که اپل در بطن کامپیوترهای جدید خود از پردازندهی M1 یا نسخه قدرتمندتری که هنوز اعلام نشده، بهره خواهد گرفت. همچنین، پیشبینی میشود محمولههای مکبوک با توجه به پردازندهی جدید و بازطراحی آنها، در بازهی سالیانه ۲۵ تا ۳۰ درصد رشد کنند و در سال ۲۰۲۱ به ۲۰ میلیون واحد دستگاه برسند که به اعتقاد کو ۶۰ تا ۷۰ درصد این محمولهها را لپتاپهای بازطراحیشده تشکیل شده است.
به گفتهی مینگچی کو، اپل برای خنکسازی اجزای داخلی لپ تاپ جدید ، از سیستم لولههای حرارتی مشابه مکبوک پرو ۱۶ اینچی بهره خواهد گرفت؛ از اینرو، فضای بیشتری برای تعبیهی تراشهی قویتر و کنترل گرمای بالا فراهم میشود. در نهایت، گفته میشود که سیستم جدید بسیار بهتر از مکبوک ایر و مکبوک پرو ۱۳ اینچی کنونی است و میتواند قدرت محاسبات را بسیار افزایش دهد. افزون بر این، کو ادعا میکند مدلهای پیشرفته آیفون (احتمالا مدلهای پرو) که در سال ۲۰۲۱ عرضه میشوند، به احتمال زیاد از یک سیستم حرارتی محفظهی بخار (VC) استفاده میکنند که اپل بهشدت آن را آزمایش کرده است. سیستم حرارتی VC به دلیل خنکنگهداشتن قطعات، قدرت محاسباتی بیشتر و سرعت اتصال بالاتر به فناوری 5G را فراهم میکند؛ بنابراین، استفاده از فناوری مذکور در آیفونهای پرچمدار بهمنظور خنکسازی دستگاه در هنگام فشار شدید بسیار مفید خواهد بود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، اینطور که به نظر می رسد برند گیمینگ شیائومی، بلک شارک، در حال ساخت گوشی هوشمندی با تراشه اسنپدراگون 865 و رزولوشن QHD است. به تازگی مدیرعامل برند بلک شارک در شبکه اجتماعی Weibo اعلام کرده است که در آینده ی نه چندان دور از گوشی گیمینگ بلک شارک ۴ رونمایی خواهد کرد. علاوه بر این، این اطلاعات جدید نشان می دهند که نام این گوشی بلک شارک ۴ است و دارای شارژر سریع ۱۲۰ واتی می باشد. وی در ادامه افزود: که این گوشی باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی خواهد داشت و کمتر از ۱۵ دقیقه زمان می برد تا به صورت کامل شارژ شود.
بدون شک شارژ شدن باتری این گوشی تنها در مدت ۱۵ دقیقه بهبود قابل توجهی در مقایسه با اولین گوشی شیائومی است که دارای شارژر ۱۲۰ واتی بود. بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که برای شارژ کردن کامل گوشی شیائومی می 10 اولترا با شارژر ۱۲۰ واتی تنها به ۲۶ دقیقه زمان احتیاج است.
مدیر عامل این برند همچنین به صورت رسمی تأیید کرده است که این گوشی باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی خواهد داشت و کمتر از ۱۵ دقیقه طول میکشد تا بتوان آن را به صورت کامل شارژ کرد. این احتمال وجود دارد که بهبودهای صورت گرفته در رابطه با انتقال حرارت گوشی بلک شارک ۴ باعث شده است که بتوان مدت شارژ شدن این گوشی را کاهش داد.
با توجه به اینکه تیزر این گوشی بهتازگی منتشر شده است، میتوانیم انتظار داشته باشیم که زمان رونمایی از این گوشی نزدیک است بدون شک تا زمان رونمایی از گوشی بلک شارک ۴ نمیتوان به این سؤالهای مطرح شده راجع به این گوشی پاسخ داد و مجبور هستیم که تا زمان رونمایی رسمی از این گوشی صبر کنیم.
البته باید بگوییم که با وجود اختلاف زمانی اندک میان مدت وعده داده شده برای شارژ شدن گوشی می ۱۰ اولترا (۲۳ دقیقه) با ۲۶ دقیقه حاصل از بررسیها، باز هم این مدت برای شارژ شدن کامل این گوشی شگفتانگیز است.
بر اساس گزارشات اخیر، اینطور که به نظر می رسد ساخت لپ تاپ با پردازندهی ARM وارد فاز جدیدی شده است. در واقع این لپ تاپ برای رقابت با مک بوک M1 اپل راهی بازار شد، کمپانی های بیشتری به استفاده از پردازندههای ARM روی آوردهاند. به گزارش GSM Arena ، لنوو یک مدل لپ تاپ IdeaPad 5G را معرفی کرده است که از تراشه اسنپدراگون 8cx بهره میبرد و از ویندوز ۱۰ پشتیبانی می کند. این لپ تاپ بدون فن طراحی شده و به همین دلیل بسیار ساکت است.
بلندگوهای این لپتاپ از استاندارد Dolby Audio بهره میبرند و دو میکروفن در IdeaPad 5G قرار گرفته که برای تماس تصویری و صوتی مناسب است.
این محصول ۱٫۲ کیلوگرم وزن دارد و ضخامت آن ۱۴٫۹ میلیمتر است. یک باتری ۵۱ وات ساعتی برای این محصول در نظر گرفته شده که حداقل ۲۰ ساعت برای تماشای ویدئو مناسب است؛ البته تماشای ویدئوی آفلاین بدون روشن ماندن مودم 5G.
این محصول لنوو با پورت USB-C شارژ میشود و از تکنولوژی Rapid Charge Express بهره میبرد. لنوو IdeaPad 5G بهزودی در برخی کشورها راهی بازار میشود. البته این محصول در آمریکا عرضه نمیشود.
لپتاپ جدید لنوو از مودم X55 برخوردار است و به همین دلیل از شبکه 5G پشتیبانی میکند. تنها نقطهضعف این لپتاپ میتواند استفاده از وای-فای ۵ باشد.
لپتاپ IdeaPad 5G از صفحهنمایش ۱۴ اینچی برخوردار است که حاشیههای نسبتا کمی دارد. این صفحهنمایش وضوح تصویر ۱۰۸۰ رپیش روی کاربر قرار میدهد و تا ۳۰۰ نیت روشنایی تولید میکند. از دیگر ویژگیهای این صفحهنمایش میتوان به پشتیبانی ۱۰۰ درصد از رنگهای sRGB اشاره کرد.
کمپانی اچ تی سی در سال 2020 تنها از دو گوشی هوشمند رونمایی کرد؛ حال به نظر می رسد این کمپانی قصد دارد با شروع سال 2021 محصولات جدید معرفی و روانه ی بازار کند. امروز تصاویری از سوی یک منبع آگاه مربوط به گوشی هوشمند جدید اچ تی سی با نام احتمالی دیزایر 21 پرو 5G به اشتراک گذاشته شده است که طراحی ظاهری متفاوت و غیرمعمول آن را نشان می دهد. انتظار می رود این گوشی جدید اوایل سال نو میلادی معرفی شود.
دریکی از تصاویر لو رفته، شماره مدل دستگاه 2AQAG100 قابل مشاهده است و انتظار میرود این گوشی هوشمند با سیستم عامل اندروید 10 به بازار عرضه شود.
همانطور که در تصاویر مشاهده میکنید، پنل جلویی دستگاه، طراحی متفاوت و عجیبی ندارد و احتمالا باید منتظر گوشی هوشمندی با حاشیههای جانبی نسبتا ضخیم و حفره روی نمایشگر مخصوص دوربین سلفی باشیم.
تصاویری از نخستین گوشی هوشمند اچتیسی که به نظر میرسد به زودی معرفی خواهد شد، از سوی یکی از منابع آگاه بازار منتشر و در وبسایت «SlashLeaks» به اشتراک گذاشته شده است.
به نظر میرسد اچتیسی دیزایر 21 پرو 5G با نمایشگر LCD IPS در دسترس کاربران قرار گیرد. باتوجه به تصاویر،پنل پشتی دستگاه بافت سادهای ندارد و دستگاه جدید احتمالا مجهز به دوربین چهارگانه خواهد بود.
تاکنون اطلاعات دیگری در مورد دیزایر 21 پرو 5G منتشر نشده است و تصاویر لو رفته تنها اطلاعاتی هستند که در مورد این گوشی هوشمند به اشتراک گذاشته شده است.
در پنل پشتی دستگاه خبری از حسگر اثر انگشت نیست و با توجه به اینکه نمایشگر گوشی هوشمند احتمالا LCD است، در نتیجه نمیتوانیم انتظار داشته باشیم از حسگر زیر نمایشگر بهره ببرد و احتمالا باید منتظر دستگاهی با حسگر اثر انگشت تعبیه شده در دکمه پاور باشیم.
همان طور که میدانید کمپانی پوکو یکی از زیر مجموعه های شیائومی است که بعد از عرضه ی Pocophone F1 در سال ۲۰۱۸، گوشی های هوشمند دیگری روانه ی بازار کرد؛ حال به نظر می رسد این کمپانی قصد دارد نسل بعدی این گوشی را تولید نماید.
پوکوفون F1 یکی از محصولات خوب بازار در طول چند سال گذشته است. البته پوکو F2 Pro را با قیمت ۵۰۰ دلار راهی بازار کرده؛ اما قیمت این گوشی آن قدر زیاد است که بسیاری آن را به عنوان نسل بعدی F1 حساب نمی کنند. حالا این احتمال وجود دارد که به زودی شاهد عرضه نسل بعدی Pocophone F1 باشیم. بر اساس گزارش GSMArena ، پوکو ویدئویی به مناسبت سال ۲۰۲۱ منتشر کرده است که در آن اشاره ای به «F2» می شود.
The stage is set! The fun has begun! Let us get ready to take it to the next level! Excited? You should be, coz the next year is going to be even crazier. While we enjoy, let us look back at everything we've achieved together! Thank you ❤ pic.twitter.com/K0432jSj8B — POCO India (@IndiaPOCO) December 31, 2020
به احتمال زیاد پوکو F2 از چهار دوربین پشت بهره می برد و یک دوربین واید، یک دوربین اولتراواید، یک دوربین ماکرو و یک دوربین تشخیص عمق این گوشی هوشمند مشاهده خواهیم کرد. همچنین گفته شده مدل جهانی این گوشی از NFC برخوردار است. این گوشی فعلا با اسم رمز Courbet شناخته می شود و شماره مدل آن K9A است. هنوز اطلاعات بیشتری درباره F2 منتشر نشده است.
اما بر اساس شایعات، این گوشی هوشمند به تراشه اسنپ دراگون 732G مجهز می شود و صفحه نمایش AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز دارد. گفته شده است باتری این گوشی ۴۲۵۰ میلی آمپر ساعت خواهد بود و از شارژر معکوس بهره می برد.
بر اساس شایعات اخیر، به نظر می رسد کمپانی مایکروسافت قصد دارد محصول جدید خود در سال جاری میلادی معرفی کند درواقع هنوز اطلاعاتی در مورد محصولاتی که می خواهد عرضه کند منتشر نکرده اما شنیدهها از معرفی سرفیس پرو ۸ و سرفیس لپ تاپ ۴ در ماههای اولیه ۲۰۲۱ حکایت دارند در گذشته شاهد انتشار تصاویری از نسل جدید سرفیس پرو بودیم که از طراحی مشابه با سرفیس پرو 7 خبر می دادند.
نسل جدید سرفیس پرو موفق به کسب تاییدیه در کشور کره جنوبی شده که به پشتیبانی آن از شبکه ارتباطی LTE اشاره دارد. در صورتی که چنین تاییدیهای صحت داشته باشید، کاربران در ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی به نسخه LTE این محصول مایکروسافت دسترسی پیدا میکنند.
در حالی که مایکروسافت برنامهای برای تغییر طراحی نسل آینده سرفیس پرو ندارد، سخت افزار این محصول بهبود پیدا خواهد کرد. در حقیقت سرفیس پرو ۸ به پردازنده قدرتمندتری در مقایسه گذشته مجهز میشود و همچنین از نظر میزان رم و فضای ذخیرهسازی در نسخههای متنوعتری به فروش میرسد.
مایکروسافت کاربران را مجبور به خرید نسخه LTE نخواهد کرد و این شبکه ارتباطی تنها در مدلهای مجهز به پردازندههای اینتل Core i5 و Core i7 در دسترس خواهد بود. انتظار میرود نسل جدید سرفیس پرو به صفحه نمایش ۱۲.۳ اینچی PixelSense مجهز شود.
این محصول جدید مایکروسافت به پردازندههای نسل یازدهم اینتل مجهز میشود و از گرافیک مجتمع Iris Xe بهره میبرد، بنابراین از نظر اجرای بازی عملکرد بهتری در مقایسه با گذشته خواهد داشت. این احتمال وجود دارد که نسل جدید سرفیس پرو در نسخه پایه با ۸ گیگابایت رم، پردازنده Core i3 و گرافیک UHD اینتل اواخر ماه جاری میلادی معرفی شود.
در تاییدیه جدید اطلاعات بیشتری درباره سرفیس پرو ۸ به چشم نمیخورد، اما طبق گزارشهای گذشته این دستگاه احتمالا در بالاترین نسخه از ۱ ترابایت فضای ذخیرهسازی و همچنین ۳۲ گیگابایت رم بهره میبرد.
ظاهرا خبری از معرفی ردمی نوت 10 نیست و شیائومی همچنان در حال کار بر روی یکی دیگر از مدل های سری ردمی نوت 9 است که مجهز به تراشه دایمنسیتی 800U ساخت مدیاتک است. در حال حاضر سری ردمی نوت ۹ شامل محصولاتی ازجمله ردمی نوت ۹، ردمی نوت ۹ اس، ردمی نوت ۹ پرو، ردمی نوت ۹ مدل ۵ جی، ردمی نوت ۹ پرو مدل ۵ جی، ردمی نوت ۹ پرو مکس می شود و در آینده ی نه چندان دورانتظار می رود ردمی نوت ۹ تی نیز به جمع محصولات ذکرشده اضافه شود.
ردمی نوت ۹ تی شیائومی که مبتنی بر سیستمعامل اندروید ۱۰ است توانسته در آزمون تکهستهای به امتیاز ۵۹۸ و در آزمون چندهستهای نیز به امتیاز ۱،۷۶۰ برسد. چندی پیش گزارشی منتشر شد که شماره مدل ردمی نوت ۹ تی را مشخص میکرد. این شماره مدل با آنچه در بنچمارک مشاهده میشود، مطابقت دارد و حرف G موجود در انتهای شماره مدل M2007J22G مشخص میسازد که ردمی نوت ۹ تی تنها برای بازار چین عرضه نخواهد شد و شرکت چینی برنامههایی برای عرضه جهانی محصول جدید خود دارد.
انتظار میرود شیائومی در اوایل سال ۲۰۲۱ اقدام به رونمایی از شیائومی ردمی نوت ۹ تی و احتمالا مدلهای دیگر آن کند. بااینحال، باید تا انتشار اخبار بیشتر صبر کرد. منبع خبر در کنار بنچمارک ردمی نوت ۹ تی تصاویری رندرشده نیز از آن منتشر کرده که تماشای آنها خالی از لطف نیست.
رسانه معتبر GSMArena با انتشار گزارشی به فهرستی اشاره کرده که در دیتابیس بنچمارک گیکبنچ یافته شده است. در فهرست به مشخصات سختافزاری ردمی نوت ۹ تی اشاره میشود و گویا شرکت چینی برای محصول میانرده خود از تراشه دایمنسیتی 800U مدیاتک و ۴ گیگابایت حافظه رم استفاده خواهد کرد.
بر اساس اعلام سامانه اطلاع رسانی همتا، در دی ماه سال 1398، بیش از یک میلیون و600 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه توسط 100 شرکت وارد کننده وارد کشورمان شده است. در صورتی که قبل از اجرای طرح رجیستری، میزان واردات قانونی موبایل کمتر از ۲۰۰ هزار تلفن همراه بود و مابقی نیاز مردم کشوراز طریق قاچاق تامین می شد.
نایب رئیس کمیتهی تخصصی تلفن همراه اتاق اصناف ایران در مورد کنترل و تثبیت قیمت تلفن همراه گفت:
نیاز کشور به گوشی تلفن همراه در ماه یک میلیون عدد است، هرچند قیمت گوشی تلفن همراه متناسب با نرخ ارز افزایش یا کاهش مییابد اما روند بازار تلفن همراه در شرایط ثابتی قرار گرفته و قیمت آن رو به کاهش است. ماه گذشته ۱۵ درصد جهش ارزی در کشور رخ داد که منجر به افزایش قیمت گوشی تلفن همراه شد اما دولت در تلاش است با اختصاص ارز نیمایی به واردات این کالا، قیمت آن را کنترل کند که بهزودی شاهد تثبیت قیمت در بازار خواهیم بود.
افشین اکبری، نایب رئیس کمیتهی تخصصی تلفن همراه اتاق اصناف ایران نیز اعلام کرده است که با سیاستهای دولت و قانونمند شدن واردات گوشی تلفن همراه، وضعیت این کالا در بازار کشور تثبیت شده و تعداد گوشیهای تلفن همراه قاچاق در بازار به کمتر از پنج درصد رسیده است. وی گفت:
با سیاستهای اعمال شده از سوی دولت، هماینک ۲۰۰ شرکت بهصورت قانونی گوشی تلفن همراه را به تعداد زیاد وارد کشور میکنند و عمده گوشیهای تلفن همراه موجود در ایران از برندهای اصلی سامسونگ ، هواوی، آنر، اپل، نوکیا و شیائومی هستند.
طی دو سال گذشته و زمانی که قرار بود شیائومی در بازار سهام عرضه شود، بنیانگذاران آن امیدوار بودند که ارزش این کمپانی از ۱۰۰ میلیارد دلار بیشتر شود. با توجه به اینکه کمپانی شیائومی در سال ۲۰۱۸ از رسیدن به این هدف بازماند اما اخیرا ارزش هر سهم آن با افزایش ۷.۶ درصدی بسته شد که در مجموع ارزش آن را به ۱۰۳ میلیارد دلار می رساند. بدین ترتیب کمپانی چینی که تنها یک دهه از عمر آن می گذرد، در شاخص Hang Seng هنک کنگ به سیزدهمین شرکت با ارزش بالای ۱۰۰ میلیارد دلار بدل شد.
یکی دیگر از دلایل رشد این شرکت فروش چشمگیر در فستیوال خرید «Double 12» بود که با جهش ۲۰ درصدی ارزش سهم همراه شد. دلیل اصلی رشد کمپانی مذکور بدون تردید عملکرد خیره کننده در بازار موبایل است. آنها یکی از معدود موبایل سازهای چینی هستند که علاوه بر بازار داخل در خارج از این کشور هم میلیونها مشتری برای خود دست و پا کردهاند.
این روند مدیون عرضه موبایلهای قدرتمند و درعین حال مقرون به صرفه است که باعث شده شیائومی با کنار زدن اپل خود را به عنوان سومین عرضه کننده برتر موبایل در دنیا مطرح کند.
در عرضه اولیه سال ۲۰۱۸ و حتی تا اواسط سال ۲۰۲۰ هر سهم این شرکت زیر ۲ دلار معامله میشد اما از آن زمان با انتشار خبر اضافه شدن شیائومی به شاخص Hang Seng یکباره روند صعودی کلید خورد، به نحوی که تنها در سال ۲۰۲۰ ارزش شیائومی با رشد حدود ۳ برابری به بیش از ۴.۱ دلار رسید.
اخیرا شایعاتی در شبکه های مجازی منتشر شده مبنی بر اینکه که گلکسی زد فولد 3 با صفحه نمایشگر کوچک تری در مقایسه با مدل سابق روانه ی بازار خواهد شد؛ درواقع طراحان سامسونگ به دنبال جایگاهی برای قرار گرفتن قلم S Pen در گلکسی زد فولد 3 هستند.
چندی پیش، یکی از مدیران ارشد شرکت سامسونگ اعلام کرد که برخی از ویژگیهای محبوب سری گلکسی نوت به دیگر محصولات شرکت کرهای اضافه خواهد شد. در همین راستا، حدس و گمانهایی زده شد که گلکسی اس ۲۱ اولترا از سری گلکسی اس ۲۱ و گلکسی زد فولد ۳ از قلم لمسی برخوردار میشوند.
سامسونگ در نظر دارد ابعاد صفحهنمایش درونی گلکسی زد فلیپ ۳ و زد فلیپ لایت را نیز تغییر دهد و از ۶٫۶۷ اینچ (ابعاد صفحهنمایش گلکسی زد فلیپ) به ۶٫۷ اینچ برساند. نرخ نوسازی صفحهنمایش درونی گلکسی زد فلیپ ۳ و زد فلیپ لایت نیز به ۱۲۰ هرتز میرسد که گزینهای ایدهآل برای تماشای محتوا یا تجربهی بازیهای اندرویدی است.
کرهایها در نظر دارند ترتیب نامگذاری محصولات خود را نیز تغییر دهند. درواقع سال آینده گلکسی زد فلیپ ۳ و گلکسی زد فولد ۳ راهی بازار خواهند شد. چنین اتفاقی برای سری گلکسی نوت و اس نیز رخ داد و سامسونگ پس از عرضهی گلکسی نوت 5 ، گلکسی نوت 7را عرضه کرد تا شماره مدل یکسانی با سری گلکسی اس ۷ داشته باشد.
در هر صورت، وضعیت برای گلکسی زد فولد ۳ کمی متفاوت است. با بازنگری صورتگرفته در طراحی گلکسی زد فولد ۳ ابعاد صفحهنمایش درونی (در حالت گسترده) از ۷٫۵۹ اینچ در گلکسی زد فولد 2 به ۷٫۵۵ اینچ کاهش مییابد و صفحهنمایش بیرونی نیز از ۶٫۲۳ اینچ به ۶٫۲۱ اینچ میرسد. گویا دلیل کاهش ابعاد نیز تعبیه جایگاهی برای قلم S Pen خواهد بود.
با انتشار فهرستی از سازمان FCC مشخص شد که گلکسی اس ۲۱ اولترا نهتنها مجوز عرضه در ایالات متحده را گرفته است؛ بلکه از قلم نیز پشتیبانی میکند. بااینحال، مشخص نیست که آیا گلکسی اس ۲۱ اولترا همراهبا قلم لمسی روانه بازار میشود یا کاربران امکان خرید جداگانه آن را در کنار پرچمدار نسل بعدی سامسونگ خواهند داشت.
پرچم داران هواوی در بخش دوربین همیشه در رده های اول رتبه بندی ها قرار می گیرند حال با وجود تمام مشکلاتی که این کمپانی طی یک سال اخیر پشت سر گذاشته؛ اما پرچمداران این کمپانی در بنچمارک DxOMark توانسته اند امتیازهای خوبی را به نام خود ثبت می کنند درواقع نتایج بنچمارک DxOMark نشان می دهد که این گوشی هوشمند حرفهای زیادی برای گفتن دارد. دوربین هواوی میت 40 پرو پلاس در مجموع امتیاز 139 را کسب کرده است. به این ترتیب پرچم دار هواوی توانسته است در این زمینه رکورد شنی کند.
دوربین فوق عریض قدرتمند، اضافه شدن لرزشگیر اپتیکال یا «OIS» به دوربین اصلی، بهرهمندی از دو دوربین تله فوتو به جای یک دوربین و قابلیتهای خوب بزرگنمایی باعث شده هواوی میت 40 پرو پلاس بتواند امتیاز خوبی کسب کند.
اگرچه DxOMark به مواردی هم اشاره میکند که زیاد جالب نیستند. مثلا در نور محیطی کم، تصاویر حالت غیرطبیعی به خود میگیرند، حالت زنگ زدگی در تصویر دیده میشود و بافت تصویر طبیعی به نظر نمیرسد. همچنین در حالت پیش نمایش، تصویر یا ویدیوی گرفته شده با واقعیت اختلاف محسوسی دارد.
در حالی که هواوی میت 40 پرو پلاس بالاترین امتیاز DxOMark را کسب کرده است؛ اما به واسطه محروم شدن از سرویسها و اپهای گوگل در بسیاری از بازارها به صورت گسترده عرضه نشده است.
برخی معتقدند که آینده گوشیهای هوشمند هواوی در هالهای از ابهام قرار دارد؛ اما در این بین آنچه قطعی به نظر میرسد، غول فناوری چینی میدان را خالی نکرده است و پیش میرود.
در عکسها به ویژه در حالت شب، دوربین گوشی عملکرد فوقالعاده خوبی از خود نشان داده و به لطف سخت افزار قدرتمند، از نظر بزرگنمایی، بوکه و همچنین لرزشگیر در رتبه دوم قرار دارد. از دیگر مواردی که بنچمارک به آن اشاره میکند «دامنه دینامیکی گسترده» و نمایش دقیق رنگهای مختلف است که باعث میشود تصاویر حتی در ضبط ویدئویی کیفیت مطلوبی داشته باشند. به علاوه دوربین این گوشی هوشمند از نظر فوکوس خودکار نیز عملکرد خوبی را از خود نشان میدهد.
براساس امتیازهای کسب شده، دوربین گوشی روی کاغذ قدرتمند ظاهر میشود؛ اما DxOMark معتقد است که در برخی موارد، قابلیتهای دوربین دستگاه، تنها جنبه تبلیغاتی دارد.
بنابر خبرهای منتشر شده، کنگره جهانی موبایل 2020 MWC 2020)) از تاریخ 24 تا 27 فوریه برگزار خواهد شد، و احتمالا بزرگترین نمایشگاه گوشی موبایل خواهد بود. در واقع هنوز نام این گوشی نیز مشخص نشده و خب نمیدانیم قرار است با محصولی تحت عنوان سونی اکسپریا ۱.۱ مواجه شویم یا اکسپریا ۰ و اکسپریا ۳ (یا هر چیز دیگر) اما به احتمال زیاد این گوشی در دسته پرچم داران قرار دارد که خب این یعنی باید از پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ و مودم X55 کوالکام در آن استفاده شود. مودمی که قابلیت پشتیبانی از اینترنت پر سرعت ۵G را به گوشیها میدهد.
در بخش دوربین نیز شاهد مجموعهای ۴ گانه خواهیم بود که دوربین مدت پرواز (ToF) مهمان جدید به حساب میآید. دوربین اصلی، یک سنسور به بزرگی ۴۸ یا ۶۴ مگاپیکسل خواهد داشت که در کنار یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی تلهفوتو و فوق عریض، مجموعه دوربینهای گوشی جدید سونی را تشکیل میدهند. هنوز مشخص نشده آیا سونی قصد دارد در گوشی مورد انتظار خود از سنسور جدید IMX555 12MP که در گلکسی اس ۲۰ و گلکسی اس ۲۰ پلاس استفاده خواهد شد بهره ببرد یا طبق معمول از سنسورهای سفارشی استفاده میکند! ظاهرا باید تا آخر فوریه برای پاسخ به این پرسش منتظر بمانیم.
اما نام گوشی دیگری که پیشتر نیز شایعه حضور آن در MWC منتشر شد، سونی اکسپریا ۵ پلاس است! محصولی که طبق انتظار باید از پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ و مودم ۵G استفاده کند. هرچند اطلاع دقیقی از اندازه نمایشگر اکسپریا ۵ پلاس نداریم، اما انتظار میرود این محصول کمی کوچکتر نیز باشد. همچنین رندرهایی که از این گوشی منتشر شده، مجددا قرار گیری سنسور اثر انگشت در کلید پاور را نشان میدهد.
علاوهبر اینها، شانس بسیار خوبی وجود دارد که در این رویداد، سونی از گوشیهای میانرده که در این وضعیت بیشتر از هر چیزی به آن نیاز دارد نیز رونمایی کند تا جانشینی برای گوشیهای اکسپریا ۱۰ باشند. اگر سونی این محصولات را به جدیدترین و قدرتمندترین پردازنده میاندره کوالکام یعنی اسنپدراگون ۷۶۵G مجهز کند، باید شاهد پشتیبانی این میانردهها از اینترنت ۵G باشیم که خبر بسیار خوبی خواهد بود.
در مورد قیمت این محصولات چیزی مشخص نیست. اما بعید به نظر میرسد محصولات پرچمدار سونی کمتر از ۹۰۰ دلار قیمتگذاری شوند. برای میانردهها نیز با توجه به مشخصات احتمالی، قیمتی حوالی ۶۰۰-۷۰۰ دلار پیشبینی میشود.
در این صورت، هم گوشیهای اکسپریا ۱.۱ و اکسپریا ۵ پلاس و هم گوشیهای میانرده، با کمی تاخیر به دست کاربران خواهند رسید. انتظار میرود پرچمدارها در ماه می سال جاری و میانردهها نیز در ماه ژوئن برای پیشخرید در دسترس قرار گیرند.
کمپانی هواوی در هفته ی اخیر، رسما نسخه ی بتای توسعه دهندگان سیستم عامل هارمونی یا HarmonyOS 2.0 را منتشر کرد واعلام کرده تا سال آینده روانه بازار خواهد شد. حال برخی از رسانه های چینی مدعی شده اند که گوشی های سری هواوی P50 با سیستمعامل هارمونی عرضه خواهند شد که قرار است این گوشیها در سهماههی نخست ۲۰۲۱ راهی بازار شوند.
هنوز مشخص نیست که آیا تمام مدلهای سری P50 مبتنی بر این سیستمعامل خواهند بود یا اینکه مثلا فقط در کشور چین با این سیستمعامل عرضه میشوند. روی هم رفته، هواوی قبلا اعلام کرده که توسعهدهندگان بهراحتی میتوانند اپلیکیشنهای اندروید را برای این پلتفرم آماده کنند که این یعنی شمار اپلیکیشنهای سازگار با آن بسیار زیاد خواهد بود.
با توجه به اینکه گویا قرار نیست به این زودیها تحریمهای آمریکا علیه هواوی برداشته شود و این شرکت در حال از دست دادن بازارهای مهمی مانند اروپا است، چنین حرکتی منطقی محسوب میشود. به نظر شما آیا سیستمعامل هارمونی با موفقیت مواجه میشود یا اینکه مانند دیگر رقبای اندروید خیلی زود شکست میخورد؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
حالا در همین زمینه، یکی از سایتهای چینی گزارش داده که گوشیهای سری هواوی P50 با سیستمعامل هارمونی عرضه خواهند شد که قرار است این گوشیها در سهماههی نخست ۲۰۲۱ راهی بازار شوند. به عبارت دیگر، این گوشیها اولین پرچمدارانی هستند که از همان ابتدا از سیستمعامل اختصاصی هواوی بهره میبرند.
کمپانی های تولید کننده تلفن های هوشمند از اوایل سال 2018 گوشی های زیادی را با سه دوربین یا بیشتر راه اندازی کرده اند.اوایل فقط یکسری از گوشی های پایین رده از یک یا حداکثر دو دوربین بهره می بردند اما در حال حاضر می توان گفت بالغ بر 90 درصد گوشی ها حداقل از سه دوربین بهره می برند. با این حال هنوز گوشی هایی با دوربین دوگانه یا حتی تکی مثل آیفون SE 2020 وجود دارند طبق بررسیهای آژانس تحقیقاتی Omdia، تلفنهای هوشمند با دوربین چهارگانه در سال ۲۰۲۰ محبوبیت بیشتری نزد مصرف کنندگان دارند و از راه حل دوربینهای سه گانه پیشی میگیرند.
با این اوصاف ذهن بسیاری از کاربران، به دوربین چهارگانه معطوف میشود و نه نوع و کیفیت آنها. به همین خاطر است که با توجه به گزارش اخیر مؤسسهی آماری Omdia، میبینیم در سهماه سوم سال ۲۰۲۰، حدودا ۶۰ درصد گوشیهای فروخته شده از دوربین چهارگانه بهره میبردند. در بین این شرکتها اما اوپو و ریلمی، در سه ماه سوم سال ۲۰۲۰ اصلا محصولی مجهز به یک دوربین راهی بازار نکردند و بخش بزرگی از فروش خود را مدیون گوشیهایی با سه (بهخصوص اوپو) و چهار دوربین هستند.
البته شاید بسیاری از کاربران از تمام دوربینهای یک گوشی استفاده نکنند، اما بدیهی است یک گوشی با چهار دوربین در عکاسی و فیلمبرداری (معمولا) به نسبت محصولی هم رده با یک یا دو دوربین دست کاربر را برای ثبت تصاویری متفاوت بیشتر باز میگذارد. هرچند نباید فراموش کنیم که تنها در گوشیهای پرچمدار است که شاید هر چهار دوربین یا در شرایطی پنج دوربین واقعا برای کاربر استفاده داشته باشند. در غیر این صورت گوشیهای میانرده یا پایینرده اغلب از دو دوربین ماکرو و سنجش عمق در کنار دوربین فوق عریض و اصلی استفاده میکنند که کیفیت آنها نیز تعریفی ندارد و به نظر میرسد فقط جهت تبلیغات درون یک گوشی قرار میگیرند.
از طرفی شیائومی که گوشیهای میانردهی زیادی را طی دو سال اخیر راهی بازار کرده، از هر پنج گوشی سه گوشی با دوربین چهارگانه دارد و بیش از ۸۰ درصد گوشیهای آن نیز از چند دوربین بهره میبرند. هواوی و ویوو هم شرکتهایی بودند که فروش گوشیهای آنها با سه دوربین بیشتر از گوشیهای مجهز به چهار دوربین بود.
اما در این بین، تنها شرکتی که نمودار کاملا متفاوتی دارد اپل است. شرکتی که اصلا گوشیهای هوشمند با دوربین چهارگانه تولید نکرده و اتفاقا هنوز هم گوشیهایی با یک و دو دوربین هم در سبد محصولات خود دارد. محصول محبوب این شرکت با یک دوربین، آیفون SE 2020 است و گوشیهایی با دو دوربین هم آیفون ۱۱، پرفروشترین گوشی اپل در سال ۲۰۲۰ که بخش بزرگی از فروش گوشیهای این شرکت را به خود اختصاص داده، آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ مینی هستند.
بنابر خبرهای منتشر شده از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات محمد جواد آذری جهرمی، طی گردهمایی هیات دولت در 24 بهمن ماه 1398 که در رابطه با بهبود کیفیت اینترنت و شیوه های نوین و کار آمد مذاکراتی صورت گرفت و همچنین اجرایی کردن آن جهت بهبود و افزایش چشمگیر کیفیت اینترنت تا چند روز آینده را به شهروندان اطلاع داد.
جهرمی در طی نشست هیات دولت، ضمن صحبت در خصوص سهم 10 درصدی اقتصادی دیجیتال از اقتصاد کل کشور توضیح داد که سهم ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۹۵ در اقتصاد کشور 1.8 درصد بود که در سال گذشته به عدد 2.88 رسید. توجه داشته باشید که اقتصاد دیجیتال متشکل از فعالیتهای دیجیتال است که شامل تراکنشهای خرده فروشی و تاکسیهای اینترنتی میباشد.
وزیر ارتباطت در بخشی از سخنان خود اعلام کرد که به تعداد مشترکین پهن باند کشور از 300 هزار مشترک در طی سالهای گذشته به 70 میلیون نفر رسیده است. از طرفی دیگر کمیت در توسعه خدمات داده و اینترنت در کشور پیشرفت چشمگیری داشته اما مطالبه مردم بیش از کمیت به کیفیت مربوط است. این پروژه در دنیا به این صورت توسط رگولاتوریها و تنظیم مقررات و نظارت دولتی بر اپراتورها انجام میشود و تاثیر بینظیری بر کیفیت اینترنت دارد. به زودی درباره آن اطلاعرسانی خواهیم کرد.
طبق صحبتهای چهرمی سهم اقتصاد دیجیتال کشورهای همسایه از کل اقتصاد چیزی حدود 8.5 درصد است و بر اساس برنامه افق 1404 ایران، ما باید با 10درصد سهم، جایگاه اول را داشته باشیم. البته این کار نیاز به محاسبات اقتصادی دارد. ضمن این که ظرفیت حوزه آی.سی.تی برای کسب این سهم ظرفیت خوبی است.
دلیل قطع شدن تلفن و موبایل در استان گیلان چیست؟
در پی بارش سنگین برف در بسیاری از استان های کشوربرخی راههای ارتباطی همچون تلفن ثابت و یا موبایل قطع شده است. به عنوان مثال در استان گیلان به دلیل قطع 50 درصدی برق اکثر مرااکز مخابراتی استان دچار اختلال شده است.
آذری جهرمی با بیان اینکه از 381 سایت قطع شده تلفن همراه تا امروز صبح 290 سایت متصل شده است، گفت: مراکز پرظرفیت در شهرهای املش و چابکسر که قطع شده بودند به مدار برگشتند. همکاران ما که سایر ارتباطات را برگردانند و سازمان فضایی اعلام آمادگی کرد که چون مشکل مشکل برق است و مشکل ارتباطات نیست اعلام آمادگی کرد که در مناطقی که هستند سریعا ارتباط سیار ماهوارهای را در آنجا مستقر کنند تا مردم منطقه بتوانند تماسهای خود را از آن ایستگاهها صورت دهد.
کمپانی موتورولا گوشی موتو جی استایلوس را در ماه آوریل امسال معرفی کرد و چند وقت بعد خبرهای منتشر شد مبنی بر اینکه این کمپانی در حال ساخت مدل جدید گوشی هوشمند است. این طور که به نظرمی رسد این محصول با عنوان موتو جی استایلوس در سال 2021 روانه ی بازار خواهد شد. حال به طور دقیق مشخص نیست که این گوشی کی به طور رسمی معرفی خواهد شد؛ اما وب سایت آمازون نخستین اطلاعات و تصاویر مربوط به این گوشی را منتشر کرده است.
بر اساس تصاویر منتشرشده از موتو جی استایلوس ۲۰۲۱ ،حسگر اثر انگشت روی لبه سمت راست آن قرار گرفته است. این حسگر روی مدل قبلی در پشت گوشی قرار دارد.
موتو جی استایلوس ۲۰۲۱ صفحهنمایشی مانند مدل ۲۰۲۰ دارد؛ اما با یک دوربین بیشتر در پشت و به نظر میرسد مدل ۲۰۲۱ به چهار دوربین پشت مجهز شده است. با توجه به شایعات قبلی، دوربین اصلی موتو جی استایلوس ۲۰۲۱ حسگر ۴۸ مگاپیکسلی خواهد داشت و یک حسگر ۸ مگاپیکسلی اولترا واید و دو حسگر ۲ مگاپیکسلی برای تشخیص عمق و عکاسی ماکرو روی این گوشی قرار گرفتهاند. دوربین سلفی موتو جی استایلوس ۲۰۲۱ حسگر ۱۶ مگاپیکسلی دارد.
موتو جی استایلوس ۲۰۲۱ با قیمت ۳۳۹ دلار راهی بازار میشود.
موتو جی استایلوس ۲۰۲۱ از قلم دیجیتال برخوردار است که داخل گوشی قرار میگیرد. این گوشی پورت USB-C دارد و از جک ۳٫۵ میلیمتری خروجی صدا بهره میبرد.
با توجه به فهرست آمازون، موتو جی استایلوس ۲۰۲۱ با اندروید ۱۰ راهی بازار میشود و ۴ گیگابایت رم دارد. باتری این گوشی ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعت است و از شبکه 5G پشتیبانی میکند. شایعات قبلی به این موضوع اشاره کردهاند که موتو جی استایلوس ۲۰۲۱ از تراشه اسنپدراگون ۶۷۵ بهره میبرد و صفحهنمایش ۶٫۸۱ اینچی با وضوح +Full HD و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی دارد.
طبق اطلاعات منتشر شده، در سال جاری کمپانی گوگل از هیچ گوشی پرچمداری رونمایی نکرد. حال خبرهای زیادی در رابطه با رونمایی پیکسل 5 با پردازنده ی اسنپدراگون ۷۶۵ G و ۸ گیگابایت حافظهی رم بودیم چون قدرتمند ترین گوشی این کمپانی به شمار می آید و به عنوان پرچم دار گوگل شناخته می شود. اما به نظر میرسد این کمپانی تصمیم دارد از سری های جدید محصولات خود با پسوند XE را روانه ی بازار کند و گوگل پیکسل XE درواقع نخستین عضو این مجموعه خواهد بود.
شنیده بودیم غول آمریکایی به دنبال این است تا در سال ۲۰۲۱، از چند محصول که شامل پرچمدار هم میشود رونمایی کند. اما ابتدا باید توجه کاربران به گوشیهای میانردهی این شرکت جلب شود. به همین خاطر به نظر میرسد عضو جدید این دسته، گوگل پیکسل XE نام داشته باشد؛ محصولی که میتواند نمایندهی گوگل برای رقابت با سری SE اپل باشد.
به تازگی خبرهای زیادی در رابطه با گوشی پیکسل XE میشنویم. محصولی که مشخص نیست قرار است با چه قابلیتها و امکاناتی راهی بازار شود و اینکه چه بخشی از بازار را هدف قرار داده. گوگل در سال ۲۰۲۰ و با معرفی چند گوشی میانرده با قیمت مناسب، به وضوح نشان داده که به این زودیها قصد تسلیم شدن در بازار گوشیهای هوشمند را ندارد و اتفاقا تازه اول مسیر قرار دارد.
تا به این لحظه اطلاعات نسبتا خوبی از پیکسل XE به دستمان رسیده. اگر این گوشی قرار است رسما رونمایی شود، باید بگوییم از یک پردازندهی هشت هستهای بهره خواهد برد و NFC پشتیبانی میکند. تصاویری هم که از آن منتشر شده، نشاندهندهی تعبیهی یک حفره در بخش بالایی نمایشگر برای دوربین سلفی است.
البته این امکان هم وجود دارد که تصاویر منتشر شده معتبر نباشند. چرا که فعلا خبرهای کاملی در این رابطه وجود ندارد و منابع خبری هم آنقدرها موثق نیستند. مثلا در سال ۲۰۱۸ یکی از افشاگران نه چندان معروف اطلاعاتی در رابطه با پیکسل اولترا بهعنوان پرچمدار گوگل منتشر کرد. محصولی که هیچوقت رونمایی نشد. با این حال میتوان به وجود این گوشی تا حدودی امیدوار بود اما در رابطه با قدرت سختافزاری آن احتمالا چیز هیجانانگیزی وجود نخواهد داشت.
با این حال گوگل نباید فراموش کند که بسیاری از کاربران اندروید تمایل دارند گوشی آنها سختافزار قدرتمندی داشته باشد. اینکه این شرکت تاکنون توانسته بخش اعظمی از فروش خود را مدیون نرمافزار باشد غیرقابل انکار است. اما این موضوع نمیتواند تا همیشه عامل موفقیت نه چندان چشمگیر این شرکت باشد. به همین خاطر امیدواریم اگر گوگل پیکسل XE قرار است واقعا راهی بازار شود، هر بخشی را که هدف قرار داده، با یک جهش سختافزاری محسوس همراه باشد؛ نه فقط یک محصول معمولی که شرکتهای دیگر چندین نسخه مشابه آن را پیشتر تولید کردهاند.
با این حال این سنسور نتوانست جز یک سری چیزهای نه چندان کاربردی، کار خاص دیگری انجام دهد و به نظر میرسید صرفا جنبهی تبلیغاتی داشته باشد. این مسأله در کنار قیمت بسیار بالای این سری باعث شد پیکسلهای سری ۴ با آن دوربینهای قدرتمند و خارقالعادهی خود هیچگاه نتوانند با پرچمدارهای اپل و دیگر شرکتهای اندرویدی رقابت کنند. دقیقا به همین خاطر بود که شرکت به این فکر افتاد که ابتدا به جذب کاربر بیندیشد و سپس یک پرچمدار همه فن حریف را راهی بازار کند. پیکسل ۵ یکی از محصولاتی است که برای تحقق این هدف بلند مدت و جاهطلبانهی گوگل راهی بازار شد و حالا به نظر میرسد پیکسل XE هم قرار است عضو دیگری از این مجموعه باشد.
گوگل از سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۱۹ در گوشیهای پرچمدار خود از پردازندههای سری ۸۰۰ کوالکام استفاده کرد. سری پیکسل ۴ که آخرین پرچمداران واقعی گوگل به حساب میآمدند، با تعدادی قابلیت جذاب نظیر تشخیص چهره (مشابه آنچه که در گوشیهای آیفون وجود دارد) راهی بازار شدند که به کمک سنسور تشخیص حرکت (Motion Sensor)، میتوانست وقتی که کاربر به گوشی نزدیک میشد، قابلیت تشخیص چهره را فعال کند تا در این صورت وقت کمتری صرف بازگشایی و آماده به کار شدن گوشی شود.
اسنپدراگون 888 جدیدترین و قدرتمندترین تراشه کوالکام به تازگی معرفی شده است و انتظار می رود از آن برای تولید گوشی های هوشمند در سال 2021 استفاده شود. حال ویدئویی منتشر شده است که نشان می دهد وان پلاس در نیمه اول سال 2021، از یک پرچم دار مجهز به تراشه اسنپدراگون 888 رونمایی خواهد کرد.
اوپو در یک ویدیوی رسمی اعلام کرد Find X3 مجهز به تراشه جدید اسنپدراگون خواهد بود و در سهماهه نخست سال ۲۰۲۱ عرضه خواهد شد. این برند در گذشته تأیید کرده بود که Find X3 پشتیبانی جامع از رنگهای ۱۰ بیت را ارائه میدهد. همچنین کوالکام یک تصویر گرافیکی نمایش داده است که در آن نام شرکتهای زیادی دیده میشود؛ مهمترین نامهایی که در تصویر ذکر شدهاند میتوان الجی، نوبیا، ایسوس، ویوو و بلک شارک عنوان کرد. نامهایی همانند گوگل، سامسونگ و سونی در تصویر مشاهده نمیشود؛ اما نباید به این مسئله توجه کرد. بهعنوان مثال، در تصویر گرافیکی سال ۲۰۱۹ نام ریلمی، گوگل یا سونی وجود نداشت؛ اما فقط گوگل موفق به ارائه تراشه اسنپدراگون 865 در سال ۲۰۲۰ نشد.
جای تعجب نیست اگر وان پلاس از جدیدترین تراشه کوالکام برای گوشیهای پرچمدار خود استفاده کند و به نظر میرسد وان پلاس ۹ و ۹ پرو مجهز به این تراشه باشند. وان پلاس را نمیتوان تنها برندی دانست که جزئیات مربوط به استفاده از تراشه جدید کوالکام را در سال آینده منتشر کرده و ریلمی هم جزئیات و تصاویر گوشی هوشمند Race را منتشر کرده است. شیائومی گوشی می ۱۱ را با این تراشه قدرتمند و در آینده نزدیک عرضه خواهد کرد و ردمی هم از آن استفاده میکند.
طبق گزارشات اخیر، به نظر می رسد که سری وان پلاس9 هم سه عضو خواهد داشت. وان پلاس پس از ارائه سری نورد مشخصا می خواهد محصولات بیشتری برای جلب توجه کاربران داشته باشد. راهبردی که دقیقا بعد از راهبرد جدید اپل، خود را آفتابی کرد. احتمال دارد درکنار وان پلاس ۹ و وان پلاس ۹ پرو، گوشی وان پلاس ۹ ای هم معرفی شود. هنوز اطلاعات بیشتری درباره این گوشی منتشر نشده است.
مکس جمبور در وبسایت Voice شایعهای در مورد گوشی وان پلاس ۹ ای منتشر کرده است. در این شایعه به این موضوع اشاره نمیشود که این گوشی پرچمدار خواهد بود یا خیر؛ تنها گفته شده است که احتمال دارد این گوشی ساخته شود. شاید مدل ۹ ای شبیه به گلکسی اس ۱۰ ای باشد که در مقایسه با گلکسی اس ۱۰ سختافزار ضعیفتری داشت. حتی بعید نیست وان پلاس ۹ ای دستگاه کوچکتری در مقایسه با وان پلاس ۹ باشد. وان پلاس قبلا گوشیهای وان پلاس 8 وان پلاس 8 پرو را در اندازههای ۶٫۵۵ اینچ تا ۶٫۷۸ اینچ راهی بازار کرده است. البته گوشی کوچکتر باعث خواهد شد که ظرفیت باتری هم کاهش پیدا کند.
وان پلاس ۹ ای احتمالا صفحهنمایشی با وضوح کمتر از وان پلاس ۹ خواهد داشت. در حال حاضر به جز نام این گوشی، هیچ چیز دیگری از آن نمیدانیم.
با توجه به اینکه افزایش تعرفه ی اینترنت تلفن همراه در سال های اخیر نارضایتی بسیاری از کاربران را به همراه داشت.دولت در پی رسیدگی به این موضوع با دستورهای قانونی، از اپراتورها درخواست کرد تا قیمت اینترنت تلفن همراه را به حالت قبل برگرداند. آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صفحه ی اینستاگرام خود گفت: تعرفه ی اینترنت تلفن همراه تا اواخر سال جاری افزایش پیدا نمی کند، اما اینطور که به نظر می رسد این شرایط نمی تواند مدت زمان زیادی بدون تغییر باقی بماند.
بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل، «اینترنت موبایل، سرویس لوکسی در دنیا محسوب میشود و تعرفهی بالایی دارد. در کشور ما سرمایهگذاری کمی در حوزهی اینترنت ثابت انجام شده اما روی موبایل سرمایهگذاری خوبی شد. در تمام دنیا، این سرمایهگذاری بهطور همزمان روی اینترنت ثابت هم انجام میشود
عباسی اضافه میکند: اگر همزمان با شبکه موبایل، روی شبکهی فیبر نوری هم در کشور ما سرمایهگذاری جدی انجام میگرفت، اکنون شاهد قیمتهای منطقیتر در تعرفهی اینترنت ثابت بودیم. بهگفتهی عباسی آرند، شبکهی فیبر نوری نیاز به سرمایهگذاری اولیه دارد؛ بااینحال، هزینهی نگهداری و قیمت تمامشدهی آن بسیار کم است. بهگفتهی او با اینترنت ثابت میتوان سرویس ارزان و باکیفیتتری به مردم داد.
وضعیت اینترنت TD-LTE
عباسی آرند: تعرفهی پایین اینترنت موبایل دلیل استفاده نکردن مردم از اینترنت ثابت TD-LTE است
مدیرعامل ایرانسل در مورد اینکه چرا اینترنت TD-LTE ایرانسل در اکثر شهرهای کشور پوششدهی ندارد، میگوید: «ما در مراکز استانها و شهرهای بزرگ این پوششدهی را داریم؛ اما به نسبت اینترنت موبایل، این پوشش بسیار کم است.»
بهگفتهی عباسی، تقاضای بسیار پایین برای TD-LTE در شهرهای کوچک باعث شده است این شبکه توسعه پیدا نکند. همچنین درحالیکه در برخی شهرهای کوچک شبکه TD-LTE ایجاد شده، مصرف در آنجا کم است. مدیرعامل ایرانسل علت این موضوع را تعرفهی پایین اینترنت موبایل میداند که باعث شده است ترجیح مردم به استفاده از آن به جای اینترنت ثابت باشد. او میگوید: «اگر اختلاف تعرفهی موبایل و اینترنت ثابت بیشتر شود، مردم به استفاده از اینترنت ثابت ترغیب میشوند.» بهگفتهی عباسی، اکنون تعرفهی TD-LTE از اینترنت موبایل پایینتر است؛ اما چون فاصلهی آن چندان زیاد نیست، نتوانسته است بازار خود را پیدا کند.
بهگفتهی مدیرعامل ایرانسل، اینترنت TD-LTE این شرکت نسبت به دیگر اپراتورها غالب است و بیشترین سهم بازار (نزدیک به ۶۵ درصد) را در دست دارد. بااینحال کل بازار TD-LTE کوچک مانده است؛ چون جنس تعرفهگذاری اینترنت در کشور بهگونهای نیست که مردم به سمت اینترنت ثابت بروند.
مدیرعامل ایرانسل به خبرنگار میگوید استفاده از اینترنت موبایل اکنون برای مردم بسیار مرسوم شده؛ این درحالی است که تعرفهی خیلی ارزان و فشار حداکثری به شبکه موبایل باعث شده تا اداره کردن این بار برای اپراتورها سخت شود. او میگوید راهی جز اصلاح تعرفهها وجود ندارد.
ما نمیخواهیم فشار به مردم بیاید؛ اما راهحل این است که شبکه ثابت گسترش پیدا کند تا سرویس ارزانتری به مردم در خانه ارائه شود و مردم تنها در زمانیکه خانه نیستند، از سرویس مطلوبی روی موبایل استفاده کنند.
عباسی آرند در پاسخ به در مورد عادتی که قیمتهای پایین اینترنت موبایل بین مردم ایجاد کرده است، میگوید: «این از مشکلات تاریخی در کشور ما است. هزینهی استفاده از اینترنت موبایل در دورههایی رایگان بوده، گاهی ساعات رایگان یا اینترنت ارزان عرضه شده؛ این استفادهی گسترده باعث شده تا ضریب نفوذ اینترنت موبایل بسیار زیاد شود.»
شیوع ویروس کرونا نیز استفاده از اینترنت را بیش از دو برابر افزایش داد. آمار سازمان تنظیم مقررات نشان میدهد که اقبال مردم بیشتر به استفاده از اینترنت موبایل بوده و این اقبال عمومی امسال رشد بیشتری داشته است. رایگان شدن برخی سامانهها و وبسایتها برای برقراری ارتباط مجازی دانشآموزان، دانشجویان و دیگر سازمانها نیز امسال به اپراتورها سپرده شد. تمام این عوامل باعث میشود ظرفیت شبکهی موبایل پر شود. بیژن عباسی آرند میگوید با نگه داشتن تعرفهها در وضعیت موجود، سال آینده ظرفیت شبکه پر میشود؛ در این شرایط، اپراتور نمیتواند سرمایهگذاری زیادی انجام دهد چون درآمدش ریالی است؛ درحالیکه باید ۷۰ درصد سرمایهگذاری را بهصورت ارزی انجام دهد. مدیرعامل ایرانسل میگوید همین وضعیت باعث میشود به دلیل تقاضای زیاد، سال آینده کیفیت اینترنت افت کند و نارضایتی عمده به وجود بیاید.
کمپانی موتورولا در سال های اخیر با تمرکز بر بخش های میان رده و اقتصادی با گوشی های هوشمند رقابتی تحت سری Moto G و X گذاشته بود. اما در سال جاری این کمپانی تصمیم گرفت تا خط تولید پرچمدار جدید خود را با عنوان Motorola Edge ارائه کند. اما گزارشات اخیر، حاکی از آن است که گوشی جدید موتورولا که فعلا با کد XT2125 و اسم رمز نیو شناخته می شود، هم اکنون آزمایشهای داخلی موتورولا را پشت سر میگذارد و مشخص شده است که یک ویژگی عجیب دارد. موتورولا نیو صفحهنمایشی با نرخ نوسازی ۱۰۵ هرتز دارد؛ هیچ محصولی در بازار وجود ندارد که چنین صفحهنمایشی داشته باشد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، موتورولا نیو به تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ مجهز شده است. این گوشی ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی دارد. البته گفته شده است یک مدل دیگر از این گوشی با ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی عرضه میشود.
دوربین اصلی این گوشی ۶۴ مگاپیکسلی است و بر اساس حسگر OmniVision OV64B ساخته شده. یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی با زاویه دید بسیار باز و یک دوربین ۲ مگاپیکسلی برای تشخیص عمق هم روی این گوشی دیده میشود. دوربین جلو یک حسگر ۶ مگاپیکسلی تولید سامسونگ دارد و درکنار آن یک حسگر ۱۶ مگاپیکسلی با زاویه دید بسیار باز قرار گرفته است. هنوز مشخص نیست این گوشی در چه تاریخی و با چه اسمی راهی بازار میشود.
با صفحه نمایش ۹۰ هرتز میتوانید ویدئوهای ۳۰ فریم و ۶۰ فریم مشاهده کنید و صفحه نمایش ۱۲۰ هرتز ویدئوهای ۲۴ فریم را نشان میدهد. حالا چرا باید گوشی نیو (Nio) صفحهنمایشی با نرخ نوسازی ۱۰۵ هرتز داشته باشد؟ این احتمال وجود دارد که صفحهنمایش ۹۰ هرتزی این گوشی برای انجام آزمایشهای مختلف به ۱۰۵ هرتز اورکلاک شده باشد. پس بعید نیست که مدل نهایی با صفحهنمایشی ۹۰ هرتز راهی بازار شود.
موتورولا نیو صفحهنمایش ۶٫۷ اینچی با وضوح تصویر +۱۰۸۰+ دارد و با اندروید ۱۱ در سهماهه اول سال ۲۰۲۱ راهی بازار میشود.
کمپانی سونی در سال های نه چندان، در کنار گوشی های پرچم دار گوشی های کوچک و خوش دست و قدرتمندی موسوم به کامپکت (Compact) نیز رونمایی می کرد. درواقع آخرین مدل گوشی های مربوط به خانواده اکسپریا XZ 2 بود که در سال 2018 عرضه شده بود و جزو گوشی های محبوب به حساب می آید. حال بعد از گذشت دو سال این کمپانی قصد دارد طرح جدیدی از این گوشی را با صفحه نمایش ۵٫۵ اینچ وارد بازار موبایل نماید.
طبق شایعات، قرار است این گوشی میانردهای خوشقیمت 5G مجهز به پردازندهی اسنپدراگون ۶۹۰ باشد. افزونبراین همانطورکه گفتهشد، امروز شایعات جدیدی از عرضهی گوشی کامپکت سونی در سال آیندهی میلادی منتشر شد که نشان میدهد دلیل متوقفشدن تولید اکسپریا مارک ۲ میتواند عرضهی این گوشی در آیندهای نزدیک باشد.مدتی است سونی بهطور عجیبی در سکوت خبری قرار گرفته و گفته میشود که ساخت و عرضهی اکسپریا ۱۰ مارک ۲ را متوقف کرده است و تمام تمرکزش را به تولید اکسپریا ۱۰ مارک ۳ (Xperia 10 III) معطوف است.
قطعا مطرحکردن این موضوع برای طرفداران گوشیهای کوچک، بهویژه گوشیهای کامپکت سونی، خبر مهم و امیدوارکنندهای محسوب میشود؛ اما متأسفانه جزئیات زیادی از این گوشی منتشر نشده است. انتظار میرود قلب تپندهی گوشی کامپکت جدید سونی پردازندهی معرفینشدهی کوالکام با نام احتمالی اسنپدراگون ۷۷۵ باشد که بهنوعی جایگزین پردازندهی اسنپدراگون 765G بهحساب میآید. ازاینرو، پردازندهی مذکور میتواند نسل پنجم شبکهی موبایل و قدرت پردازشی مناسبی برای محصول جدید سونی بهارمغان آورد.
درهرصورت معرفی گوشی جدید از خانوادهی کامپکت سونی، خبر خوشحالکنندهای برای دوستداران گوشیهای کوچک بهحساب میآید و امید میرود شرکتهای بیشتری بهسمت عرضهی گوشیهای کوچکتر حرکت کنند.
پردازندههایی همچون دیمنسیتی مدیاتک یا اسنپدراگون ۶۹۰ که احتمالا در گوشی اکسپریا ۱۰ مارک ۳ استفاده خواهد شد، قیمت گوشیهای مبتنیبر 5G را کاهش میدهند. بنابراین، انتظار میرود گوشی کامپکت جدید سونی با پردازندهی اسنپدراگون ۷۷۵ و پشتیبانی از 5G در میان گوشی پرچمدار اکسپریا ۱ مارک ۳ و اکسپریا ۱۰ مارک ۳ با پردازنده اسنپدراگون ۶۹۰ قرار گیرد.
طبق اطلاعات منتشر شده، کمپانی هواوی و لایکا که سازنده ی دوربین های عکاسی، عدسی و موارد دیگری از این دست محسوب می شود، در سال 2016 همکاری خود را برای تولید گوشی هوشمند P9 شروع کردند. از آن زمان تا به حال، گوشی های پرچم دار این کمپانی همراه با دوربین های مبتنی بر برند لایکا معرفی شده اند. اخیر یکی از افشاگران معروف با عنوان Digital Chat Station در شبکه اجتماعی Weibo فعالیت دارد اعلام نمود این دو کمپانی قطع همکاری کردند در حالی که سخنگوی هواوی این موضوع را به طور کامل تکذیب کرده است.
هواوی P9 با بهرهگیری از دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی توانست توجهات زیادی را جلب کند. از دیگر گوشیهای قابل توجه هواوی در زمینهی عکاسی میتوانیم به سری هواوی P20 اشاره کنیم که اولین نسل حالت شب را ارائه داد و همچنین سری P30 برای عملکرد بهتر در محیطهای تاریک با سنسور RYYB سونی عرضه شدند.
سخنگوی لایکا هم در رابطه با این موضوع اظهار بیاطلاعی کرده است. همانطور که گفتیم، هواوی برای دوربین تمام پرچمداران خود از سال ۲۰۱۶ به بعد از فناوریها و تخصص لایکا بهره برده است و طی این مدت، گوشیهای موردنظر توانستهاند در زمینهی عکاسی روزبهروز بهتر شوند.
جدیدترین پرچمداران این شرکت یعنی سری میت ۴۰ هم از دوربینهای لایکا بهره میبرند که بار دیگر از نظر عکاسی موفق شدهاند مورد توجه زیادی قرار بگیرند.
این شایعه از طرف یکی از افشاگران مشهور مطرح شده که با نام کاربری Digital Chat Station در شبکه اجتماعی Weibo فعالیت دارد. این افشاگر همچنین اعلام کرده که دیگر تولیدکنندگان گوشیهای چینی برای همکاری با لایکا با این شرکت آلمانی تماس گرفتهاند.
طبق اطلاعات منتشر شده، کمپانی سونی در حال ساخت دو گوشی هوشمند است. درواقع یکی از محصولات مجهز به پردازنده ی اسنپدراگون 690، ودیگری به اسنپدراگون 875 با پشتیبانی از اینترنت ۵G روانه ی بازار می شود. طبق خبرها و گزارشات اخیر، احتمالا سونی اکسپریا ۱۰ مارک ۳ نام خواهد داشت.
سونی در ابتدا قرار بود از گوشی اکسپریا ۱۰ مارک ۲ پلاس رونمایی کند. محصولی که گفته میشد به اسنپدراگون ۷۲۰ مجهز میشود. اما بنا به دلایلی فرایند ساخت آن کنسل شد تا بدین ترتیب شرکت بتواند روی ساخت محصولی ۵G تمرکز کند که ظاهرا اکسپریا ۱۰ مارک ۳ نام دارد.
سونی در حال حاضر دو گوشی با قابلیت پشتیبانی از اینترنت ۵G راهی بازار کرده که هر دوی آنها پرچمدار و گرانقیمت هستند. اما ظاهرا این شرکت ژاپنی قرار است بهزودی از یک میانرده نیز رونمایی کند که به لطف پردازندهی اسنپدراگون ۶۹۰، پشتیبانی از اینترنت ۵G نیز در آن فراهم است.
سونی در فوریهی امسال از گوشی میانردهی اکسپریا ۱۰ مارک ۲ به همراه اکسپریا ۱ مارک ۲ (پرچمدار) و L4 (اقتصادی) رونمایی کرد. بنابراین به نظر میرسد باید اوایل سال جاری، منتظر رونمایی از نمایندهی جدید باشیم. در کنار این گوشی نیز احتمالا اکسپریا ۱ مارک ۳ و L5 معرفی خواهند شد. البته اگر این برنامه در آینده دستخوش تغییراتی نشود.
با این حال شواهد حاکی از آن است سونی دو گوشی در دست ساخت دارد. یکی مجهز به پردازندهی اسنپدراگون ۶۹۰ و دیگری به اسنپدراگون ۸۷۵ که احتمالا اکسپریا ۱ مارک ۳، پرچمدار مورد انتظار این شرکت خواهد بود. البته پرچمدار سری اکسپریا ۵ نیز با همین پردازنده راهی بازار میشود منتها زمانبندی رونمایی و عرضهی آن برای نیمهی دوم سال آینده است.
اما سونی اکسپریا ۱۰ مارک ۳ همان محصولی است که به اسنپدراگون ۶۹۰ مجهز میشود. پردازندهای ۸ نانومتری که اندکی از اسنپدراگون ۷۵۰G ضعیفتر است. در این پردازنده ۲ هسته از نوع Cortex-A77 بکار رفته و ۶ هستهی دیگر را Cortex-A55 تشکیل میدهد. آدرنو ۶۱۹L نیز نقش پردازشگر گرافیکی را بر عهده دارد و میتواند از نمایشگری با وضوح +FHD با رفرشریت ۱۲۰ هرتز پشتیبانی کند. مودم ۵G بکار رفته در آن نیز X51 نام داشته که از سرعت ۲.۵ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکند. (این مودم از طول موج میلیمتری پشتیبانی نمیکند.)
با توجه به شایعات اخیر پیرامون 2 دستگاه با اسامی ردمی نوت ۹ 5 G و ردمی نوت ۹ پرو 5G مدتی است که در فضای مجازی منتشر شده است؛ اما اکنون یک دستگاه جدید ردمی با مشخصاتی کاملا متفاوت و الگوی طراحی بازنگری شده در وب سایت TENAA دیده شده است. این گوشی هوشمند که احتمالا ردمی ۱۰ یا ردمی نوت ۱۰ نامیده خواهد شد، دارای یک باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعت خواهد بود.
این ظرفیت میتواند دستگاه شما را برای ساعتهای زیادی فعال نگه دارد و میتوانید بدون نگرانی خالی شدن سریع باتری با آن کار کنید. با نگاه به پنل پشتی به یک دوربین چهارگانه و نام برند Redmi برمیخوریم که بهصورت بزرگ نوشته شده است.
در فهرست TENAA اطلاعات جذابی دربارهی این دستگاه منتشر شده است؛ اطلاعات موجود در این وبسایت یک پردازندهی ۲ گیگاهرتز را نشان میدهد که ممکن است بخشی از تراشهی Helio G85 باشد که در ردمی نوت 9دیده میشود. دوربین اصلی چهارگانه دارای کیفیت ۴۸ مگاپیکسلی و دوربین سلفی قرارگرفته در ناچ قطرهای ۸ مگاپیکسل است. نمایشگر این دستگاه از یک پنل ۶٫۵۳ اینچی LCD استفاده میکند.
شیائومی دستگاه جدید خود را با هفت رنگ مشکی، آبی، سفید، سبز، بنفش، قرمز و نارنجی عرضه خواهد کرد. این گوشی هوشمند دارای وزن ۱۹۸ گرم است و ابعادی برابر ۱۶۲٫۳ در ۷۷٫۲ در ۹٫۶ میلیمتر دارد.
برای رم و حافظه داخلی این دستگاه سه گزینه در نظر گرفته شده است. پیکربندیهای موجود برای رم ۴، ۶ و ۸ گیگابایت است و برای حافظه داخلی ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت فضا در نظر گرفته شده است. البته هنوز ترکیب دقیق رم و فضای ذخیرهسازی مشخص نشده و باید تا زمان عرضه نهایی آن منتظر بمانیم. برای امنیت دستگاه از یک حسگر اثر انگشت استفاده شده که درکنار آن قرار گرفته است.
طبق گزارش های اخیر، کمپانی سامسونگ بعد از سه سال بار دیگر توانست عنوان بزرگترین تولید کننده ی گوشی تلفن همراه در بازار آمریکا را به خود اختصاص دهد. درواقع در بین ماههای جولای تا سپتامبر گذشته، سهم کمپانیسامسونگ از بازار کشور آمریکا ۳۳٫۷ درصد بود که افزایش ۶٫۷ درصدی را در مقایسه با بازهی زمانی مشابه در سال گذشته نشان می دهد. در بازهی زمانی یادشده، سهم اپل نیز به ۳۰٫۲ درصد کاهش پیدا کرد.
اطلاعات جهانی به این موضوع اشاره میکنند که سامسونگ در سهماههی سوم عرضهکنندهی برتر بوده و ۲۱٫۹ درصد از سهم تولید گوشی را ازآنِ خود کرده است. ناگفته نماند الجی ۱۴٫۷ درصد، هواوی ۱۴٫۱ درصد، شیائومی ۱۱٫۹ درصد و اپل ۱۱/۹ درصد از بازار تولید گوشی را دراختیار دارند.
افزایش تولید گوشیهای سامسونگ در بازار آمریکا بهدلیل درخواست فراوان برای خرید گوشیهای میانرده و پرچمدار این شرکت، ازجمله گلکسی نوت 20 و گلکسی زد فولد 2 بوده است. در بازهی زمانی یادشده، سهم اپل نیز به ۳۰٫۲ درصد کاهش پیدا کرد. گروهی از سازمان Strategy Analytics به این موضوع اشاره کرده است که عرضهی دیرهنگام آیفون 12 باعث شد اپل نتواند آن فروش همیشگی خود را دوباره تجربه کند. آیفونهای جدید همیشه شهریورماه راهی بازار میشدند؛ اما امسال در اواخر مهرماه دراختیار علاقهمندان قرار گرفتند.
حالا باید ببینیم که در سهماههی چهارم سال ۲۰۲۰ چه اتفاقی رخ میدهد. در این سهماهه، اپل آیفونهای جدید را راهی بازار میکند و انتظار میرود که فروش رضایتبخشی نیز تجربه کند.
سال 2019 کمپانی سونی اکسپریا 10 مارک 2 (Xperia 10 II)را معرفی نمود. و شایعاتی شنیده میشد که قرار است اکسپریا ۱۰ مارک ۲ پلاس نیز روانهی بازار شود؛ اما یک افشاگر چینی ادعا میکند سونی پروژهی آن را متوقف کرده است.
به گفتهی این افشاگر، سونی با توقف این پروژه قصد دارد از این پس گوشیهایش را با پشتیبانی از فناوری 5G عرضه کند. پیش از این، گوشی یادشده در پایگاه داده EEC با شماره مدل XQ-AQ52/53 دیده شده بود و گفته میشد از تراشهی اسنپدراگون ۷۲۰ بهره میبرد.
توقف عرضهی اکسپریا ۱۰ مارک ۲ پلاس فعلا در حد شایعه است و ممکن است شرکت سازنده، محصولی با نام متفاوت و پشتیبانی از تراشهی جدید 5G عرضه کند.
سال ۲۰۱۹، سونی اکسپریا 10 را معرفی و امسال، گوشیهای اکسپریا 10 پلاس و اکسپریا 10 مارک 2 را عرضه کرد. اکسپریا ۱۰ مارک ۲ پلاس مجهز به تراشهی ۷۲۰ اسنپدراگون میتواند گوشی کاملتری نسبت به مدل قبلیاش باشد؛ اما ظاهرا شرکت سازنده استراتژی خود را تغییر داده است. اگر شایعهی اخیر رنگ حقیقت به خود بگیرد، از سال ۲۰۲۱ گوشیهای میانردهی سونی از نسل پنجم ارتباطات پشتیبانی خواهند کرد.
با توجه به گزارش های اخیر از سوی کمپانی تحقیقاتی Counterpoint، طی سه ماهه ی سوم 2020 سامسونگ به لطف افزایش احساسات ضد چینی در بین شهروندان هند و عرضه ی چندین گوشی جدید موفق شده سهم بازار 24 درصدی را بدست آورد. درواقع پس از دو سال صدر نشینی شیائومی در بازار موبایل هند موفق شد این شرکت را کنار بزند و در جایگاه نخست قرار بگیرد. کمپانی شیائومی با سهم بازار ۲۳ درصدی در رتبهی دوم قرار دارد و در مقامهای بعدی هم شرکتهای ویوو و ریلمی دیده می شوند.
سهم بازار شرکتها در بازار موبایل هند
یکی از تولیدکنندگان گوشیهای چینی به نام Micromax که زمانی رتبهی اول بازار موبایل هند را داشت، قصد دارد از این احساسات ضد چینی استفاده کند و ماه آینده سری جدید گوشیهای خود را معرفی خواهد کرد.
روی هم رفته سهماههی سوم ۲۰۲۰ بازار موبایل هند وضعیت خیلی خوبی داشته و آمار فروش گوشیها با افزایش ۹ درصدی نسبت به سال گذشته به رقم ۵۳ میلیون گوشی رسیده است. البته طبق آمار منتشر شده، فاصله سامسونگ با شیائومی اصلا زیاد نیست و شاید در سهماههی بعدی این شرکت چینی بتواند بار دیگر صدرنشین بازار هند شود.
سامسونگ بین ماههای آوریل تا سپتامبر ۱۸ گوشی جدید راهی بازار کرده و در مقایسه، شیائومی در همین مدت ۲۲ گوشی را به دست کاربران هندی رسانده است. با این حال، طبق گزارش Counterpoint بازاریابی تهاجمی آنلاین و توزیع مؤثر گوشیهای سامسونگ نقش مهمی در افزایش سهم بازار این شرکت ایفا کردهاند. این در حالی است که شیائومی به دلیل بحران کرونا با مشکلات مربوط به تولید و توزیع گوشیهای خود مواجه شده بود.
طبق اطلاعات منتشر شده، موتورولا در چند ماه گذشته از گوشی هوشمند موتو جی 5G پلاس رونمایی کرد، حال به نظر می رسد تصمیم گرفته است مدل معمولی آن را با عنوان موتو جی 5G که مجهز به تراشه اسنپدراگون 750G است را روانه ی بازار نماید. این گوشی هوشمند در حال حاضر با اسم رمزKiev شناخته میشود و در آخر با نام موتو جی 5 G در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
به نظر میرسد گوشی موتو جی 5G به تراشه اسنپدراگون 750G مجهز شده و همانطور که از نام آن مشخص است، از شبکه 5G پشتیبانی خواهد کرد. همچنین گفته میشود این گوشی از شبکهی mmWave پشتیبانی میکند و با استفاده از هوش مصنوعی میتواند صدای مزاحم را حذف کند. این ویژگیها برای محصولی که قرار است با قیمت نسبتا اقتصادی راهی بازار شود، جالب توجه است.
موتورولا برای این گوشی جدید از سه دوربین پشت استفاده کرده است. دوربین اصلی این گوشی از حسگر ۴۸ مگاپیکسلی سامسونگ Quad-Bayer بهره میبرد. دوربین بعدی از حسگر تلهفوتو S5K4H7 سامسونگ با کیفیت ۸ مگاپیکسل برخوردار است و دوربین سوم از حسگر ماکرو دو مگاپیکسلی OV02B10 استفاده میکند. دوربین جلوی گوشی از حسگر ۱۶ مگاپیکسلی OmniVision OV16A1Q استفاده میکند که البته عکسهایی با کیفیت ۴ مگاپیکسل ثبت خواهد کرد .به نظر میرسد گوشی موتو جی 5G دکمهای مخصوص برای گوگل اسیستنت دارد؛ این دکمه در مدل پلاس هم تعبیه شده است.
گوشی جدید شرکت موتورولا به صفحهنمایش AMOEDا۶٫۶ اینچی با دقت تصویر ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل مجهز شده و باتری در نظر گرفتهشده برای آن ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی است. ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی از دیگر ویژگیهای موتو جی 5G خواهد بود. امکان افزایش حافظه داخلی با کارت حافظه وجود دارد.
با توجه به گزارشات اخیر، به تازگی غول کره ای (سامسونگ) پتنتی را به ثبت رسانده است که در آن مشخصاتی از یک گوشی هوشمند تاشو با ظاهر کاملا عجیب دیده شده است. این گوشی تاشو نمایشگری منعطف دارد که قسمتی از آن به یک صفحه کلید مجازی تبدیل میشود.
شاید عنوان گوشی هوشمند برای این دستگاه کمی عجیب به نظر برسد. مانند گلکسی زد فولد ۲، این طرح مفهومی هم در حالت بسته به یک نمایشگر در ابعاد یک گوشی هوشمند مجهز است؛ اما پس از باز شدن دو طرف تا شده، گوشی تاشو سامسونگ در ابعاد یک تبلت ظاهر میشود.
بر اساس گزارش LetsGoDigital، سامسونگ در سال ۲۰۱۸ پتنت نمایشگری را در کره جنوبی به ثبت رسانده است که اکنون رسانهای شده و این پتنت چشم انداز آینده این شرکت برای گوشیهای تاشو را به نمایش میگذارد.
سیستم نمایشگر این گوشی که به ۲ تاخوردگی مجهز است، امکان قرارگیری دستگاه در حالتی را فراهم میکند به یک لپتاپ کوچک شبیه است.
پیش از این هم طرحهایی از گوشی تاشو سامسونگ با ۲ تاخوردگی در نمایشگر منتشر شده بود، اما تفاوت این نمونه خاص با سایر طرحها این است که طرح مذکور به یک صفحه کلید کشویی مجهز است.
البته اشتباه نکنید، قرار نیست این گوشی مانند محصولات قدیمی بلکبری یا نوکیا به صفحه کلید فیزیکی مجهز باشد؛ در واقع این صفحه کلید مجازی است و از دورن یکی از لبههای گوشی خارج میشود. استفاده از این طراحی به کاهش ضخامت دستگاه کمک میکند.
در نظر داشته باشید که بعضی از پتنتهای ثبت شده مدتها بعد به واقعیت تبدیل میشوند و حتی بسیاری از آنها در حد یک ایده باقی میمانند. بنابراین، اگر بخت با سامسونگ یار باشد و مشکلی پیش نیاید؛ ممکن است این پتنت در سالهای آینده به فاز تجاری و تولید وارد شود، اما باید احتمال تحقق نیافتن آن را هم در نظر داشت.
این گوشی تاشو که LetsGoDigital از آن بهعنوان گلکسی زد فولد ۳ یاد میکند، به یک دوربین سلفی در حاشیه سمت راست مجهز است که در زمان تبدیل شدن به حالت تبلت در در لبه بالای دستگاه قرار میگیرد. متأسفانه از تعداد لنزها و نحوه قرار گیری دوربین اصلی در پشت گوشی تصویری منتشر نشده است.